כמה שאלות

OR090580

New member
כמה שאלות

שלום ותודה על המענה בתי בת השנתיים וחצי "גמולה" כבר 4 חודשים אך עדיין מפספת המון שלעיתים אף זה נראה כאילו בכוונה. עצתך לי הייתה שאתחיל לתת לה להבין שיש לכך תוצאה והיא שהיא לא תראה טלוויזיה דוג' או לא תשחק במשחק אהוב אם תעשה בריצפה (דוג'). זה לא עוזר כלל, היא ממשיכה ומפספת 4 או 5 ביום!! שזה המון . אולי היא פשוט לא הייתה מוכנה וזוהי התוצאה? האם להחזיר לה את הטיטול? יני יודעת כיצד לנהוג איתה. מעבר לזה היא אינה מקשיבה כלל למה שאומרים לה, מכה ועושה המון דברים בדווקא כדי להציק או להפריע לנו. היא מקבלת המון תשומת לב ולכן זה לא נראה כתוצאה של חוסר תשומת לב. היא אינה אוהבת לשחק עם חברים וכאשר באים אלינו ילדים מהמשפחה או הגן היא מעדיפה לשבת לידנו ובעיקר עלינו... ובנוסף היא בוכנה ונתלית עלינו כאשר אדם מבוגר שהיא לא מכירה או ראתה מעט נכנס אלינו הביתה או אפילו לבית אחר כשהיא שוהה בו. אשמח לדעה (היא אחות לבת 3 וחצי) המון תודה

ממי ואיפה קיבלת את העצות?

שלום רב, איני זוכרת עצות כמו שאת מתארת. ממי ואיפה קיבלת את העצות? "שאתחיל לתת לה להבין שיש לכך תוצאה והיא שהיא לא תראה טלוויזיה דוג' או לא תשחק במשחק אהוב אם תעשה בריצפה " מעולם לא נתתי עצות כאלה. עינת

OR090580

New member
כמה שאלות

הי עינת, מצטערת... את התגובה אכן קיבלתי באתר אך ממשתמש/ת בשם survivorrr ב-08.07 ולהלן ציטוט " היה וסירבה בכח ולא עזר כלום - לא לוקחים אותה בכח. דבר ראשון מפסיקים לשתף פעולה עד שתעשה. לא עונים (פרט ל-"אני אמרתי לך ללכת לשירותים"), לא מאפשרים לה טלויזיה, מחשב וכו'. דבר שני - מזהירים אותה. למשל "אם תעשי ליד הטלויזיה - היום ומחר (או כל השבוע) אין טלויזיה". חשוב אחר כך אם באמת "ברח לה" - לעמוד מאחורי העונש. תאכלעס - לא לוותר. התחושות שלך נכונות ולא טוב לבטל אותן מפני שגיונות הילדה. היא ילדה" אשמח לקבל הכוונה לגבי השאלות ... תודה

צר לי...

שלום רב, צר לי. זו הזדמנות להזמין אותך ואת יתר הגולשים בפורום. לשים לב לעצות המתקבלות. לעצור, לחשוב ולסנן רגע לפני שיוצאים לפעולה. את מדגימה דוגמא לעצה שניתנה עם כוונה טובה על ידי הורה והתוצאות החריפו והסלימו את המצב. שוב, צר לי. בברכת סופ"ש נעים מזמינה אותך אם תרצי להעביר אלי ביום ראשון שוב את שאלתך כולל תזכורת לרקע כדי שאתמקד ואתייחס. בכבוד רב, עינת גבע, יועצת משפחתית ומנהלת הפורום מטעם מכון אדלר.

debyg

New member
תשאירי אותה רטובה

הי, לחברה שלי יש ילד מאוד מאוד חכם שהיה "מעניש" את אמא שלו כשלא היה מרוצה ממנה ממשהו ע"י כך שהיה עושה בתחתונים. היא התיעצה עם יועצת ממכון אדלר והיא אמרה לה כך: מכיוון שהוא כבר היה גמול חצי שנה ולכן הוא מסוגל אם הוא רוצה להתאפק, הוא עושה בכוונה . גם הפעמים שהיה עושה זאת היו סמוכים למקרים שבהם היה לא מרוצה כמו "עכשיו הולכים לישון" או "לא מרשה גלידה כי אכלת כבר" וכו'. היא המליצה להשאיר אותו רטוב ולא למהר להחליף לו. לתת לו להרגיש לא נעים. היא גם המליצה לא לכעוס ולא להעניש. זה עונש מספיק לא נעים להיות רטוב במשך חצי שעה נניח. כל מקרה לגופו ואת צריכה לתת יותר פרטים לגבי המקרה שלך אבל אם המקרה הזה עוזר לך - בבקשה.

תודה על השיתוף

שלום רב, תודה על הרצון הטוב לחלוק את הידע שלך ובכך לפתוח פתח למחשבה ולהעשיר. אני מעדיפה לחפש דרכים לעזור לילד, להיות איתו בשבילו בשביל שלו. על פי השקפתי דרכים כמו : להשאיר את הילד רטוב, אינן מקדמות בהכרח ועלולות להסלים את היחסים לכיוון של מאבקי שליטה. וחבל! בברכת שבת שלום עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה