כמה שאלות..

כמה שאלות..

שלום, אני לא משתתפת פעילה בפורום אבל יש לי 2 שאלות: 1. חברה אמרה לי שבמקום אבקת סוכר אפשר להשתמש במרגרינה לעיבוד הבצק האם זה אכן אפשרי? 2. אני מנסה לפסל דובון ומנסה ליצור שהגוף יהיה רחב ומעוגל למטה וקצת יותר צר למעלה. אני ממש לא מצליחה להגיע לזה. ואם אני מניחה את זה על השולחן זה נדבק ומשתטח כזה. מה אני יכולה לעשות בקשר לזה? תודה מראש, נורית
 

net the jet

New member
לא ממש ... בזמן הלישה שרוצים לרכך את הבצק

ולתת לו אחידות וחלקות, חייבים קורנפלור או אבקת סוכר ( כמה שפחות ) בזמן פיסול, אחרי שהבצק כבר רך וגמיש, אפשר לשמן את הידיים טיפונת במרגרינה על מנת שלא ידבק לידיים או לשמטח העבודה. לגבי הדובון- קודם כל תעבדי על משטח או מקומח ( אבקת סוכר\קורנפלור ) או עם טיפת מרגרינה שתמרחי על המשוח, ואז הוא לא ידבק. שנית, אחרי שאת לשה את הבצק והוא רך וגמיש, החזירי לשקית לקצת זמן ( 10-15 דקות ) ורק אז שובי לנסות ליצור את הצורה. לפעמים הבצק מאד רך ( או נגלה כזו של יצור או כשחם כמו בקיץ ) ואז צריך להוסיף לבצק קצת CMC שמיבש ומחזק אותו. בכל מקרה יש עוד שיטה שאת יכולה לנסות- אחרי שאת מכינה את הצורה, במקום להעמיד אותו עם החלק הרחב כומ שהוא צריך להיות, תשכיבי אותו על ספוג, או על גוש בצק סוכר שבתוך שקית ניילון, צרי עם העצבעות שקע לגוף שלו, כמובן לדאוג לקמח טיפה שלא ידבק לשית, ותני לו לתפוס את הצורה בזמן שהוא מתיבש, כמה דקות ואז תוכלי להעמיד אותו בתנוחה שאת רוצה
 
עוד שאלה קטנה

קודם כל תודה על התשובות. כשאמרת שאולי צריך להוסיף CMC לבצק הכוונה פשוט להוסיף קצת אבקה לבצק ככה כמו שהיא? או יש כמות מומלצת? שאלה שניה העוגה שאני רוצה לעשות מצופה בקרם חמאה ועליה יש אלמנטים של בצק סוכר. האם אני יכולה להכין את העוגה יומיים לפני היומולדת? השאלה היא מבחינת הקרם חמאה האם זה אפשרי יומיים קודם? והאם אפשר לשים את העוגה במקרר עם התוספות מהבצק סוכר? ואם אי אפשר לשים במקרר האם זה בסדר שיומיים העוגה תשב בחוץ? סליחה זה יצא קצת יותר משאלה אחת.. תודה לך!! נורית
 
כמה תשובות

כמות ה CMC תלויה בנוחות העבודה, יש כאלה ששמות כפית לרבע קילו, שלטעמי מקשה מדי את הבצק. אני שמה כפית CMC לקילו בצק. את יכולה להכין את העוגה יומיים לפני יום ההולדת, לא הייתי מכינה לפני כן. את העוגה שמרי מחוץ למקרר, וסמוך להגשה (כמה שעות אפילו) מרחי עליה את הקרם וקשטי בבצק סוכר. כך לא יהיה צורך בשום שלב להכניס את העוגה למקרר.
 
../images/Emo140.gifשאלה אחרונה חביבה..

קודם כל תודה על התשובות. אני לא ממש אוכל לקשט את העוגה כמה שעות לפני אלא יום לפני כי יש כמה דברים מבצק סוכר שאני חייבת להכין בסמוך לקישוט ולא לפני ואם אעשה את זה באותו היום סתם אלחץ.. אבל תודה בקשר להוספת ה-CMC. קודם כל תודה שאמרת כי נזכרתי שלפני 3 שנים עשיתי דמות של טלטאביז ובאמת הוספתי לבצק CMC אבל אני לא ממש זוכרת וזאת השאלה: האם אני יכולה לדוגמה לשים עכשיו CMC ולעבוד עם הבצק מאחר יותר או אפילו מחר? ושוב תודה רבה לכן! נורית
 
למעלה