כמה שאלות

z dead

New member
כמה שאלות

1. האם לIAUDIO i7 יש נרתיק או דרך כלשהי שאפשר להתאמן איתו בחדר כושר? 2.איזה נגן אני יכול למצוא בסביבות ה400 שקלים חוץ מהi7 שנותן לי איכות קול ברמה גבוהה,כשרמת האחסון פחות חשובה. 3.בכל מקום כתוב שקצב הדגימה המירבי של הסנסה קליפ הוא 128 והוא תומך רק בmp3 ולא בפורמטים החדשים,גיליתי איזשהו אתר שנותן אפשרות עדכון של קודקים באמצועתם אפשר לנגן גם קבצי FLAC על הסנסה,האם זה משנה בכלל שהוא יוכל לנגן FLAC? כלומר האם עדיין איכות השמע תהיה של 128KBPS? תודה מראש.

יאיר B

New member
כמה תשובות:

1. סביר להניח שיש נרתיק לנגן הזה, אבל לא בארץ (קרי חפש באיביי למשל). אם אתה רוצה משהו מישראל, אני קניתי נרתיק פשוט לנגני מדבקה (אלה השחורים הארוכים) וה-7 נכנס לתוכו יופי. כולל סרט ולקרו ליד. 2. אני מאמין שהסנסא קליפ/פיוז יתנו לך גם איכות קול טובה (ב-ABI הקליפ קיבל המלצה מצויינת). 3. אני לא יודע מאיפה הבאת את הסיפור הזה, אבל הנגנים של סנדיסק (החדשים, והקליפ ביניהם) מאפשרים ניגון MP3 בקידוד של עד 320KBPS. פורמטים נוספים שהם מנגנים: Ogg, flac ואולי גם wma (לא בטוח, לא משתמש בפורמט הזה). ואולי גם WAV (גם בזה לא משתמש). לא יודע על איזה אתר אתה מדבר, הדרך היחידה לגרום לנגן לנגן קודקים נוספים היא ע"י הוספה של מקודדים לקושחה שלו (בדרך כלל החברה עושה את זה, דרך עדכוני קושחה). לא מציע להתקין קושחות ממקור לא ידוע.

z dead

New member
תודה ועוד שאלה

לגבי הסנסה קליפ,בכל מקום שקראתי ראיתי שמדובר ב128,אפילו באתר החברה מתישהו ראיתי. אבל לא חשוב. בכל מקרה,אם זה מנגן FLAC זה ינגן באיכות של דיסק או ייתן לי את הגבלת החומרה והקצב הנתונים של ה320 KBPS של הmp3?

יאיר B

New member
יש לי הרגשה שאתה מתבסס על מה סימנתי באדום

בתמונה המצורפת. אם זה אכן כך, אז הכוונה שלהם היא למספר השירים שנכנסים בנגן כאשר הם מדדו לפי שירים בגודל 4 דקות ובקידוד של 128. קידוד גדול יותר אפשרי אבל אז הם יכנסו פחות שירים (שכן העלאה של הקידוד מעלה גם את גודל הקובץ). בגרסאות האחרונות של הקושחה שלו הוא יודע לנגן גם Ogg וגם flac. לגבי ה-flac - איכותו תלויה בקידוד שאתה תגדיר כאשר תבצע את ה-Rip מהדיסק. בעבר התנגנו אצלי בנגן הזה קבצים בקידוד של 720 וגם יותר. חשוב לציין שבקידוד כזה הקבצים תופסים הרבה מקום (אלבום עשוי להגיע גם ל-400MB). אין קשר בין הקודקים השונים - לכל אחד מהם יש את החוקים שלו לגבי קידוד. הערה: לגבי MP3 - כל הנגנים שקיימים כיום (וכולל נגני מדבקה אגב) יודעים לנגן MP3 בקידוד של 320kbps.

z dead

New member
אולי אני לא מבריק

אבל גם לא דביל לגמרי. קראתי בSPECS של המכשיר על ה128 אבל אם אתה אומר שזה עובד עם 320 ומסוגל לעבוד עם FLAC אז אני סומך עליך. אני לרוב עובד עם flac בכל מקרה. אם למשל אני קונה סנסה של 8 ג'יגה,למה שמישו אחר למשל יקנה את הIAUDIO I7 או את הD2 שיש בהם פחות מקום אחסון ויותר יקרים? כאילו חוץ מהקטע של הוידאו ושאר הגימיקים שאני בת'כלס לא צריך ואוזניות משלי יש לי בכל מקרה. רמת השמע כ"כ הרבה יותר משמעותית מאשר הסנסה? אני מדבר במידה ושומעים קבצי FLAC. אני בת'כלס מחפש מכשיר עם איכות שמע איכותית עם 4-8 ג'יגה אחסון שיודע לעבוד עם flac או ape או WAV. אגב... עד היום היה לי PALM tungsten e שידע לעבוד עם קבצי flac אבל נראה לי שהוא הלך,או לפחות הקול הלך. האם הנגנים היום בשוק באותה הרמה או ברמה גבוהה יותר מבחינת יכולות מולטימדיה של הפאלמים למיניהם?(כשבת'כלס מדובר רק על שירים ולא על וידאו)

or121210

New member
אם אתה מרבה לעבוד עם flac אז למה לא תקנה

iaudio 7 16GB או cowon D2 16GB + אופצייה לכרטיס להרחבת הזיכרון עד 32GB! FLAC תופס הרבה מקום, ולאורך זמן אני לא יודע כמה 8GB יספיקו לך

z dead

New member
כמה סיבות

א. כי אני לא רוצה להוציא יותר מ300-400 שקלים. ב.כי לא מעט מהשירים האיכותיים יותר(לטעמי) שנמצאים אצלי בflac על המחשב הם אלבומים מלאים ולא שירים בודדים שצרבתי ואני שומע בדיסק-מן. ג.עד עכשיו היה לי את הפאלם הישן והמעפן שלי שידע לעבוד עם כרטיסים של עד 2 ג'יגה וזה די הספיק לי מבחינת כמות שירים גם בmp3 מעורב עם FLAC. 4 ג'יגה יהיה אופטימלי,8 יהיה די והותר גם לשירים שאולי אגלה בעתיד,אני פשוט מאוד בררן לגבי מה שאני שומע ולכן 2-4 ג'יגה וכמות השירים שנכנסים בגודל האחסון הזה זה מספיק לי. ד.אני בעיקר צריך את זה לחדר כושר אבל מצד שני לא רוצה להתפשר על איכות השמע,או כמה שפחות מעוניין להתפשר על איכות השמע.

z dead

New member
לא הרבה יותר טובה מאשר ל-קליפ?

הייתי בטוח שהקליפ באיזה 2 דרגות פחות טוב מהD2 והI7. אחרת מזמן היייתי קונה את הסנסה.

יאיר B

New member
הלכתי לבדוק בשבילך.

במקרה (או שלא) יש לי את הסנסא קליפ (משמש אצלי לחדר כושר). לקחתי דיסק מקורי, קידדתי MP3 320kbps וגם flac. העברתי לנגן. שניהם מתנגנים בלי שום בעיה. כך שאני לא יודע איפה כתוב מה, במבחן התוצאה הקבצים הללו עובדים. לגבי השאלה למה לקנות איאודיו במקום קליפ, יש כמה הבדלים ולחלק מהאנשים הם חשובים: זמן סוללה - לאנשים כמוני שבאמצע היום רוצים לצלצל לבת הזוג ומגלים שהסוללה בסלולארי נגמרה כי לא הטעינו אותו בלילה, חשוב זמן סוללה ארוך. וידיאו - יש כאלה שזה חשוב להם. ממשק - לנגנים הללו יש ממשק יותר נוח (לדעתי), אם כי זה מאוד אישי. איכות סאונד - עם אוזניות טובות (אלו שהקליפ מגיע איתן לא שוות כלום) אני לא מאמין שיש הבדל גדול באיכות הקול. הקליפ זה לביקורות מאוד נלהבות מבחינת איכות הקול ברשת. flac - נגנים של איאודיו וסנדיסק (רק הפיוז והקליפ). WAV - רוב הנגנים יודעים. ape אני לא משתמש. אתה צריך לקחת בחשבון את גודל הקבצים. ב-4GB לא תוכל להכניס הרבה (נניח קובץ של 25MB כממוצע, זה נותן בערך 145 קבצים +-). כמובן שאוזניות טובות חשובות (בלי זה לא עשית כלום עם flac). יש לי T|E. לא ניסיתי לנגן עליו flac. קבצי MP3 הוא ניגן בלי בעיה. לא חושב שיש הבדל גדול באיכות (במקרה שלו מדובר על התוכנה שאיתה אתה שומע - המקודד). כמה זמן הסוללה שלו החזיקה בשמיעת מוזיקה? חיסרונות שאני רואה במחשבי כף יד בהשוואה לנגנים: הם גדולים יותר (בהשוואה לנגנים קטנים, לא לנגני וידיאו יעודיים) הם יקרים יותר (שוב, לא בהשוואה לנגני ודאו יעודיים) זמן סוללה (שאני לא ממש יודע מה הוא, אבל נראה לי שפחות מהנגנים של איאודיו) אין להם זיכרון פנימי שלהם (ואז צריך כרטיס הרחבה ותלוים בקיבולת הכרטיס בפונקציה של קיבולת הנגן). לא בטוח שהממשק משתמש נוח יותר (תלוי גם בתוכנה שבה משתמשים).

z dead

New member
תודה על ההשקעה

אז אתה אומר שבמידה והממשק,זמן הסוללה וגודל האחסון ויכולות הוידאו פחות חשובות לי אז משתלם לי לקנות את הקליפ? בודאות איכות השמע בין הקליפ לשני הדגמים האחרים היא לא משמעותית? APE אני ממש לא צריך במידה ויש אפשרות לנגן flac. כן יש את הבעיה של הסוללה בפאלמים. תוריד את התוכנה TCPMP עם המקודדים,בהזדמנות. תוכנה חינמית שמנגנת את כל הקבצים הלא קניינים - MP3 flac wav וכו'.

יאיר B

New member
אם כל מה שכתבת לא חשוב לך - הקליפ הוא

בחירה טובה. לאוזניים הלא מאוד אודיופיליות שלי ולאוזניות הסבירות שאני משתמש בהם אין הבדל בין המכשירים (אולי עם אוזניות אולפן מאוד יקרות של 1000 ש"ח ומעלה יהיה הבדל, לא יודע, אין לי כאלה).
על המידע בנושא התוכנה לפאלם. אנסה בהזדמנות.

למעלה