כמה שאלות

milaP

New member
כמה שאלות

1. איפה ניתן להוציא כרטיס תלמיד? ובאיזה שעות? 2. אני רוצה להשאיל ספר מסוים. האם ניתן להשאיל רק עם כרטיס תלמיד או שאפשר גם עם הצגת תעודת זהות? ואם אני מזמינה ספר דרך האינטרנט - האם אני חייבת היום ללכת לקחת אותו? מאיזה יום מחשבים את ימי ההשאלה - מאותו יום שלקחתי או מאותו יום שהזמנתי? 3. כמה ספרים בו זמנית יכולים להשאיל טודנטים לתואר שני? תודה, מילה

כמה תשובות

1. בחניה של ה 500, הולכים ישר ישר ישר כמעט עד היציאה מהחניון לכיוון המשכן לאומנויות, מצד שמאל יש מחסן כזה, שם. שעות לא יודעת. 2. אפשר עם כל תעודה מזהה. אם את מזמינה ספר והוא לא נמצא? איך תלכי היום, אה? יישלחו לך מייל מתי שהספר יגיע והוא נשמר לך 3 ימים ואם מישהו הזמין אחרייך הספר עובר אליו. אם אף אחד לא הזמין הוא יחכה לך גם שנים. את ימי ההשאלה סופרים מהיום שבו לקחת את הספר. 3. כמה שתצליחי לסחוב.

flutter girl

New member
היא מתכוונת כשמבקשים לשמור ספר דרך

המערכת של הספריה באינטרנט, כמדומני.

milaP

New member
שאלה נוספת

פשוט לא למדתי באוניברסיטה רגילה אלא בפתוחה. הספרים מושאלים לזמן מוגבל. אני עדיין לא התחלתי ללמוד. ולא יודעת כל כך מה לקרוא לשיעורים הראשונים. מנסיונכם: האם המרצים בשיעור הראשון אומרים מה לקרוא לשיעור הבא? האם אני צריכה כבר לבוא מוכנה לשיעור הראשון? האם עליי להתחיל לקרוא מעכשיו? ואיך אפשר להספיק לקרוא את כל הספר? או שכל פעם להשאיל ספר לקרוא נושא שאני אמורה לקרוא? לא מכירה את השיטה של אוניברסיטה. בבקשה תסבירו לי איך זה מתבצע ואיך עדיף לעשות? תודה

milaP

New member
ודבר נוסף

האם חייבים לקרוא ספרים (הכוונה לא למאמרים)? האם לא מספיק מה שאני מסכמת בכיתה?

רק דבר אחד יש לי להגיד...

אני שונאת את תפוז... שונאת שונאת שונאת שונאת שונאת... כתבתי הודעה כל כך ארוכה ומושקעת והכל נמחק... בא לי לבכות !!!

stkachov

New member
אני חושב שאת לחוצה מדי ולא בצדק

תתחילי ללמוד עוד שבוע וחצי, ואז תדעי בדיוק מה צריך ומה לא. אם המרצה ירצה שתקראי משהו, אז הוא יגיד לך בדיוק מה לקרוא. לא צריך לבוא מוכנים לשיעור הראשון. את מזכירה לי את הילדים הטובים בבית הספר שהיו לומדים בקיץ כדי לבוא מוכנים לפתיחת שנת הלימודים
את סיפרת שאת עובדת, את אמא... בטח יש לך הרבה עיסוקים. יש לך עוד שבוע וחצי חופש, תהני ממנו. תלכי לקניון, תעשי סנפלינג, תטיילי בפארק... יהיה לך מספיק זמן ללמוד ומספיק זמן לקרוא ספרים. לא צריך לדאוג מזה עכשיו.

יאללה נכתוב עוד פעם...

קודם כל חשוב לי לציין שמה שאני כותבת נכון לגבי תואר ראשון ואין לי מושג מה דרישות הקריאה בתואר שני. אז ככה... יש שתי ספריות. אחת גדולה ובה יש בעיקר ספרי קריאה וספרים מקצועיים שלא קשורים ישירות לקורסים. תקופת ההשאלה שם היא 14 יום. אם אף אחד לא מזמין את הספר אחריך יש הארכה אוטומטית. ספריה אחרת יותר קטנה, נקראת שמורים, ובה יש ספרים שקשורים לקורסים, מופיעים בסילבוס וכו'. שם תקופת ההשאלה היא 3 ימים בלבד, ואם אף אחד לא מזמין את הספר אחריך יש הארכה אוטומטית. אני כבר שנה שלישית ומעולם לא נגעתי בספר לפני תחילת השנה וגם במהלך השנה לא ממש נגעתי, רק ספרים שבהם המרצה היה גרוע או ספרי תרגול, וגם זה רק לפני המבחן. בשיעור הראשון המרצה יחלק לכם סילבוס שזאת בעצם תוכנית הקורס, שם יופיעו הנושאים וספרי הקריאה הנדרשים. אם יש ספר שאותו את ממש חייבת לקרוא במהלך השנה את יכולה להשאיל אותו. אבל אם זה ספר חובה אל תצפי שאף אחד אחר לא יזמין אותו ובטח תהיה רשימת המתנה מאוד ארוכה. אז איך קוראים בכל זאת? אפשרות אחת היא להשאיל את הספר ולצלם אותו / את הפרקים הרלוונטיים. אפשרות נוספת היא להגיע כל שבוע ולצלם את הפרק הנדרש. יש ספרים מסוימים שתמיד יישאר עותק אחד שלהם בספריה שאותו לא ניתן להשאיל (פס שחור), וכך הוא יהיה זמין כל שבוע כדי לצלם ממנו או אפילו לשבת בספריה ולקרוא. אפשרות נוספת שקיימת היא ספרית ההשאלה של האגודה. אם יש ספר שהרבה סטודנטים צריכים אותו, אז האגודה קונה כמות מכובדת מהספר הזה ומשאילה לסטודנטים ב 20 ש"ח לסמסטר + 200 ש"ח פקדון (צ'ק) שאותו מקבלים חזרה כאשר מחזירים את הספר. חשוב להבין דבר אחד. פה זה לא אוניברסיטה פתוחה ורוב החומר מועבר על ידי המרצה, ככה שהסטודנטים כמעט ולא נאלצים ללמוד חומר בעצמם, בניגוד לאוניברסיטה הפתוחה שם הלמידה היא בעיקר עצמאית מספרים. ורק שתדעי כתבתי את כל זה פעמיים

milaP

New member
תודה רבה

לאירונוששש על ההשקעה ולויטלי על ההתייחסות לזה שאני אמא לתינוקת ועובדת ותוספת: אני גם רוצה לעשות תיזה בנוסף לכל מה שיש לי. אני באמת התרגלתי לאוניברסיטה פתוחה, שאני לומדת לבד בבית. ויש לי מליון ספרים. ופתאום - אין ספר אחד אפילו. אז מכאן הלחץ...

milaP

New member
צדקתם

כבר היום הופיע בהיילרן איזה מאמר לקרוא לשיעור הראשון שהוא מופיע בתדפיסים. ירד הלחץ... תודה.

למעלה