כמה שאלות

בת מים

New member
כמה שאלות ../images/Emo140.gif

עברתי תאונת "פגע וברח" ביולי שנת 2008. הגשתי תלונה במשטרת צפון אבל התאונה ארעה במרכז אז הגשתי גם במרכז, הם שלחו לי אישור משטרה בלי פרטי הנהג כי הדוח המפורט שהגשתי פשוט... אבד להם!!
(זה היה נהג אוטובוס של "דן" שפגע בי, בהולכת רגל. יש לי רק את המספר של האוטובוס ושעה ותאריך) בקיצור- אני סובלת כיום מפריצת דיסק עם הקרנה לרגל. אני רוצה לשאול.. 1- אני צריכה לקנות נעליים במחיר 950 ש"ח (מינימום) וזה יקר לי, אם אני אתבע.. הכסף הזה יחזור אליי? כי הביטוח/ההנחה של קופת חולים כללית לא כולל נעליים אורתופדיות טיפוליות לפריצת דיסק... 2- אני צריכה לעבור ניתוח כי לצערי הפזותרפיה לא ממש עוזרת
כמה נכות זה נותן? 3- אם אני מקבלת נכות זה לא יפריע לרשיון נהיגה שלי??? 4- לפעמים יש לי צליעה ברגל (שהיא כואבת) איך אני משיגה תו נכה? (אם בכלל יתנו לי??
) תודה על התשובות.

תשובה:

קודם כל, איחולי החלמה מהירה! תרשי לי להתחיל ממשהו שכנראה את לא מודעת אליו (שאחרת הוא לא מצויין בשאלתך): כל אדם אשר נפגע בתאונת דרכים רשאי לתבוע את ביטוח החובה של הרכב אשר פגע בו. במקרה שלך, מכיוון שאין בידך הפרטים (או שכן -לא כ"כ הבנתי זאת משאלתך) את רשאית לתבוע את "קרנית" שזהו תאגיד שהוקם גם לתאונות מסוג "פגע וברח". תביעת הביטוח אמורה לכסות פגיעות גוף, הוצאות רפואיות, הוצאות נלוות (כמו נעליים במקרה שלך), אבדן שכר, כאב וסבל ועוד. אני מציע - 1. אספי את כל החומר שקשור לתאונה, לרבות מסמכים רפואיים, קבלות, תלושי שכר, חוו"ד וכדומה. 2. פני לעו"ד מיומן בתחום אשר יפעל בשמך מול חברת הביטוח. בהצלחה וכל טוב, אביע מנשה, עו"ד.

תשובה

אם יש לך אישור משטרה - אמור להופיע בו שם חברת הביטוח שביטחה את דן במועד התאונה. זה הפרט הכי רלוונטי. יש להפנות הדרישה לחברה זו. אם אין בידייך אישור משטרה - אפשר לפנות למפקדת המחוז שבו דווחה התאונה עם ת.ז. שלך, מספר הרכב, יום, מקום ושעת התאונה, ולפי פרטים אלה על פי רוב אפשר לקבל אישור מעודכן, ככל שהתאונה אכן דווחה למשטרה (ולדברייך - הדבר נעשה). אם אין אישור משטרה ואין אפשרות לקבל אישור מעודכן - אפשר לפנות ל"דן" עם פרטי האוטובוס, יום ושעת הפגיעה ולדרוש לקבל הכרה בכתב אודות האירוע וכן את פרטי חברת הביטוח שביטחה את דן במועד התאונה. את יכולה לפנות בעצמך או באמצעות עו"ד שיטפל בתאונה (מומלץ). לשאלותייך - 1. כן, אם יוכח קשר סיבתי בין הפגיעה שלך כיום לתאונה. 2. תלוי במצבך לאחר הניתוח. את זה יקבע מומחה רפואי בתחום הרלוונטי. 3. על פי רוב לא. כמובן שרישיון נהיגה לא יקבל אדם שאינו יכול לנהוג מסיבה רפואית אובייקטיבית. למשל: עיוור. נכות כשלעצמה, אם היא אינה רלוונטית לנהיגה, אינה פוגעת ברישיון. 4. תו נכה מקבל אדם המוכר כנכה, על פי הקריטריונים הרלוונטיים. כל עוד לא נקבעו לך אחוזי נכות אינך זכאית לתו.

למעלה