כמה שאלות....

רותי ב.

New member
כמה שאלות....

בשביל השיחון. ´סטמפה´ - מה הפירוש? ציור? איור? בול? חותמת? מה? אי-קומו-סי-סקריבי: , STAMPO, STAMPA??? וגם: רוזה כתבה: "מלדמלו אין ספניול פורקה סטודרה " אז מה זה המילה האחרונה? ´סטודרה´? אי קומו סי-סקריבי? איך הייתם מתרגמים את המילה ´מאראביה´ פלא? מופלא? איך בדיוק? זה בתוך המשפט : "קה מראביה אידיאה" אחרון ודי: "מוי מוי קאנסדה אוי" מאד עייפה היום. איך נכתוב את הפועל? א-קאנסר? א-סטאר-קאנסדה? לעייף? להתעייף? איך? זהו, ו-
על כל השאלות.

רותי ב.

New member
שני מאמרים חדשים: (לא להבהל)

1. דיון של כמה משתתפים שהיה פה בפורום על השפה, שכולל סיפורים אישיים ועוד, 2. מנהגי חגים, שאני בטוחה עוד יגדל ויתווספו אליו עוד מנהגים שנזכור.

רותי ב.

New member
ושאלה שנשארה פתוחה לכל הבשלנים:

נוריתיקה כתבה: דולסורס-מתוקים זכור לי טעמו של ממתק סוכר שרופה בלנקו - לא נותר לי המתכון. האם תוכלו להטעימני? נהגנו לאכול אותו או בכפית בתוך כוס מים צוננים או בצורת בונבוניקוס יבשים יותר, לעיתים עם תוספת קקאו.בנדיסיאונס א-טודטס.
ועוד אין לנו את המתכון. אז מי שיודע, או שיש לו את מי לשאול...

RORGAD

New member
שרופה../images/Emo23.gif

בשבילכם יקירי משהו מתוק מתוק ונהדר: מתכון זה צריך קצת תשומת לב וזה הולך ככה: שמים בסיר 3 כוסות סוכר 2 כוסות מים, תמצית וניל ומיץ מחצי לימון מביאים לרתיחה, מורידים את האש ללהבה הכי נמוכה, וממשיכים לבשל, מידי פעם מרימים עם הכף מעט מהחומר ובודקים בשתי אצבעות הבוהן והאצבע אם יש כבר חוט שזה הפונטה, ז"א שמים מעט מהחומר בין שתי האצבעות ומרימים את הבוהן מהאצבע, אם יש חוט זה מוכן, אם לא, לבשל עוד מספר דקות, לוקחים כף עץ ומערבבים במהירות הכי, הכי שאפשר עד שהתעבורת הופכת להיות לבנה וסמיכה, זה כל התורה, פשוט ונהדר חבל שלי אסור לאכול את זה בגלל הסכרת, אבל לכם יקירי בתאבון.

avielss

New member
סטודרה-סו טודרה-אני סתומה

מארביה-מופלא נהדר-איזה רעיון נפלא נהדר מופלא א קהסר-לעייף ס קנסר-להתעייף

RORGAD

New member
תשובות לרותי../images/Emo140.gif

לא אומרים סטמפה אלא אסטמפה וכותבים בלועזית כךASTAMPA וזה תמונה, וגם ציור, "אסטה אסטמפה מאגרדו מונצ´ו" התמונה הזו מצאה חן בעיני הרבה. אין לי מושב מה זה סטודרה, המילה מאראביה זה מופלא או מפליא והפירוש קה מראביה אידיאה זה, איזה רעיון נפלא, השורש של המילה קאנסדה זה "קאנסר" ובהטיות זה כך יו אסטו קאנסדו, אייה אסטה קאנסאדה, מוזוס אסטאמוס קאנסאדוס, ושמחתי לעזור

רותי ב.

New member
אוחחחח מונצ´אס גראסיאס,

על הכל, על ההסברים, על שאת כל כך עוזרת בכל מה שאפשר.

למעלה