כמה שאלות

כמה שאלות

זה נראה לי הפורום הכי מתאים, תקנו אותי אם אני טועה... 2 השאלות הראשונות מתייחסות למע"ר שעבר הכשרה צבאית מאוד קצרה, ולא שום קורס של מד"א. 1. בסכמת ה-ATLS(שוב, למער, כמובן) במידה והפצוע חזר לנשום בשלב ה-B לאחר שהמשכנו להנשים אותו, תאורטית עוברים ישר לשלב ה-C - הפשטה, עצירת שטדים וכו'. למה לא בודקים לו שוב את הנשימה? מי אמר שהנשימות שלו חזרו להיות יעילות? 2. גם הרמת לסת עוזבים בשלב ה-C, במידה והפצוע חזר לנשום, נניח(אני לא מדברת על פצוע שהיה בהכרה מלכתחילה). פצוע שנושם יכול להיות חסר הכרה, ולפצוע חסר הכרה לא יהיו רפלקסים וטונוס שרירים, כך שבכל זאת תהיה סכנה של צב"ל... אז למה בכל זאת עוזבים? 3. שאלה שקצת לא קשורה - למה שמים קרח על מכה יבשה? יופי, זה מכווץ כלי דם... ו? 4. אסור לשפוך אלכוהול לאחר פגיעה של בע"ח ארסי. אלכוהול כעקרון מרחיב כלי דם, אבל איזו פעולה הוא יעשה שתגרום נזק? 5. אסור גם לקרר את האיזור משום שבמידה והארס עבר במחזור הדם, הוא יכווץ אותם ועלול להעלות את ל"ד... למה לא לחמם קצת את האיזור, תכלס? מאי יעילות או?... חפרתי קצת, אבל אודה לכם על כל תשובה. :)

morphine 20 mg

New member
תשובות

1.במונח חזר לנשום הכוונה היא 8 נשימות ומעלה,אחרת זה לא רלוונטי מבחינת המע"ר. 2.כי ברמת המע"ר מבחינה תו"לית אם הוא חזר לנשום,חזרה גם ההכרה. נכון שזה לא באמת קורה ככה,אבל הסכמה עובדת מנקודת הנחה שזה מאוד מאוד נדיר שהנשימה תחזור,ושאם הנשימה חזרה ככל הנראה הפצוע היה בהכרה חלקית והטעות היא בזיהוי המצב ע"י המע"ר. 3.קרח על מכה יבשה מכווץ כלי דם מה שמאפשר למערכת הקרישה של הגוף לסגור את כלי הדם מהר יותר,מה שיקטין את כמות דכוריות הדם האדומות ש"יברחו החוצה" מה שיקטין את הסימן הכחול-צהוב-חום שיישאר באזור לאחר מכן. 4.הרחבת כלי הדם תגרום להעלאת דופק , דבר שיגרום להתפשטות מהירה יותר של הארס במערכת. בנוסף, ישנם סוגי נחשים שמפרישים ארס נוירוטוקסי-כלומר ארס שרעיל למערכת העצבים-הסימנים לפחות בהתחלה דומים מאוד להשתכרות. לכן,אסור להשקות אדם שנעקץ/הוכש באלכוהול מחשש לטישטוש סימנים. 5.חימום האזור ירחיב את כלי הדם,דבר שיעלה דופק,כמנגנון פיצוי. לא חפרת,אם כבר אני חפרתי קצת בתשובות.זה התשובות הנכונות עד כמה שאני כמיר,למרות שאשמח שיתקנו אותי אם טעיתי.

אהמממ...................

א. 20 מ"ג מורפין זה קצת הרבה למנה ראשונה - היו כאלה פלקונים שהוצאו מהר משימוש ב. לא מניחים בשום פנים קרח, לא ירטוב ובוודאי שלא יבש על רקמה, זה גורם נזק, כווית קור. ויגדיל מאוד את הסימנים על העור ג. לגבי ארס נחשים - אלכוהול מרחיב כלי דם ומוריד ל.דם, כנ"ל ארס, דבר שיחמיר הידרדרות שוק. ד. לא חימום ולא קרור, כל אחד יגרום להתפשטות ארס במנגנון אחר, קיבוע, חמצן ופינוי מהיר. מיאוווווווווווווווווווו.............................

אחת הסיבות ללמה לא לקרר

היא גם בגלל שהחלבונים בארס עובדים יותר טוב בטמפ' נמוכה לא?

../images/Emo12.gif

אתה לא גל, החובש רמון של שיבטה? אני ליאור, אחת ממדריכות המערים... בדיוק הייתי אצלכם שבוע שעבר ודיברנו 1. העניין הוא שאי אפשר לדעת את זה. לפי הסכמה, אין בדיקת נשימה במידה והפצוע חזר לנשימה, ובכל זאת יש התייחסות כזו. 3. מה הקשר בין כיווץ כלדים לבין מהירות הקרישה? אם כבר, קור מאט תהליכים. ולגבי התשובה של החתול(P:) מתחת - מוזר, ראיתי שעושים את זה הרבה(גם בפציעות ספורט), אבל התשובה הזו נראית הגיונית הרבה יותר... 4. הרחבת כלדים תגרום אם כבר לירידה ושוב לגבי התשובה של החתול - ההידרדרות תהיה דומה להלם ספטי, נניח? 5. מה בדיוק חימום יעשה? תודה. :)

nikonit

New member
לגבי הקרח

מניסיון, וכשמדובר על חבלות - עוזר יופי להקל על הכאב. אמה-מה - בזהירות. לא קרח ישירות על העור, אלא לעטוף במשהו (בספורט תמיד תראי אותו מגיע במין שקיות בד כאלה), ולא לשים כל הזמן רצוף אלא להרים ולהוריד. מסכימה עם החתול שלשים ישר ולאורך זמן זה סיכון, ומן הסתם ההכשרה שלו גבוהה בהרבה משלי (חתול, אגב, מהי בעצם ההכשרה שלך?) אבל באוניברסיטה של החיים, קרח על מכות ועקיצות דבורים / עקרבים (למי שלא אלרגי, וכשאין תגובה מערכתית) קרח זוכה לציון די גבוה. אבל בעצם, האוניברסיטה של החיים היא כבר בפורום "תרופות סבתא", ולא כאן. אז אולי תנסי גם לברר שם מה עושה הקרח.

באוניברסיטה של החיים גם......

המון עוברים באור אדום וחלקם......מגיעים אלינו במקרה הרע ולזק"א במקרה הטוב המון מעשנים סמים וחלקם משתגעים במקרה הטוב או מגיעים לכלא במקרה הרע והמון.................. צריך להמשיך? מיאוו.............חרררררררררר..............גרררררררררר.......................

למעלה