כמה שאלות

HORSE GIRL2

New member
כמה שאלות../images/Emo94.gif

הייתי שמחה אם תענו לי....... מה זה מרטינגל? מה זה ראשיית בית? ובכלל, אם מישהו יכול לכתוב אביזרים באיכוף של הסוס ולכתוב מה זה כל דבר זה יהיה ממש טוב......... תודה!

יש כמה שאני אל בידוק יודעת להסביר!

ראשיית בית: זאתי הראשיה ששמים לסוס שמוציאים אותו מהתא.
ראשיית רכיבה: כלומר המתג הדבר שאת רוכבת איתו. הוא ברזל שיושב לסוס בתוך הפה.
מרטינגל: לא זוכרת את השימוש יותר נכון לא יודעת איך להסביר.
אוכף: מה שרוכבים עליו
שמיכה: מה שיושב מתחת לאוכף. מה שמפריד בין האוכף לגבו של הסוס.
חגורת בטן(רצועת בטן): מה שמחזק ומשאיר את האוכף על הסוס. מקווה שעזרתי ואם יש כמה דברים שטעיתי נא לתקן. אבל אל כל העולם אלה רק ילד אחד...תודה.

PiKolulo

New member
תשובות!

מרטינגל זה דבר כזה שמחברים לחגורת בטן ומשחילים בזה את המושכות, שמים את זה לסוסים שמרימים את הראש, וזה מונע מהם...נראה לי! ראשית בית זו הראשיה הרגילה ביותר בד"כ מבד יש כאלה מחבלים ולגביי אביזרים באיכוף, תתני שאלות ואשמח לענות!

טוי בוי

New member
טוב.../images/Emo60.gif

מרטינג הייל- למרטינג הייל יש 4 סוגיים עיקריים זה שבדרך כלל משתמשים בו בבצפר הוא נייד. הוא מונע מהסוס להרים את הראש עד מצב מסוים. הוא טוב בקפיצות בגלל שהוא נותן לסוס עוד חופשיות ויכולת למתוך את הצוואר. לא כל סוס צריך מרטינגהייל. למרטינג הייל יש רצועה ארוכה כזו (קשה להזביר) עם לולאה קטנב בקצה שאותה מחניסים בין הרגליים הקדמיות של הסוס לחרגורת הבטן, בקצה של אותה החגורה יש 2 לולאות מתכת שאותן מעכניסים למושכות, ועל הרצועה יש לולאה גדולה שהיא על צוואר הסוס אני יביא תמונה.... חזיה- החזיה מחוברת לאוכף בדרך כלל לחגורת הבטן באינגליש והיא שומרת שהאוכף לא יחליק לאחור לסוסים שיש להם גבנון גדול או קטן. מושכות צד- שני דברים כאלו מגומי שמכ=חוברים לאוכף משני צדדו ולמתג של הסוס, הן שומרות לסוס על מסגרת עגולה בעיק בלונג' ולפעמים ברכיבה למתחילים. הן לא לקפיצות. מושכות גרמניות- מין חבל כזה שמחובר לאוכף ועובר דרך המתג לידי הרוכב והן עוזרות עם סוסים קשים בפה והן לא לקפיצות. הן רק לרוכבים טובים או ללונג' ללא רוכב כי הן קשות מאוד ליכלו לגרום נזק עם רוכב לא מנוסה. הן עשויות מבד או מעור... חגורת בטן-חגורת הבטן מחוברת לאוכף בבטן הסוס ומחזיקה את האוכף במקום. שמיכה- הבד מתחת לאוכף, סופג זיעה כידי שלא תחדור לאוכף, וגם מונע פיצעי לחץ. פד, ספוג, ג'ל פד- מיד דבר כזה שבא מתחת לאוכף על השמיכה והוא בולם את הזעזועים שלנו כידי שלא יכאב לסוס עד כידי כך. לא כל הסוסים צריכים פד. ראשית בית- יש שני ראשיות בית ורכיבה עם הרכיבה אנו רוכבים (זזו עם המתג) ועם הבית אנו קושרים את הסוסים בעזרת החבל שמחובר אליה, אין בהנ מתג והיא רוב הפעמים ממין מד כזה קשה...(בד עם פלסטיק צבעוני). מנקה פרסות- עם המנקה פרסות אנו מוציאים את זבל האורווה מפרסת הסוס. מברשת גוף- מברשת רגילה שיש לה שיערות רכות וארוכות או קצרות אבל רכה. מורידה אבק וליכלוך. מברשת קשה- מברשת שהיא עם שיערות קשות, להוריד בוץ ולכלוך קשה מהסוס. מגרדת פלסטיק- המגרדת היא עם "שיערות" פלסטיק צפופות וקשות שמוציאה את כל הליכלות שמתחת לפרווה. קטרן- משהו שחור ומסריח (אני אוהבת את הריח לא כולם) ששמים על הפרסות מבפנים כידי לחזק אותן שהיו יותר בריאות. שמן פרסות- שמים את זה מחוץ לפרסה ובתוכה כידי לחזק. סבון ציוד- מסבן את הציוד. ...... זה בסיסי בערך.....

למעלה