כמה שאלות -

r o i 1 9

New member
כמה שאלות -

אני שוקל לרכוש SGS שלא דרך המפעילה. אני מודע לכך שלא תהיה לי חבילת גלישה ובעצם אני לא אהיה מחובר כל הזמן ... עד כמה זה פוגע בחוויה לדעתכם? באוניברסיטה ובבית תמיד יהיה לי wifi, אבל באוני' ובבית תמיד יש לי את המחשב הנייד... הבעיה למשל בנסיעות בתחבורה ציבורית. האם מרבית האפליקציות (הנחשבות ) זקוקות לחיבור אונליין? בנוסף, בחנויות השונות מציעים שדרוג לגרסא 2.2 בתוספת מחיר לא קטנה? הכרחי? קראתי פה איפשהו על שדרוג חינמי דרך המכשיר עצמו? בנוסף, התקנת עברית - הכרחי להעשיר את החנות בעוד 250 שקלים אחרת לא אוכל לכתוב ולקבל סמסים בעברית? בנוסף , יש חנויות שדורשות על מכשיר 16 גיגה תוספת 200 שקלים ואחרות -700 שקלים ... לגבי כל המגני מסך /מדבקות - נראה לי שהכי זול בEBAY , לא? תודה רבה

יNOT

New member
דעתי...

זה מאוד תלוי בצרכים שלך מהטלפון, האם אתה סוג האנשים שמרגישים שהם חייבים לקבל את העידכון האחרון מפייסבוק/טוויטר, או שחייב מעקב בזמן אמת על איזו מנייה..
ברור שזה יותר נוח שיש לך אינטרנט כל הזמן, אבל מה לעשות זה בא בעלות מסויימת, ובכל זאת אם אתה לא הטיפוס שחייב להיות מחובר כל הזמן, תוכל ליהנות מייתרונות אחרים של המכשיר/אופציות אחרות שהוא מציע מעבר לגלישה. בקשר לתחבורה ציבורית, נדמה לי שיש מספר קווי אוטובוס שמציעים לך WIFI בזמן הנסיעה(אתה יכול לברר על זה בפורום תחבורה ציבורית בתפוז) , נדמה לי שזה נכון גם לרכבות(אבל אני לא בטוח). לא כל אפליקצייה חייבת חיבור אונליין, יש אפליקציות חינמיות שצורכות חיבור און ליין על מנת לקחת עידכונים, או אפילו רק בשביל להציג פרסומות. תברר לך קודם איזו אפליקציות הם הכרחיות עבורך, והאם הם צורכות חיבור און ליין, ועל פי זה תעשה את השיקולים שלך. החנות, לרוב מוכרת לך את הרום המקורי שהן מקבלות עם המכשיר, לעומת זאת קיימים איזורים אחרים, בהם לאותו מכשיר יהיה עידכון גירסה אחר. (זו סתם עוד דרך שלהם להרוויח ) אני חושב שמה שקראת על עידכון חינמי דרך המכשיר עצמו הוא במקרים של הנקסוס 1 , שהוא מכשיר שגוגל השיקה כמכשיר האנדרויד הראשון מטעמם, ולמרות שהיו תוכניות שגוגל תתפקד כמשווקת של המכשיר, הם החליטו לעביר את זה שוב למפעילות המקומיות. כיום הנקסוס 1 מוגדר כ"מכשיר למפתחים", וזה בגלל שהוא מקבל את כל העידכונים ישירות מגוגל בלי תיווך. מקרה אחר שאוליי אתה מתכוון אליו הוא בקנייה דרך המפעילה, שהיא מקבלת את כל העידכונים של המכשיר ישירות מהיבואן - למרות שלא שמעתי על מקרים של עידכוני גירסה, רק עידכוני BUILD בארץ(עידכונים שמתאימים את גירסת האנדרויד לחומרת המכשיר) שידרוג חינמי אחר, שאוליי אתה מדבר עליו, הוא התקנת רום באופן עצמאי, שמצריך יותר התעסקות עם המכשיר - ואף במקרים חיצוניים יכול לגרום להשבתת המכשיר. התקנת עברית, זה בעצם התקנת גופן(אם אני זוכר נכון, היו כבר דיונים על כך בעבר בפורום, אוליי כדאי לעשות חיפוש..)אם אתה חושש לעשות זאת לבד מחשש שתפגע במכשיר - אז כן תיאלץ לשלם אם אתה רוצה עברית , בנושא של הכתיבה בלבד הוזכרה פה בעבר אפליקצייה שנקראת anysoftkeyboard , תוכל למצוא אותה דרך המרקט במכשיר האנדרויד שלך, ובכל זאת המקלדת בגירסת הייבואן נראית טוב יותר. המחירים בחנויות הם מגוונים, תוצאה מעלויות ייבוא שלהם ועלות שירות התיקונים שהם מציעים ללקוח - וכמובן הרווח שהם רוצים להרוויח ממכירה, חנות יכולה לתמחר את המכשיר כרצונה - איפה בסוף תקנה זו בחירה שלךץ (ממליץ לבדוק את פורום סלולארי בנושאים של חנויות סלולר פרטיות) בנושא של מגני מסך וכל הנלווים , באמת שזה נראה לי נושא פחות עקרוני, אם אתה רוצה להסתובב שבוע-שבועיים בלי בלי שום ביטחון שהמסך שלך יהיה מוגן , זו בחירה שלך. אבל כן, איביי זה הכי זול לידיעתי. (אתה גם יכול לקנות דרכם את הטלפון - ורק לדאוג להתקנת עברית בחנות, או לבד) בהצלחה. *אם מישהוא יודע שהדברים שרשמתי לא נכונים/לא מדוייקים אנא תקנו אותי, תודה.

r o i 1 9

New member
כמה דברים

אני לא כ"כ בקיא באנדרויד וזו גם אחת ההתלבטויות שלי.. מה זה רום ? ואיך אני יודע אם השדרוג ל2.2 שהחנות מציעה הוא רום רשמי ? אז בשביל התקנת גופן לוקחים 200 שקל?! נשמע לי טירוף.. השאלה היא האם התקנת גופן גורמת למקלדת במסך להופיע גם בעברית ? או שאולי המכשיר מגיע עם אופציות של כמה שפות ?

white star

New member
../images/Emo54.gif למה לא תהיה לך חבילת גלישה?

תרים טלפון לחברת הסלולאר שלך ותעשה חבילת גלישה. כאשר אתה קונה דרכם מחייבים אותך. אם קנית בחוץ אתה יכול לבחור אם לעשות חבילת גלישה או לא. אני אישית מוותר על התענוג הסופר יקר אבל אני חכם גדול כי אני 90% מהזמן בסביבת WIFI. תלוי איזה אפליקציות אתה רוצה. אם אלה כאלה שצריכות אינטרנט (כמו WAZE) אז כן זה די הכרחי. אבל הרבה לא צריכות בכלל אינטרנט ורוב המכשירים (או כולם, לא בדקתי) באים עם GPS ככה שעבור ניווט אתה לא חייב אינטרנט. לא כל החנויות דורשות תוספת תשלום עבור עברית, זה תלוי כמה אתה רוצה עברית ועד כמה אתה טכנית חזק ומוכן להסתכן למקרה שמשהו לא יילך טוב. וEBAY אכן זול משמעותית. אל תשכח שאם אתה קונה בחוץ אתה עדיין זכאי לקבל זיכויים מחברת הסלולאר שלך במודל דיבור-זיכוי :)

r o i 1 9

New member
כי ברגע שאני לא קונה ממפעילה

אני לא אוסיף לעצמי הוצאות מיותרות :) לא ידעתי שבמכשירים האלה יש GPS מובנה שלא מצריך את החבילות GPS של המפעילה. זה נשמע ממש טוב לחסר חוש כיוון שכמוני. ותודה על העדכון לגבי הזיכוי מהחברות -שכחתי מזה לגמרי

r o i 1 9

New member
שאלת אנדרויד נוספת

לאח שלי יש אייפון4 ובאיינטונס יש קטגוריה שלמה של הרצאות מאוניברסיטאות .. משהו די אדיר. .. חנון שכמוני התלהב נורא וחשב על כמה זמן זה יכול להעביר לי בנסיעות בתחבורה ציבורית (אני נוסע המון). את ההרצאות ניתן להוריד ואז למחוק והאיכות מעולה. יש משהו דומה במרקט של האנדרויד?

למעלה