כמה שאלות

• פותח הנושא weddi
  • פורסם בתאריך

weddi

New member
כמה שאלות

אני נמצא בקנדה על ויזת עבודה ורוצה להתחיל בתהליך הגירה האם את הטפסים אני חייב לשלוח לבאפלו או שיש כמה מקומות בארה"ב שאפשר לשלוח אליהם? האם הנסיון ניתן לכלול גם את הנסיון שלי פה בעבודה גם בבקשה? או שהם מכירים רק בנסיון מחוץ לקנדה? אשתי עושה פה PHD והיא מקבלת משכורת חודשית, האם היא יכולה להתייחס לזה כעבודה? והכי חשוב!! יש סעיף במבחן שנקרא Arranged employment. האם עצם זה שאני נמצא פה ועובד, אני יכול לסמן כן בסעיף הזה? זה מוסיף המון נקודות! תודה, ובטח יעלו עוד שאלות בקרוב...

אתה מערבב הרבה מושגים, וכדאי לעשות סדר.

המושג Arranged employment תקף רק לגבי מצב שבו המעסיק הקנדי שלך מוכן לבקש עבורך חוות דעת HRSDC, ולהציע לך משרה קבועה. אם אתה עובד בעבודה מקצועית, אין סיבה שזה לא יאושר. במצב הזה, אתה תהיה המבקש הראשי, מה שייקבע יהיה הניסיון המקצועי שלך, ואתה תהיה זה שיצטרך להיבחן באנגלית. במצב כזה כדאי להגיש את התיק בקונסוליה הקנדית בתל אביב מה שייאפשר לכם לקבל PR תוך כ 4 חודשים. המצב השני הוא שאשתך היא המבקש הראשי, ואני מניח שכל עוד היא לא סיימה דוקטורט אין מה לדבר על Arranged employment, ואז מגישים תיק מלא רגיל. אפשר להגיש אותו רק בבאפאלו ולא בשום מקום אחר. אם אין לכם ויזה אמריקנית זו יכולה להיות בעיה כי לפעמים נדרשים לעבור ראיון. התהליך בבאפאלו נמשך כ 19 חודשים. אם אין לכם ויזה לארה"ב, אתם יכולים להגיש תיק מפושט רגיל בתל אביב , זה כניראה לוקח כ 3 שנים.

weddi

New member
לא הבנתי

לא נראה לי שהמעסיק שלי יתן לי אישור על עבודה קבועה, כי מראש העבודה הוגדרה לתקופה התחלתית של שנתיים. מה זה אומר חוות דעת HRSDC?אני עובד ב-IT שזו נראה לי עבודה מקצועית אבל איך אני יכול לעקוף את העניין שהמעסיק שלי יציע לי משרה קבועה? כי זה לא נראה לי שיקרה מה לגבי נסיון עבודה? הנסיון שלי פה גם מצטבר?

כן הניסיון שלך מכאן גם מצטבר

ואם אתה עוסק ב IT יש חוות דעת ארצית של HRSDC כך שנדמה לי שאין צורך להגיש בקשה אלא רלהסתמך על פטור כללי. יש לך תואר ראשון? במה? אם אתה לא עובד על "פרוייקט" שהוא מוגבל בזמן העבודה היא במהותה עבודה "קבועה" להבדיל מעבודה עונתית או פרוייקטלית שמוגבלת בזמן. עבודה "קבועה" בקנדה אינה "קביעות". אם המעסיק שלך לא מוכן חפש מעסיק אחר שמוכן לארגן לך AEO . לא חסרה עבודה במקצוע שלך. אתה צריך את ה PR אתה צריך אותו מהר, ואם המעסיק לא מוכן לתמוך בבקשה (זה לא מחייב אותו, זה לא עולה לו אפילו דולר אחד, זו צריכה להיות כוונה כללית כנה) הוא לא שווה שתישאר אצלו.

weddi

New member
זה נשמע ממש מעודד

יש לי תואר ראשון בביולוגיה - BSC מת"א אם הבנתי נכון ממך , מה שאני צריך בעצם זה זה שהמעסיק שלי שזה IBM ימלא לי טפסים שנקראים LMO, אני מגיש אותם ואני יכול לקבל PR תוך 4 חודשים?? העבודה שלי היא אם הבנתי נכון את ההסבר שלך היא קבועה, כי אני עובד במשרה מלאה, הסייג היחיד הוא שאני קשור אליהם בחוזה לשנתיים, מעבר לזה הם לא מתחייבים לכלום, זה עדיין יחשב לי כעבודה קבועה? ושאלה אחרונה, מה זה חוות דעת ארצית של HRSDC ואיך זה יכול לתרום לי?

מה שחשוב הוא לא ה LMO או ה AEO

כל אחד מהם תקין מבחינת תהליך ההגירה, הבעיה העיקרית זה הנכונות העקרונית של המעסיק לומר שהעבודה אינה פרוייקטלית. אתה צריך לדבר עם אנשי ה HR , ולראות אם באופן עקרוני במידה ויהיה לך PR יש סיכוי שתהיה המשכיות להעסקה. המכתב צריך להיות מנוסח בלשון מאד מסויימת, והשאלה היא אם אנשי IBM יסכימו לחתום על מכתב בלשון הזאת כדי שתוכל לקבל מעמד תושב, בזכות עצמך ולא בזכות זוגתך. חוות הדעת הארצית של HRSDC לא תורמת לך. היא מתייחסת למדעי המחשב ונגזרותיהם מתחום משחקי הוידאו והאנימציה בלבד.

weddi

New member
אחלה!

זה עוזר לי מאד איפה אפשר למצוא את המכתב הזה או דוגמא למכתב הזה? או, אם אני מתקשר מחר ל HR מה אני צריך לומר להם בדיוק? יש איזה טפסים גם שהם צריכים למלא? אם יש לך איזשהו לינק שמתייחס לעניין אני אשמח לקבל

להלן הקישור העיקרי

לקבלת חוות דעת מסוג LMO, יש כאן כניראה דרישה להוכיח שאי אפשר למצוא עובד קנדי למשרה. אני מניח שאפשר להתעלם מכך שאתה כבר בקנדה, הדרישות ל AEO פחות מחמירות/ כל מכתב המאשר שמוצעת לך הצעת עבודה שאינה מוגבלת בזמן היא תקינה. הביטוי לגבי הצעת עבודה למי שברישיון עבודה עם LMO : Your employer has made an offer to employ you on an indeterminate basis if the permanent resident visa is issued. ולגבי מי שהולך במסלול ה AEO (שלהערכתי עדיף) You have a full-time job offer that has been approved by HRSDC. And Your employer has made an offer to give you a permanent job if your permanent resident visa is issued. בהצלחה.

eyalzic

New member
לעובדי IT אין צורך באישור HRSDC ?!

מהלינק הבא : http://www.cic.gc.ca/english/work/special-tech.asp אני מבין שלמי שיש הצעת עבודה בתחום IT אין צורך לקבל אישור של HRSDC כיוון שיש צורך מיוחד במקצועות אלו בקנדה. מושבניק מה דעתך ?

נכתב על כך רבות. אין צורך לבקש LMO לרישיון

לרישיון עבודה. יש LMO כללי ארצי לענף הזה. והמעסיק פטור מהצורך לפנות בבקשה. כל שהמעסיק צריך לעשות הוא לתת המעת עבודה ומי שעונה לקריטריונים יקבל רישיון עבודה בהליך קל וקצר ללא צורך בטירדה של המעסיק. זה חל רק על המקצועות שברשימה בקישור.

eyalzic

New member
הצלחתי להתבלבל

אם אני עובד IT ממקצוע ברשימה ויש מעסיק שנותן לי הצעת עבודה בכתב. האם אני צריך שהמעסיק ימלא טופס LMO או EAO ולאן אני פונה עם המסמכים ?

לא, אין צורך. יש פטור.

המעסיק נותן לך מכתב העסקה, וחוזה עבודה. שמציין את הניסיון שלך בתחום ה IT , ואת המטלות והדרישות במשרה שאותה תמלא. אתה פונה עם הצעת העבודה לשגרירות הקנדית, מצרף טופס בקשה לרישיון עבודה, מציג את מכתבי הניסיון שלך ואת תעודות ההשכלה בתחום, ומקבל רישיון עבודה. כדאי שבמכתב המעסיק יופיע הציטוט מהאתר שהבאת, לגבי העובדה שמדובר במקצוע בתחום ה IT ב NOC מסדרה 9990 שפטור מהצורך וזהוא. רק נשארה בעיה קטנה: למצוא מעסיק.

leprechaungreen

New member
תיקון קטן

אזרח ישראלי לא צריך לפנות לשגרירות. את אישור העבודה הוא מקבל בנק' הכניסה שלו לקנדה.

eyalzic

New member
דרישות ממעסיק פוטנציאלי

1. מהן הדרישות מחברה שיכולה להעסיק אותי ? האם בית תוכנה קטן של 2-3 עובדים יכול להתאים או רק חברה גדולה יותר ? 2. מה קורה אם ארצה לעבור מעסיק בתקופה שאני בקנדה? האם צריך לצאת מהמדינה , הרי הילדים שם במסגרות של לימודים

leprechaungreen

New member
תשובות

1. לא, חברה קטנה כזו לא תקבל אישור בד"כ 2. עם אתה מוצא מעסיק אחר שיעבור איתך את כל התהליך ויוציא ויזה חדשה, ניתן להחליף מעסיק. אם זה מה שקורה, צריך לצאת מקנדה ולהכנס חזרה. כולל הילדים, לא משנה באיזו מסגרת הם, כי כולם מקבלים ויזה חדשה, לא רק אתה.

ydamyi

New member
קבלה לעבודה מזכה ב pr‏ ‏?

זה נשמע מדהים שקבלה לעבודה מזכה באופן מיידי ב pr, האם אתם מכירים מקרים מהפורום בהם אנשים חיפשו עבודה מישראל בקנדה ומצאו? האם באמת תוך 4 חודשים מקבלים את התושבות הקבועה?

מי שקיבל הצעת עבודה בעלת אופי קבוע

מקבל הליך סופר מהיר לבדיקת בקשת PR וכן, התהליך נמשך 4 חודשים בערך. הבעיה היא למצוא מעסיק קנדי, וזה לא פשוט. בוודאי לא מישראל. אבל יש מקצועות שבהם זה קורה לא מעט.

רגיעון1

New member
ואם זה המצב - עובד בקנדה ויש מכתב מהמעסיק

היכן צריך להגיש את הבקשה - בתל אביב או במקום אחר?

חד משמעית. להגיש תיק מלא בתל אביב

במסלול של עיבוד מועדף מסיבה של קיום הצעת עבודה קבועה ומוסדרת מראש.

למעלה