כמה שאלות. :)

Cripe

New member
כמה שאלות. :)

[הכותב הוא אב הילד.] שלום, רציתי לדעת כמה דברים לגבי פנימיות והמסגרת החינוכית בתוכה. 1. איך כל העניין עובד? 2. האם הקטין יכול להסתדר לבדו בפנימיה שרחוקה מהבית? [עיר אחרת.] 3. האם קיימות פנימיות לטיפול בבעיות נפש קלות? תודה ויום מקסים. :)

Cripe

New member
עוד כמה.

4. האם הילד יוכל להמשיך ולהתעסק בתחביבים שהוא מביא מהבית [נגינה, מחשב, וכו' וכו'] 5. האם יש פנימיות בהן התנאים גבוהים ? [לינה, אוכל וכו']

תשובות ../images/Emo9.gif

1. לא ממש הבנתי את השאלה , מה עובד? העניין של פנימיות בכלליות? זה תלוי בסוג פנימיה שאליה שולחים את הילד. אבל בעיקרון הילדים נשארים בפנימייה עם הצוות שלהם מקבלים טיפול ולהורים יש ימי ביקור מוגדרים. אני לא יודעת אם זה עונה לך על השאלה אם לא תחדד אותה ונשמח לענות לך . 2.קטין יכול להסתדר בפנימייה בעיר אחרת, קודם כל כמו שאמרתי הוא נמצא עם צוות מקצועי ועם מדריכים שדואגים לו לכל צרכיו. והוא עם חבר'ה בגילו אז הוא גם מכיר אנשים חדשים. ולגבי הגעות וחזרות הבייתה בכל פנימייה זה עובד אחרת, יש פנימיות שנותנות כסף לאוטובוס טיש כאלה שמארגנות הסעות. זה דבר שצריך לבדוק. 3.כן, יש פנימיות טיפוליות לבעיות נפש קלות וכבדות ובינוניות. 4.ילד יכול להמשיך להתעסק בתחביבים שלו, יש הרבה מקומות שיעודדו את זה וישיקעו בתחביב של הילד. 5.תגדיר תנאים טובים?

לגבי השאלה האחרונה

ברור שכל הפנימיות מספקות סידוריי לינה ואוכל. זה לא מלון, והאוכל לא בדיוק כמו בבית, על אף שלנו בפנימייה יש מבשלת נפלאה שעושה אוכל ממש טעים. אני חושב שחוץ מאבא ואמא אמיתיים (ואחים), יש ברוב הפנימיות תנאים טובים למד, שעונים על צרכיי הילד. בתור אב לילד אני מניח שהמחשבה שייגדל מחוץ לבית היא לא קלה ויש חשש שמישהו יעשה לו משהו רע. אם תהיה מעורב מספיק, בד"כ תדע מה קורה עם ילדך. אם תהיה ביקורתי מדי ותראה התנגדות, זה יקשה על הילד בבניית האמון במסגרת הפנימייתית (לא משהו אישי, אלא לקח מעבודה מול הורים). אם יש לך עוד שאלות, זה המקום.

me991

New member
לגבי בעיות נפש קלות

בהחלט יש פנימיות שמטפלות בילדים שסובלים מבעיות כאלה. בדך כלל הפרוצדורה היא דרך מלחקת הרווחה.תפקידה של העו"ס להכיר את המסגרות המתאימות לידך הספציפי. בהצלחה רבה!

למעלה