כמה שאלות

icaesar

New member
כמה שאלות ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני קרוע על קטנועיםועל הרעיון התחבורתי שעומד מאחוריהם. אין לי קטנוע אבל בקרוב מאוד יהיה לי (אינשאללה). עדין יש לי כמה שאלות: (המילה אתםלא כוללת את כולם) 1) למה אתם נוסעים על מדרכות (לא כדי להחנות מתחת לבית)
2) למה אתם עוקפים מימין בפניות ימינה
3) למה אתם מזגזגים בין מכוניות בלי להסתכל במראות (שילמתם עליהם לא...)
4) מה הסיכוי שכשאני אקנה קטנוע אני לא אתנהג כך על הכביש

TheReverend

New member
ראשית ברוך הבא לפורומנו הקט(נוע)

תשובות: כאשר מסתכלים על רוכבי הקטנועים, בדיוק כמו באוכלוסיית הנהגים, יש כל מיני סוגי רוכבים, סעיפים 2 ו3 שלך מתייחסים לסוג הרוכבים הידוע בשם "מתאבדים שיעים" (חלקם הניכר שייך לסוג הנקרא "שליחים") אנשים אילו נוסעים גם עם קסדות חצי, חולצה קצרה וכפכפים ובד"כ יהיה תקוע להם מכשיר טלפון בין האוזן לקסדה
לסעיף 1 אפשר לייחס את הנאמר לעיל ולהוסיף את כל אילו שהתייאשו מלחכות לרמזור(החיישנים נוטים להתעלם מדו"ג), או אילו שכם מגיעים לחנייה הבייתה רק "מקצרים" דרך המדרכה, בכל מקרה
המדרכה נועדה להולכי רגל. בקשר לסעיף 4 - התשובה היא חד משמעית 100% אבל רק אם אתה אחראי מספיק. אני לא אומר שצריך ליסוע כמו זקנה ולעמוד בפקק כמו מכונית(יעידו מי שראו אותי רוכב), צריך רק לשמור על כמה עקרונות בסיסיים ולמתוח את הקו האדום שלך(כל אחד והקו שלו). הקו האדום שלי עובר בנסיעה בין מכוניות נוסעות. כאשר כולם עומדים בפקק אין לי בעיה לעבור בין המכוניות ולהגיע קדימה אבל בתנועה זורמת אני נוסע בנתיב ולא בין 2 מכוניות נוסעות, לצערי ראיתי יותר מידי מקרים של רוכבים שחטפו מכה מרכב רק כי הוא לא ראה אותם עוברים בינו ובין המכונית שליד
בקיצור, מיגון טוב ושמירה על החיים שלך יצילו אותך.

icaesar

New member
תודה רבה על התגובה המהירה

לגבי התשובה לסעיף 4, אתה אומר שב 100% אני לא אתנהג על הכביש כמו שתארתי בשלושת הסעיפים האחרים
או שאני בטוח כן
דרך אגב, מה החוקים לגבי דיבור בפלאפון בזמן הנסיעה על קטנוע. אני נעריך שבעזרת אוזניה אין שום בעיה אבל הייתי שמח לדעת עוד קצת פרטים.

TheReverend

New member
הבהרות

אמרתי שב100% לא רק אם אתה אחראי בעיקרון זה לא שקטנועים לא מסוגלים לקחת פניה מבחוץ או שהרוכבים יהפכו לאבן אם הם יסתכלו במראות זה הכל עניין של הרגלי רכיבה. בקשר לדיבור בנייד בזמן רכיבה, אולי זה חוקי עם אוזניה כזאת או אחרת אבל זה בוודאות לא מומלץ!!! ברכיבה, ובמיוחד ברחובות ת"א, צריך כל טיפה של ריכוז שאתה יכול להפנות לרכיבה.

icaesar

New member
שוב תודה לך ידידי ../images/Emo176.gif

שאלות נוספות: 1) האם תוכל לתת לי פרטים על אחוז המעורבות של רוכבי קטנועים בתוך הערים
2) באותו הקשר, מה אחוז התאונות בהם רוכב/ת הקטנוע אשם/ה בתאונות אלו
3) בשליפה זריזה מהמותן, איזה קטנוע (מעל 50 סמ"ק) כדאי לקנות
בעיקר לנסיעה בעיר ושיתאים להרכבה ולאשתי השק-שקלית כפרה עליה.

TheReverend

New member
תשובות נוספות

1. מצטער אין בידי את הנתונים הללו. 2. כנ"ל 3. אני ממליץ לך להכנס למאמרי הפורום ולקרוא את המבחנים אולי תקבל רעיון כללי. אישית אני אומר שבקניית קטנוע\אופנוע מה שקובע זה "דעת התחת" גש ליבואנים ותזמין נסיעות מבחן על כל הכלים שאתה שוקל לקנות - זו הדרך היחידה לדעת בוודאות אם הקטנוע מתאים לך או לא. אם אתה מתכוון להרכיב הרבה אז אני ממליץ לעשות את רכיבת המבחן גם כן בזוג, לפעמים קטנוע שיהיה מאוד נוח לרוכב לא יהיה נוח באותה מידה למורכב(וזה שיקול במידה ואתה מתכוון להרכיב הרבה)

למעלה