כמה שאלות

Michal Plath

New member
כמה שאלות

אהלן, אני טסה לדרום אמריקה לחצי שנה + עוד שבועיים כמה שאלות, אשתדל שתהיינה ממוקדות: 1.כרטיסי חיוג: האם מומלץ לקנות בארץ או שם? כמה זה עולה ומה הפרוצדורה המומלצת מנסיונכם? 2. כסף: איך וכמה לקחת? הרצתי כמה חיפושים וקיבלתי תשובות סותרות או כלליות מדי. אשמח לתשובה ממוקדת בדבר כמה לקחת עליי במזומן וכמה בטראוולרס, איפה כדאי לקנות טראוולרס (דואר/בנק) ואיך (מזומן/דולרים). אני טסה עם 40,000 סה"כ. האם מומלץ לפתוח חשבון דולרים? ועוד משהו בנושא - הבנתי שיש בעיה עם הויזה בארגנטינה? שאי אפשר למשוך הרבה, אבל עניין הטראוולרס פותר את זה, לא? האם כדאי לקחת איתי 2 כרטיסי אשראי (אותו חשבון) ולהחזיקם בנפרד? שהרי ממילא אם אחד נגנב אצטרך לבטל את השני. 3. אמא לוחצת לקחת סלולרי. האם מומלץ ואם לא למה? (חוץ מעניין הגניבה האפשרית, שהרי זו פונקציה יעילה למטרות SMS הרגעה שונים להורים. האם טסתם עם/בלי?) 4. האם צריך מתאם למטען לפלאפון (נוקיה) או שהשקעים בדר"אמ הם כמו בישראל? אשמח מאד להתייחסות לשאלות הרבות תודה מיכל

pako27

New member
בחורה מסודרת ומאורגנת כמוך ../images/Emo35.gif

הייתי כבר בטוח שהכול מוכן ארוז וידוע.....אפילו אם מכנס זה הדבר האחרון שנכנס לתרמיל

Michal Plath

New member
חחח הרגת אותי

אני מבינה שאתה עוקב אחריי... אז אתה בטח יודע שלא מצאתי אצלך את מה שחיפשתי ונאלצתי להסתפק רק במכנס ניילון של קולומביה שהחנות שלו היא בערך בגובה שלי... ואת מכנס הבד המתפרק לקנות *טפו* אצל העושקים במחיר...

natyh

New member
ויזה בארגנטינה

דוקא יש דיווח מהשטח מטעמו של בננהבוי הוא נציגינו בעניני בנקים וטרקים בארגנטינה כי הבעיה נפתרה . שיתוף פעולה כך מסתבר בין הגנרל חוזה דה סן מרטין ובין הפסנתר פתר את הבעיה ..... מי אמר שאנשי צבא לא יכולים לנגן .....
בענין כרטיסי חיוג בכל אתר יש קפה אינטרנט היום משם החיוג זול בהרבה אז אם צריך כרטיסי חיוג תדעי רק שם, לא בטוח שצריך. בודאי שכדאי לפתוח חשבון דולרים. ולהשאיר שם סכום למשיכה בכרטיס אשראי לא הבנתי מדוע אם יגנב כרטיס תיאלצי לבטל את השני ? ובודאי לא כדאי להחזיק את שניהם על אותו חשבון פצלי חשבונות לתקופת הנסיעה . השקעים בחו"ל אינם כמו בארץ נדרש מתאם , שניתן להשיג שם . חלוקת כסף בדולרים : 2000-3000 מזומן תלוי במדינה -5000 - 4000 טראולרס היתר באשראי .

Michal Plath

New member
תודה נתי, כמה הבהרות

אני מתחילה בבואנוס איירס, האם כוונתך לקחת איתי 3000 דולר במזומן? או בפזו? והאם התכוונת לקחת 5000 דולר בטראוולרס לכל הטיול של חצי שנה? אני ממש לא בקיאה בנושא ובריאליות בפועל של הדברים שכתבת אז אודה לך מקרב לב באם תוכל להסביר. מיכל

natyh

New member
חלוקת כסף בדולרים

באופן אישי צריך לחלק את המזומן ולהחזיק כמה מאות דולרים בפיזוס כל הזמן היתר בירוק. אך הכללים הללו הם כללי אצבע שהיו טובים מאד לעבר בתקופה האחרונה דברים משתנים הדולר נחלש מאד הפיזו התחזק , בעבר ההתנהגות היתה הפוכה ולכן שוה לראות את הדברים ולהחליט במקום. לא חסר שם בנקים כולל בנק הפועלים לכן שוה לפתוח חשבון בבנק אמריקאי מוביל שמאפשר למשוך כסף בדולרים ולהפקיד חלק מהמזומן שם ולמשוך לאורך הדרך. אך אם הפיזו כעת יציב אולי כדאי להפקיד סכום מסוים בפיזוס כלומר לפתוח חשבון בבנק מקומי , בעבר המצב היה מטבעות מקומיים לא יציבים בטירוף ודולר יציב , כך שהנטיה היתה להחזיק מינימום במטבע מקומי מסיבות ברורות , יתכן שהדברים השתנו ,כאמור צריך להחליט שם .

pako27

New member
אני חושב

שלא כדאי להחזיק סכום מזומן גדול....רצוי טרוולים או כ.אשראי ורק מספר דולרס (או ישר להליף לפזוס) לביצוע דברים ראשונים הכרחים כגון:מונית,חדר ללילה או 2 וארוחה....... הרי קורה רבות שמונית נשדדת ביציאה משדה התעופה או ברמזור.... לא רוצה להפחיד אבל מיקרים קרו (אמיתי ומאומת ע"י חברים) ויקרו לכן חבל להשאר בלי חצי מהסכום... לפחות יש ביטוח לומרות שהבירוקרטיה לקבלת טרוולים חדשים או כרטיס אשראי הוא לא פשוט או קצר... פתחת חשבון זה רעיון מצוין אבל עד הבנק זה שוב מוקש... מומלץ להרים את המדרס \רפידה של הנעל ולפרוס שטר למקרה חירום לפחות למונית\טלפון הביתה

natyh

New member
בדרום היבשת

יש מצבים שאין ברירה אלא לשאת מזומן . בנקים אין ברדיוס של אלף ק"מ מהמקום לפחות לא זרים , אנשים מקבלים או פזוס או דולרים . קרה לי מקרה שנתקעתי בדרום היבשת נאלצתי להשאיל כסף לתת למישהו 200 דולר בטרוולים כעירבון לנסוע 50 ק"מ צפונה בדרכי עפר יותר משעתיים וחצי נסיעה להגיע לבנק להחליף כסף ביום המחרת לחזור 50 ק"מ , עוד יום נסיעה בדרכי עפר ולבזבז על החלפת 300 דולר 3 ימי טיול . בקיצור 700 דולר במזומן כדאי שיהיה תמיד מוחבא איפה שהוא אפילו מחולק בין התיקים , הבנקים זמינים בערים הגדולות ברוב הטיול לא נמצאים באזורים הללו.

natyh

New member
בברזיל כמובן המצב שונה לגמרי

בארגנטינה לא שודים מוניות ברמזור עדיין ואפילו לא בקולומביה ...

natyh

New member
תיקון

מחשבה נוספת 1000-1200 דולר במזומן . 6000 דולר בטרול היתר באשראי הטרול נותן לך מסמך אותו את מצלמת ושומרת במספר מקומות : 1 בביית למקרה הצורך 2 בתיק הטן 3 בחגורת כסף כנ"ל לגני צילומי דרכון ורשיון נהיגה .

natyh

New member
וכמובן ביטוח הבריאות

אני מעט לא מרוכז היום איתך הסליחה . המסמך הנ"ל הוא הביטוח של הטרוולים ולכן את צריכה העתקים ממנו למקרה ו .... כנ"ל לגבי כל מסמכים האחרים . זהו ושיהיה בהצלחה .

The Cat Woman

New member
אני ממליצה על סריקה למחשב

ואז כמובן יש את זה זמין באימייל לכל עת. כנל לגבי כל שאר המסמכים.

The Cat Woman

New member
חשבון דולרי לא שווה

היום הדולר משחק כל כך הרבה שמצאתי את עצמי רק מפסידה כסף על הדולרים שיש לי במזומן. לכן אני לא משתמשת בהם כרגע.

galitay

New member
תשובות

1. אין צורך בכרטיסי חיוג. הכי פשוט להתקשר בחינם מהסקייפ לסקייפ בבית ואם רוצים לדבר דרך הטלפון יש גם אפשרות לטעון 10 דולר בחשבון הסקייפ ולהתקשר מהמחשב שם בעלות של שיחת לפאפון מקומית בארץ, מאד זול ונוח. 2. בניגוד מוחלט למה שאמרו פה מקודם אני חושב שאין צורך לקחת טרוולציקס בכלל. ואני אסביר: קודם כל במקרה של גנבה או שוד גם את הטרוולים אפשר לגנוב. נכון, הם "זה כסף מבוטח", אך כיום אם נגנב סכום גדול החברה שמנפיקה את הטרוולים יכולה ל"חקור" את המקרה כמה שהיא רוצה ולא להחזיר את הכסף בזמן הזה. לחברים שטיילו איתי נגנבו 3500 דולר בטרוולים ובמשך כל הטיול - יותר מחצי שנה לא החזירו להם את הכסף. לגבי כרטיסי האשראי כדאי בהחלט 2, מומלצים ויזה ומאסטר קארד. לגבי המזומנים עליך נראה לי שהסכומים שהוזכרו קודם הם אסטרונומיים, אני לא הסתובבתי אף פעם עם יותר מ 300 דולר. זה אמור להספיק ליותר משבוע, בחלק מהמדינות כמעט לשבועיים וככה לא לחוצים לדחוק שטרות בכל מיני מקומות מציקים. החסרון היחיד הוא שצריך למשוך יותר פעמים כסף וזה כרוך בעמלות אבל ההבדל לכל הטיול הוא בערך 150 שקל. 3. מומלץ לקחת סלולרי גם אם לא פותחים אותו, תמיד חשוב שיהיה, אבל אין סיבה להשתמש בו אם לא קרה משהו דחוף. אפשר גם להרגיע עם SMS כשחוזרים מטרק או כל דבר אחר בלי להתחבר לאינטרנט... 4. אין שום בעיה בשקעים הם כמו בארץ, המדינה היחידה שמצריכה מתאם כיום היא אקוודור וניתן לקנות שם מתאם בחצי דולר במקרה הצורך.

The Cat Woman

New member
answers to all

1. כרטיסי חיוג- אין צורך. תעשי סקייפ ותתקשרי במחיר שיחה מקומית מכל אינטרנט. אם את מתעקשת- יש את המבצע הזה של 012 בלמטייל. אבל אני לא חשה בו צורך. 2. אני לא משתמשת בטרוול צ'קס כי הפרוצדורה של לפדות אותם ממש מרגיזה. במקום זה יש לי 2 כרטיסי אשראי שאני מפרידה ודולרים במזומן לשעת חירום. בקשר לכמות הכסף- עניין אינדיבידואלי. אני מוציאה כ900-1000$ לחודש בארגנטינה וצ'ילה. ברזיל עולה הרבה יותר. פרו ובוליביה אני מניחה שבערך 600$. קחי בחשבון שזה עם לחיות במינימום ולבשל בעצמך שזה מפחית המון מהעלויות. שוב- הכל תלוי במטרת הטיול אם עושים טרקים או לא ואם בונים על הרבה שופינג. 3. לאאאאאאאאאא!!!!! סלולרי זה השטן! קודם כל- הניתוק הזה ממש כיפי וחוצמזה יש פה אינטרנט זמין בכל חור! דבר שני- פלאפון זה היסחבות מיותרת שכוללת את הצורך בשקע להטעין אותו מה שלא יהיה לך בכל מקום. ודבר שלישי- זה עסק נורא יקר וחבל! דקת שיחה אומללה עולה 20 ומשהו שקלים! 4. רוב השקעים הם של 2 פינים עגולים וחלקם מותאמים גם ל2 פינים ישרים (שטוחים) יש חורים שבהם עוד לא התעדכנו במצב העולם וכנראה שתצטרכי מתאם. אני בכל מקרה עדיין לא נתקלתי בבעיה אבל בכל מקרה יש לי מתאם אוניברסלי לכל צרה שלא תבוא.

למעלה