כמה שאלות

כמה שאלות

שלום, הגעתי לאחד הפורומים המעניינים בתפוז , אפשר לשאול שאלה או שתיים ? 1.מהי העונה הטובה ביותר לטיול בדר"א ? 2.אילו מדינות מומלצות יותר ואילו פחות? 3. מה טווח המחירים? כמה כסף בערך צריך לחסוך בשביל חודשיים+ של טיול סביר באזור? 4.מה יש לעשות שם בעצם ? זה בעיקר טרקים ו"טיולים שנתיים" ? 5.אילו מקומות מומלצים לטיול ? מה בנוגע למצב הפשע ? שטויות במיץ או שמסוכן נורא? 6.קשה להסתדר בלי לדעת ספרדית ? 7.טיול של שתי בנות בדר"א - בעייתי? 8.חוויות מעניינות שיש לכם?
תודות.

mussya

New member
שלום שלום

אני פחות מבינה בדרום אמריקה, אני בטוחה שיענו לך בקרוב על שאר השאלות. מה שאני יודעת: 5. לגבי מצב הפשע - בכל מדינה בעולם יש מקומות שלא רצוי להסתובב בהם. ככה זה בישראל, או באנגליה או בדרום אמריקה. פשוט כדאי לבדוק באכסניה כשמגיעים לעיר האם לגיטימי להסתובב לבד בחושך ולאן לא כדאי ללכת. 6. ניתן להסתדר בלי לדעת ספרדית, אבל רצוי מאוד ללמוד קצת לפני. זה משפר את חוויית הטיול בכמה רמות, כי אפשר לשוחח עם המקומיים - שזה חלק מהותי מטיול בשבילי. זאת שפה ממש קלה ואפשר ללמוד אפילו לבד את הבסיס לפני שיוצאים, השאר כבר יבוא עם הזמן. 7. דווקא בדרום אמריקה לא טיילתי לבד (הפעם היחידה שטיילתי עם החבר), אבל אין שום בעיה לבחורה אחת ובטח ובטח ששתיים לטייל שם ללא גבר חסון :) 8. חוויות יש המון אבל זמן אין, אולי בפעם הבאה...

SOLO TREKKER

New member
תשובות:

1) תלוי באיזו מדינה. 2) תלוי בהעדפות של המטייל. 3) גם פה, התשובה תלויה באילו מדינות מטיילים בחודשיים הללו. 4) הרבה דברים: טרקים, טיפוס הרים, טיולים בג'ונגלים, ערי אינקא עתיקות, נהרות, שווקים צבעוניים, ועוד ועוד. שוב - תלוי באילו מדינות. לא הבנתי את האיזכור של "טיולים שנתיים". זה משהו שקשור לבית ספר, לא? 5) ראי תשובה 2. לגבי הפשע - זה לא שטויות במיץ, צריך לנקוט בכללי זהירות בסיסיים. אבל זה גם לא מסוכן נורא, ואין מה להיכנס לפניקה. 6) כן. עדיף לדעת ספרדית ברוב מדינות היבשת. לאו דווקא ברמה מאוד גבוהה, אבל רצוי מאוד לדעת להיתבטא באופן בסיסי (אפילו עם שגיאות). עדיין, אפשר לטייל גם בלי להבין ספרדית בכלל. זה יקשה על החיים ויטול חלק מהכיף בטיול. 7) לא בעייתי בכלל (אלא אם אתן מתחילות לריב זו עם זו
). 8) תקצר היריעה. תהנו

Litchi28

New member
היי פופקורן

כמו שאמרו פה לפניי, הכל מאוד תלוי בהעדפות שלכן, אבל אנסה לענות בכל זאת. 1. תלוי איפה מתחילים ואיפה רוצים לבקר. אני התחלתי בצ'ילה בסביבות דצמבר והיה נהדר. 2. קשה להגיד מה מומלץ יותר, זה נורא עניין של טעם אבל אם שואלים אותי - אין כמו צ'ילה וארגנטינה (בדרום) מבחינת נופים. 3. לא מתמצאת בענייני מחירים כי את הטיול שלי עשיתי כבר לפני 8 שנים... ושוב, זה משתנה ממדינה למדינה. 4. יש הרבה טרקים נהדרים לכל הרמות ויש הרבה תרבויות, ספורט אתגרי (למי שאוהב), אנשים טובים, חופים יפים (ברזיל) והמון כיף. 5. יש פשע, כמו בכל מקום, וצריך להזהר. אם נוקטים באמצעי זהירות ופותחים עיניים, לא צריך לקרות שום דבר רציני. 6. אפשר להסתדר בלי ספרדית אבל מאוד מהר תופסים את עיקרי השפה ומתקשרים איתם בספרדית עילגת. 7. טיול של שתי בנות הוא מצויין - ככה אני התחלתי את הטיול שלי
8. חוויות מעניינות יש בשפע... אם תרצי עוד מידע (יותר ספציפי), אשמח לענות

natyh

New member
ברוכה הבאה

הרבה שאלות , ואני משוכנע שהפורום הזה יפרט עם הזמן תשובות לשאלות הללו ורבות אחרות נוספות שיש מקום שישאלו, באירוחים בהרצאות שיתקימו כאן ותיאורי החוויות שיועלו , זאת מעבר לתשובות המלומדות שניתנו כאן כבר עכשיו .

פחד גבהים

תודה על התשובות. השכלתי. :] שאלה -אז בחורה (חברה שלי) שאוהבת טבע וטרקים אבל סובלת מפחד גבהים - יהיה לה מה לעשות שם?

natyh

New member
"שם" מושג מאד כללי

היבשת גדולה פי שתיים מארה"ב בשיטחה ולכן המושג "שם" הוא מ\אד כללי , כמו גם המושג "לעשות" . לא מדובר על חבל ארץ קטנטן, ולכן באזור קיימות אפשרויות בלתי מוגבלות לכל דורש .

למעלה