כמה שאלות..

shirani146

New member
כמה שאלות..

ישנם שני מכונים להכנה לפסיכומטרי. למכון א' ממוצע 600 וס"ת 50, למכון ב' ממוצע 550 וס"ת 100. מוישה קיבל 743, באיזה מכון סביר יותר שלמד? א. מכון א' ב. מכון ב' ג. אותה סבירות לשניהם ד. לא ניתן לדעת בחוג מסויים לומדים מספר זהה של גברים מת"א ומגבעתיים. כל הגברים מגבעתיים נשואים, ואילו חצי מהגברים מת"א נשואים, והשאר רווקים. מהי ההסתברות שגבר שנדגם באופן אקראי יהיה רווק ? וההסתברות שרווק שדגמנו יהיה תל אביבי? א. רבע, שנ שליש ב. רבע, שליש ג. חצי, רבע ד. שני שליש, שליש אם F=2 מה ניתן לומר? א. היחס בין השונות בין הקבוצות לשונות בתוך הקבוצות הוא 2 ב. השונות בין הקבוצות גדולה מהשונות בתוך הקבוצות, ולא ניתן לומר דבר על המובהקות השאלות מתוך מועד ב' של שנה שעברה. אני יודעת שהשאלה הראשונה ממש קלה, אבל עדיין משהו שם לא ברור לי...

דבירשי

New member
אתמול עברנו על התרגול הזה ו..

בשאלה הראשונה, אם נתון שהמשתנה מתפלג נורמלית אז את משווה סטיות תקן. ולכן התשובה היא ב כי כדי להגיע לציון שלו יש פחות סטיות תקן להתקדם ימינה מהממוצע. אם לא מתפלג נורמלית אז אין תשובה נכונה, שאלה ב לא ידענו להסביר. שאלה ג אם F=2 אז MSB גדול מ MSW כי בחלוקה של אחד בשני (בשביל למצוא את F) היחס יוצא 2 ל 1. את לא יכולה לומר מהשוויון הזה לSS, כי מחלקים בין ה SS ל MS מחלקים בדרגות החופש, ועליהם את לא יודעת כלום. מקוה שעזרתי בהצלחה

איה לאל

New member
נראה לי ש...

1. מה שכתבו קודם 2. זו הסתברות מותנית. צריך לעשות טבלה של נשוי/לא על ת"א/גבעתיים. וא: נשוי לא ת"א 0.25 0.25 0.5 גבעתיים 0.5 0 0.5 0.75 0.25 ואז: רק רווק- 0.25 (בשולי) אם דוגמים נשוי אז שיהיה מת"א- 0.25/0.75=0.3333 ולכן ב. לגבי השלישית- מכל התשובות ב' נשמעת הכי הגיונית. למרות שמה שכתוב מעלי נכון.

shirani146

New member
אני עדיין לא מבינה משהו..

השאלה הראשונה עדיין מבלבלת אותי.. אם ציון תקן שלו לפי מכון ב' קטן יותר מציון התקן של מכון א'.. למה זה אומר שסביר יותר שהוא למד במכון ב'. הבנתי שהוא מתקדם פחות כדי להגיע לציון אבל אני לא מצליחה להסיק מזה שום דבר הגיוני. השאלה השנייה הרבה יותר ברורה עכשיו.. תודה :) ובקשר לשאלה השנייה זה נכון שאי אפשר להסיק על השונות כי לא יודעים מהן דרגות החופש.. אבל הייתה שאלה דומה בתרגיל המתוקשב שדנה אמרה שכשרושמים "שונות" הכוונה היא לאומדן השונות, ז"א ל MS , ואז כן אפשר לדעת מה היחס בין MSB ל MSW שזה 2 בעצם.. אז למה זה ב'?

איה לאל

New member
ככה:

1. סביר יותר מכיוון שאנחנו מניחים שמשה הוא כמו רוב האנשים ולכן אנחנו רוצים שיהיה כמה שיותר קרוב לממוצע. מה יותר קרוב לממוצע? נכון! ציון התקן של מכון ב'. 2. בבקשה :) 3. את צודקת שגם MS היא שונות. ואת צודקת ששתי התשובות נכונות.באמת לא ברור. צריך לשאול מה הכוונה- הניסוח לא טוב. כבר הצצת במועד ב'? יש תיקונים?

שירי139

New member
לא נכון

השאלה מתייחסת לתל אביבי בהינתן רווק (ולא נשוי)!!! ולא נכון לעשות משלים לזה. אז למה בכל זאת זו התשובה?

איה לאל

New member
אצלי כתוב

וההסתברות שנשוי שנדגם יהיה תל אביבי היא... ולא רווק. אולי לא הבנתי אותך?

למעלה