כמה שאלות

eyaala

New member
כמה שאלות

שלום לכולם 1.באיזה גיל עברתם עם הנעליים רק ללילה? 2.בכמה קצרה אצלכם הרגל עם הקלאב פוט מהרגל השניה? 3.כמה זמן אחרי שהפחתתם את השעות ביום הילד התחיל לזחול לשבת לעמוד? ובאיזה גיל? 4.האם זה נורמלי שכאשר הילד על הבטן בלי הנעליים הוא עם הרגליים (מהשוק ומטה) כלפי מעלה? האם זה נעלם? האם זה בגלל הנעליים? תודה רבה לכולם וערב טוב

אנגלה3

New member
תשובות לשאלות

1. עברנו לנעליים רק ל12 שעות לילה בגיל חצי שנה, אחרי 4 חודשים מלאים עם הנעליים ל-23 שעות ביממה. 2.הרגל עם הק"פ הייתה קצרה בחצי ס"מ מהרגל השנייה, והדגש על ההייתה מאחר ובבדיקה האחרונה שהיינו בטיפת חלב (ביום ד' האחרון) מדדנו את שחר (אנחנו תמיד לוקחות את מידת הגובה פעם לפי רגל ימין שעם הק"פ ופעם עם רגל שמאל שבלי)והגובה אותו הדבר, טפו טפו.... 3. שחר עדיין לא זוחל (הוא בן 6 חודשים ו-3 שבועות) אבל יש ניצנים של ניסיון - כשהוא על הבטן הוא משתולל עם הידיים והרגליים ומנסה לזוז קדימה....ניצנים של התחלה
. לגבי עמידה, הוא כבר הניח את הרגליים שלו על שלי, כמובן כשאני מחזיקה אותו, עוד בשלב הנעליים וניסה לעמוד, כשהורדנו את הנעליים לשעות היום הוא התחיל לנסות לעמוד כשאני מחזיקה אותו (יותר נכון לייצב את הרגליים שלו), בהתחלה ביומיים הראשונים הרגליים שלו היו חלשות קצת אבל אח"כ הן הפכו להיות כמו שתי יתדות
ועכשיו הוא לא מוכן לשבת, הוא מקמר את הגב כשאני מושיבה אותו. 4.אף פעם לא תהיתי לגבי העניין של הרגליים שהם כלפי מעלה, גם שחר מרים אותם באויר כנראה שזה בגלל הנעליים, לא בטוחה, אבל מה שבטוח זה שאני אשאל את ד"ר פנסקי, יש לנו ביקורת אצלו ביום ה' הקרוב. המשך ערב מקסים אנג'לה

eyaala

New member
../images/Emo57.gifהי אנג'לה

קודם כל תודה על התשובות המפורטות... נראה לי שהבנים שלנו נולדו ממש ממש בימים סמוכים מתי ילדת? אנחנו היום היינו בביקורת והורידו לנו 6 שעות ביום והרופא אמר לי שאפשר עד 12 שעות אבל רצוי שכשהוא ישן לישון עם הנעליים(הכוונה לשנת הבוקר והצהריים). איזה יופי שההבדל באורך הרגליים נעלם|חמסה המשך ערב מקסים

אנגלה3

New member
איילה ערב טוב

ילדתי את שחר ב-1.1.07 בביה"ח קפלן. איזה כייף שהורידו לכם בשעות, תענוג של ממש, הם מתחילים את תנופת ההתפתחות אחרי ההפחתה, תני לזה זמן ותראי כמה מהר הוא עושה דברים חדשים (ג'סיקה וסיגי אמרו לי את אותו הדבר ועכשיו אני מבינה עד כמה הן צדקו, אין חכם כבעל ניסיון....) ד"ר פנסקי מוריד בשעות מ-23 שעות ביממה ל-12 שעות שנת לילה בלבד ואין באמצע, כששאלתי אותו מה עם שנת צהריים נענתי בשלילה (חד משמעית), הוא גם הסביר לי מהניסיון רב השנים שלו בטיפול בק"פ שהנסיגה, אם קוראת, קוראת בשלב המעבר מהגיבוסים לנעליים ולא בשלב ההפחתה בשעות, אבל עם הכל הוא כל הזמן מוסיף ואומר כי ההצלחה והשימור תלוי בהקפדה שלנו ההורים, אין "רחמים" ואין וויתורים, לכן אם יוצא לי "לגנוב" עוד שעה בבוקר או עוד שעה בערב עם הנעליים - אז אין לי בעיה עם זה. מתי את ילדת? והיכן? אנג'לה

eyaala

New member
הי אנג'לה

ילדתי את המקסים שלי ב 2.1 בבית חולים אסף הרופא. עד עכשיו אין לנו בעיה התפתחותית והקטן שובביניו אז אני מקווה שבאמת עכשיו הוא יצבור תאוצהויעשה דברים חדשים מעבר למה שהוא כבר עושה...

eyaala

New member
הי אנג'לה

את מרוצה מהטיפול בקפלן? באיזו קופת חולים אתם?

אנגלה3

New member
אני מאוד מאוד מאוד מרוצה

מהטיפול בקפלן בכלל ומהטיפול של ד"ר פנסקי בפרט, הוא פשוט מדהים, הוא נותן לנו הרגשת בטחון ואנחנו סומכים עליו בעיניים עצומות. קיבלנו הסבר מפורט ממנו בכל צעד וצעד בטיפול של שחר, הוא משרה אוירה של בטחון ואני יכולה לשאול אותו הכל ותמיד מקבלת תשובה עם הרבה סבלנות וסובלנות ואפילו עם חיוך רחב. גם שחר מרגיש אצלו טוב טזה מה שחשוב. אני שולחת לך במסר את הנייד שלי, את יכולה להתקשר אליי ולקבל הסבר מפורט יותר - אשמח. אנחנו בכללית.

אירנה ק

New member
בוקר טוב, איילה

אצלינו הסיפור קצת אחר. בגלל שנדרשנו לעשות ניתוח חוזר ועוד פעם גבס ל3 שבעות ונעליים ל3 חודשים 24 שעות אז ההפחתה בשעות באה רק בגיל 10 חודשים. כוכך חיכינו לזה! תוך חודש מאיושה התחילה ליזחול על הגחון מייד אחרי זה על 4 ונעמדה
. את תראי בעצמך כמה מהר הוא ישלים את הפערים

פרלמנים

New member
בוקר אור, תשובות../images/Emo13.gif

1.עברנו רק ללילה בגיל 9 חודשים אחרי חצי שנה עם "פול טיים". 2.בערך בחצי סנטימטר (ההבדל הוא באורך של כף הרגל, לא הרגל עצמה) 3.נעמד עם הדניס בערך בגיל 9 חודשים. זחילה בערך בגיל 8 חודשים אם אני לא טועה. 4. כן נורמלי, לא בגלל הנעליים, לא לדאוג. יום מקסים, ג'סיקה

אפשר להוסיף את השאלות לסקר. מעולה.

עברנו לשנות שינה- מגיל שנה וחודשיים כשאושרי התחיל לעמוד לבד. ללילה רק בגיל שנתיים וחצי -+ אם אני לא טועה. זחילת גחון בסביבות גיל תשעה חודשים, סחילת 6 חודש או חודשיים אחר-כך. האם את מתכוונת לעקבים כלפי מעלה? אני כבר לא זוכרת.

sigis7

New member
תשובות משלנו

עברנו כמו דניאל בגיל 9 חודשים לנעילת נעלים רק בלילה.וזאת רק לאחר שהקטנה כבר עמדה והלכה מסביב לחפצים עם הנעליים חודש. לפני כן הרופאים שלנו לא מורידים.כך שאצלינו כל שלב הזחילה ,העמידה וכו, התחיל עם הנעלים.אבל מה שחשוב להדגיש הוא שבאמת כל ילד הוא שונה ולכל אחד התפתחות פיזית ומנטלית בזמנים שונים, לכל שלב בהתפתחות יש את טווח הנורמה שלו וכל עוד הדברים הם בטווח הנורמה עם סטיות לכאן ולכאן, הכל בסדר.הרמת הרגליים למעלה אופיינית גם לתינוקות ללא הנעליים.אין ספק שברגע שמורידים את הנעליים היכולות המוטוריות משתפרות אבל אצלינו למשל הנעליים דווקא משכו את הקטנה קדימה בהתפתחות, כמו גם הגבס ששימש לה כמעין מנוף להתהפכות.

למעלה