אז ככה... ../images/Emo58.gif
אני מסמל ספויילר בכל מקרה כי חלק מהדמויות עוד לא מוכרות לצופי הסדרה הקדמה קלה: שרלין האריס היא חברת כבוד באיגוד סופרי המתח האמריקאים ואחת משתי הנשיאות (הן ברוטציה) של "אחיות לפשע", ארגון שמקדם סופרות מתח. מכיוון שהיא דמות מאד בולטת בקהילת הסופרים היא מפרסמת הרבה סיפורים קצרים באנתולוגיות (וגם נחשבת לעורכת מצויינת של חלק גדול מהם) או מגזינים ולכן רוב הסיפורים האלה מופיעים בספרי אוסף או בספרים של סופרים אחרים ולא בשלה. Dancers in the Dark נובלה שמופיעה באוסף הסיפורים Night's Edge. מבחינת זמן היא ממוקמת אחרי Fairy Dust (הסיפור הקצר שמציג את קלודין ושות שכן מופיע ב-A Touch of Dead), שמצידו ממוקם אחרי הספר הרביעי (שהוא גם הכי אהוב עליי) Dead to the World. הסיפור מציג את שון ולילה, צמד הערפדים המרקדים שיופיעו אחר כך להופעה קצרצרה בספר השביעי All Together Dead. מבחינה כרונולגית אחריו מגיע Dracula Night (סוקי, אריק, פאם) שאף הוא מופיע ב-A Touch of Dead One Word Answer (המוות של האדלי וההצגה של קוטיאדיס וסופי אן) מגיע אחרי החמישי Dead as a Doornail וגם הוא מופיע ב-A Touch of Dead Tacky סיפור שמופיע באסופה המשעשעת My Big, Fat Supernatural Wedding ומציג את הערפדיות דאליה וטאפי והבעלים שלהן. דאליה מגיע אחר כך להופעה קצרצרה בספר השביעי All Together Dead ועם טפאי ב"בייקון". ממוקם בין הספר השישי לשביעי. Lucky - סיפור קצר עם סוקי ואמיליה (בין 7 ל-8) שגם הופיע באסופת סיפורים, גם הוא מופיע בA Touch of Dead- Gift Wrap - סיפור בין 8 ל-9 שהופיע באסופת סיפורים Wolfsbane and Mistletoe שהאריס ערכה, גם הוא מופיע ב-A Touch of Dead. Bacon מתמקד בדמות של דאליה הערפדית שפונה למכשפה בעקבות משהו שקרה בסיפורים האחרים ואני לא רוצה לספיילר. פורסם באנתולוגיה הבאמת מצויינת Strange Brew שמומלץ לקרוא בה גם את שאר הסיפורים. ממוקם אחרי הספר התשיעי ולפני העשירי. The Britlingens Go To Hell סיפורם של הברייטלינים בטאניה וקלובאש שהופיעו בספר השביעי All Together Dead. פורסם כחלק מספר הקונספט Must Love Hellhounds שכולו סיפורי כלבי גיהנום (זו הסיבה שהסיפור גם מאד סוטה מהקו הרגיל והאורבני של האריס). ממוקם אחרי הספר התשיעי ולפני העשירי. Dahlia Underground ושוב הערפדית דאליה, התפרסם ב-Crimes by Moonlight שהאריס ערכה. ממוקם ממש לפני תחילת הספר העשירי. ואחרון חביב - Two Blondes התפרסם בתחילת החודש כחלק מהאנתולוגיה Death's Excellent Vacation אותה עורכת האריס עם טוני ל.פ קלנר, שעוסקת בטיולים, והסיפור הזה ספציפית ברוד טריפ של סוקי ופאם. טרם יצא לי לקרוא. ממוקם אחרי הספר העשירי. ובפברואר הקרוב צפוי לצאת The Sookie Stackhouse Companion: A Complete Guide to the True Blood Mystery Series, ספר של האריס (בתמונה) שמדבר על תופעת תעלומות הערפד הדרומי, על דם אמיתי (כולל ראיון עם אלן בול), לראשונה מפה של בון טמפ, תיאור והסבר על כל ספר ועל הדמויות (מנקודת המבט של סוקי) ואפילו מתכונים אהובים מבון טמפ. הוא גם צפוי להכיל נובלה חדשה של האריס עם סוקי במרכזה. אם תרצי יש לי את כל הקצרים שלא הופיעו בA Touch of Dead בקובץ איפאב שאני יכול לנסות להמיר לPDF, אבל יקח לי קצת זמן.