כמה שאלות

כמה שאלות

1. מה זה היה "האור הקסום" ? 2. האיש בשחור - האם איבד את דמותו כ"איש בשחור" לאחר ש"הוטס" ע"י ג'קוב למנהרה כעונש על הריגת אימם ? אם כן, כאשר ראינו אותו ככזה למשל יושב עם ג'יקוב בחוף בסוף עונה 5, אימם היתה עדיין חיה ? 3. למה לעזאזל הם מדברים לטינית מידי פעם ?

JohnLocke

New member
תשובות

1. האור הקסום הוא, לדעתי, כיס אלקטרומגנטיות על האי, בדומה לאלו שראינו על האי מעונה 2. ראינו בדיוק את אותו אור מאחורי הגלגל כשבן הזיז את האי בעונה 4, מתחת לתחנת הסחלב. 2. הוא איבד את דמותו, אבל בתור מפלצת העשן הוא יכול להופיע בתור אנשים מתים על האי (כמו ג'ון לוק, כריסטיאן שפרד וכו'). לכן הוא גם הופיע בתור הדמות המקורית שלו כי כמו שראינו, הגופה שלו עדיין על האי (במערות). לכן השיחה שלהם בסוף עונה 5 הייתה הרבה אחרי אירועי פרק 615, ואמם כבר מתם מזמן. 3. הצופים אמורים להבין שכל הפרק הם דיברו לטינית, פשוט שמענו אותם באנגלית כדי שלא נצטרך לקרוא כתוביות כל הפרק, וכדי להקל על השחקנים שלא יודעים לטינית. זו טכניקה קלנועית ידועה, להתחיל בשפה המקורית, לעשות איזו פאוזה (בפרק הזה היו גם קיו מוזיקלי מיוחד) ואז לדבר באנגלית.

תודה. אז גייקוב בעצם מדבר עם מת ?

כלומר מאז שהרג אותו הוא המשיך להיות בקשר עם אחיו המת בעצם.

JohnLocke

New member
אחיו לא בדיוק מת, לדעתי

הגוף שלו נלקח ממנו, אבל הנשמה שלו נשארה, התערבבה עם האור/אלקטרומגנטיות ויצרה מפלצת עשן. מפלצת העשן היא עדיין בבסיסה אותו אדם, רק עם כוחות, ובלי אנושיות (לכן הוא אמר לריצ'רד שג'ייקוב "לקח ממני את האנושיות ואת הגוף שלי"). סמוקי הוא גירסא חלולה של האיש בשחור.

tamarhp

New member
מוסיפה

גם אמא שלהם אמרה שמי שנכנס לאור לא מת אלא יקרה משהו גרוע יותר ממוות.

JohnLocke

New member
אכן

נראה לי שאני אצטרך לצרף את השאלה הזאת לאוסף השאלות הנפוצות שכתבתי.

Hyman Roth

New member
עוד כמה שאלות

כל כך הרבה דברים פתוחים, כל כך מעט זמן נשאר... 1) בקתה - ללא ספק גורם משמעותי בכל המזימה של MIB . מי היה שם ומתי? למה דווקא הוראס הוא זה שגילה ללוק איפה הבקתה? 2) מתים - מי רואה אותם ומתי? מה החוקיות של זה? מתי המתים מחליטים שהם צריכים להתערב ומתי לא? 3) אילנה ושות' - בשביל מה בדיוק ג'ייקוב גייס אותם? המועמדים הרי לא ממש צריכים הגנה וגם לא הוא (סמוקי לא יכול להרוג אותם וג'ייקוב יודע את זה). מתי היא בדיוק הגנה עליהם וממה? חוץ מלשים את סעיד על המטוס, מה היא בדיוק עשתה עד שהתפוצצה? 4) מה בין ג'ייקוב וווידמור? 5) האם האחרים טעו בין ג'ייקוב ל MIB וחשבו ש MIB הוא ג'ייקוב? אם כן, למה הוא היה "מאוכזב" מהם? 6) איך זה http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/3880/88/ מתקשר לכל הסיפור אם בכלל (לפחות לחלק של המקדש)? עיקר ההנאה בסדרה עד עכשיו, היתה לגלות פתרונות דרך זווית ראיה נוספת / מקפיצה בזמן (למשל פלוק מביט בריצ'ארד נותן מצפן ללוק, האחרים מסתכלים על ההתרסקות וכיוב'). את כל השאלות הנ"ל, הייתי מצפה שיפתרו באותה צורה. בעונה הזו זה לא קיים, ולא נראה שבשלושה פרקים שנותרו יש מספיק זמן לזה, מה עוד שיש מציאות ב'. מקווה שיהיה נחמד בסוף בכל זאת...

GossipGirl2

New member
שאלה גם,אם אפשר:

אמרנו בעבר שכאשר דזמונד שכח ללחוץ על הכפתור בצוהר הוא בעצם גרם לטיסה להתרסק. עכשיו אנחנו יודעים שאת הכול קבע ג'ייקוב, והם נבחרו מראש(למה הם?). אז, הם התרסקו בגלל דזמונד או בגלל ג'ייקוב? אם זדמונד לא היה שוכח הם היו מתרסקים בכל זאת? או שג'ייקוב הוא בכלל זה שגרם לזדמונד לשכוח בכוונה איכשהוא? תודה:]

JohnLocke

New member
אני חושב שדזמונד גרם

לכך שהמטוס, שכבר היה לדעתי בתור הבועה של האי, ירוסק לכמה חתיכות (בשל שיבוש המכשירים החשמליים במטוס, בעקבות אי-הלחיצה על המטוס). כלומר, אם דזמונד היה לוחץ על הכפתור, עדיין המטוס היה מגיע לאי, אבל אולי הם היו נוחתים נחיתה קשה, כמו זו של מטוס אג'ירה. דרך אגב, דזמונד לא שכח ללחוץ על הכפתור, הוא עקב אחרי קלווין שרצה לברוח, וכשהרג אותו בטעות הוא רץ להאץ' והטיימר כבר הגיע לאפס. אופציה שנייה להסתכל על זה היא שהמטוס לא היה בתוך הבועה, וג'ייקוב, באמצעות דחיפות קטנות, הוביל לכך שבדיוק באותו היום דזמונד ירצה לעקוב אחרי קלווין. למשל, דזמונד עקב אחריו כי הוא שם לב שהחליפה נגד-קרינה של קלווין הייתה קרועה. אולי ג'ייקוב קרע את החליפה מתישהו, כי הוא ידע שזה יוביל בסוף להתרסקות המטוס.

למעלה