כמה שאלות

• פותח הנושא c48
  • פורסם בתאריך

c48

New member
כמה שאלות

אני חדש בפורום ואני רוצה לדעת כמה דברים(מקווה שזה קשור לפורום הזה) 1-יש לי סכום של15000 שקל(לפני שבוע השתחררתי) ורציתי לדעת אם זה סכום שאפשר להשקיע אותו וגם לקבל משהוא בתמורה. 2-במה אתם ממליצים לי להשקיע במידה וכדאי קראתי קצת על תעודות סל וזה נראה לי נחמד. תודה רבה לכולם.

Kayben

New member
תשובות

1. כן - במק"מ של שנה אתה יכול לקבל 4% מובטח, לפי החשבון שלי זה בערך 600 ש"ח אחרי שנה. שים לב, גם אם תקבל 15% שנתי שזה יפה מאוד - זה "רק" 2250 ש"ח... אבל עם הרבה יותר סיכון. שים לב ש 600 ש"ח שווה ערך היום ל - 30 שעות עבודה בשכר מינימום = 4 ימי עבודה. לדעתי שווה לך להשקיע כדי לצבור ניסיון... ברגע שהכסף שלך "יתגלגל" אתה כבר תגלה עיניין באיך לגלגל אותו טוב יותר. מתחילים בקצת, ועם הזמן מגבירים את המינון, כמו סמים ;)

תודה ועוד שאלה

במה אתה ממליץ להשקיע סכום זה? ואם בהשקעה זאת אני חייב לעקוב אחרי זה באופן שוטף?

Kayben

New member
אני לא יכול להמליץ לך...

זה כרוך בשאלות אחרות - האם אתה עובד? אם כן, סביר להניח שתוך זמן קצר יהיה לך עוד כסף. האם אתה בונה על הכסף הזה בשביל משהו אחר - טיול / אוטו? אם אתה בונה על הכסף הזה, לא סביר לסכן אותו במניות... אם לעומת זאת אתה יודע שעוד כסף יכנס לך, וזה סתם כסף שעומד לשכב בבנק למי יודע כמה זמן... אז יש לך פחות חשש מהסיכון. האם אתה צריך לעקוב באופן שוטף? ממש לא, אפילו מומלץ שלא. אבל סביר להניח שברגע שהכסף שלך מתגלגל, אתה לא תשכח ממנו ואתה תעקוב אחריו בגלל הסקרנות. הדרך הכי טובה לדעת מה טוב בשבילך, הוא לנסות משהו... ולהמשיך משם... תלך לבנק, הם כבר ימליצו לך על משהו.

למעלה