כמה שאלות

Hurakano

New member
כמה שאלות

1)איך אומרים "בעצם" ? "אני רוצה את זה... בעצם אני מעדיף את זה..." 2)המילה sobre יכולה להיכנס בשני המשפטים האלה - -"הוא רוכב על אופנוע" -"דיברנו על המונדיאל" ? אני מתכוון לשאול אם sobre היא שני סוגי ה"על". 3)מישהו יכול להסביר לי על הזמן הזה - אני לא יודע איך קוראים לו אז אני אתן פעלים שמוטים בזמן הזה - tuviera hubiera hiciera .... תודב רבה רבה למי שיעזור (יוסי או רותם..) Hurakano

Hurakano

New member
אגב....

מה קורה עם הנהלת הפורום הזה ???? מי לוקח אחריות ? אני הייתי לוקח אחריות רק אם היה לי יותר ניסיון... לדעתי נעמי צודקת ואת הפורום הזה צריך לנהל איזה פרופסור או מורה... הקטע הוא שמאיפה אפשר להביא אחד כזה ? Hurakano

SBK

New member
מנהל פורום

ההצעה שלך לקחת את הניהול על עצמך נהדרת בעיני. אפילו אם בגלל שהיא היחידה. אין צורך במורה כמנהל, אין זו כיתת לימוד אלא מקום של התנסות של רוב המשתתפים. בעיות של שפה נפתור כל אחד בדרכו וגם כאן. צריך מישהו שנמצא מספיק זמן בפורום ושאיכפת לו מהמשך הפעילות ושיכול לזכות בתמיכת האחרים. יש לך את התכונות האלה. אני בעד! יוסי

SBK

New member
כמה תשובות

1. אני לא מכיר מילה בספרדית שתחליף את ה"בעצם". אם הייתי נקלע למצב הדורש זאת הייתי משתמש ב- de hecho או en hecho שפרושם "למעשה" 2. Sobre מתאימה לשני המקרים ממש כמו בעברית. ד"א משמעותה גם מעטפה 3. לזמן הזה קוראים Pretérito imperfecto de subjuntivo והוא צורת העבר של ה- subjuntivo. לדוגמה אם בהווה תגיד no creo que este en casa בעבר יהיה no creí (creía) que estuviera en casa לזמן זה שתי צורות שוות ערך והרשימה שנתת יכולה להראות גם tuviese, hubiese, hiciese למקרה שתתקל בדבר שכזה. אני מניח שתתקל הרבה בזמן זה המשמש לא רק כמקבילו בעבר של הסובחונטיבו של ההווה אלא גם צורות התנאי

guapeton

New member
unos apuntes y ejemplos

Decir Quisiera es igual que decir me gustaria ... Si TUVIERA bastante tiempo lo haria ... El Ordenador esta SOBRE la mesa PERO no puedes decir SOBRE LA MOTO sino EN MOTO Ayer llege a la fiesta EN mi moto tambien me gusta montar en bici .... G U A P E T O N

SBK

New member
ransporte

se usa "en" para todos tipos de transporte. En avión, En tren. El único extraordinario es "por caballo

SBK

New member
gracias

Gracias por la corrección, Sí ya hace mucho tiempo desde la última vez que monté un caballo y se nota. Ten paciancia con Hurakano, Él tiene buena intención solo que no se simpre como expresarla

למעלה