כמה שאלות

siryonboy

New member
כמה שאלות

אז ככה אני בכיתה י"ב,חולה קורהן ועדיין לה החלטתי האם להתנדב אז יש לי מס' שאלות:(חלק שאלתי בעבר) 1-איזה תפקידים אני אוכל לקבל כמתנדב?משהו מעניין ולא איזה סתם משהו משעמם במשרד.. 2-יש דרך כלשהי שאני אוכל להתגייס רגיל?שאני לא איחשב 'מתנדב'?(וגם ככה אני יילך לקרבי) פשוט אני רוצה להתגייס אבל רגיל,אני רוצה טירונות רגילה,אני רוצה תפקידים רגילים.. 3-בלי קשר לשאלה הקודמת,יש לי סיכוי להגיע לקרבי כחולה קורהן?

hillator

New member
תשובה

1. כל תפקיד שנראה לך ורופא תא מתנדבים יאשר. חשוב לציין שהגישה "אני לא אשב במשרד כי רק מי שרץ בגולני תורם בצבא" היא מהדפוקות ששמעתי. אני לא זזה לרגע מהמשרד ובכל זאת אני חושבת שעבודתי חיונית ונחוצה לצה"ל ובשעת מלחמה תעזור לנו הרבה יותר מעוד ילד ש"רץ בחולות" . ולא כל תפקיד משרדי משעממם. 2. לא קרוהן זו מחלה שעבודה מקבלים פרופיל 21, אלא אם כן אתה רוצה לשנות את כל הנהלים בצבא מה שלא ניראה לי יהיה לך פשוט לעשות (במיוחד שאף אחד לא יקח עכשיו אחראיות על חולי קרוהן בצה"ל). 3. אפשר להגיש חריג ויבחנו את התיק, אני לא יודעת מה אופי המחלה אצלך, ברור שאם אתה מקבל תרופות שהורסות את המערכת החיסונית אז הסיכוי שתגיע לקרבי זהה לשלום עם סוריה מחר בבוקר. אבל בשביל זה יש רופא בתא מתנדבים. לא יכולה להגיד לך מה הסיכוי. בגדול אני חושבת שכדי שתבין שאתה יכול לתרום בהרבה דברים לצבא ובהרבה תפקידים גם בלי להגיע לקרבי . חבל שתסכן את הבריאות שלך. בברכה

siryonboy

New member
תשובה

קודם כל תודה על העזרה אני לא התכוונתי לזלז בתפקידים המשרדיים פשוט אני לא בן אדם כזה..אני ישתגע מעבודות כאלו.. בקיצור במילים אחרות הסיכויים שלי להגיע לקרבי נמוכים מאוד וגם זה כרוך בתהליכים ארוכים? ותומך לחימה לפחות אני אוכל להיות? ובכללי יש איזשהו תפקיד שאיתו אנ ייעשה טירונות רגילה?

hillator

New member
טירונות רגילה לא קשור לתפקיד

שוב הכל נתון להחלטת הרופא. קרוהן זו מחלה אם 1001 דרגות חומרה ותופעות. בו ניקח אסטמה לדוגמא יש אסמטים שלא מסוגלים ללכת על דרך עפר .. ברור לך שלכל מיקרה יש תנאי שירות אחרים. כנ"ל כאן הרופא יבחן את התיק, יבחן את התרופות ויחליט. בד"כ לא שואפים לאשר כל כך מהר להתנדב לקרבי.. כי הצבא לא מחפש אחראיות. קנדי ד"א היה קרבי (חובל) והיה חולה קרוהן..

siryonboy

New member
תשובה

אם המצב שלי טוב מה הסיכויים לדעתך? ידוע לך על מקרים שמישהו במצב שלי הצליח להגיע לקרבי (מישהו שאת מכירה מהחיים שלך)? ועוד שאלה שמעניינת אותי-נגיד קיבלו אותי לקרבי נניח שיריון,אני עדיין איחשב 'מתנדב'?או שפשוט אני יתגייס רגיל טירונות רגילה והכול טוב?

hillator

New member
תשובות

1. לא יודעת אני לא רופא 2.לא מכירה 3. כן תהיה מתנדב

DreamOn1245

New member
תשובות

קודם כל שתדע שאני מבין אותך בכל העניין.. גם אני עם קרוהן וגם אני רציתי קרבי,שתדע שזה לא פשוט אבל בשורה התחתונה הכל תלוי במצב שלך שזה הכי חשוב ובכוח הרצון שלך. את הפרופיל אין מצב שתעלה אז זה רק דרך חריג.. אבל אתה צריך לדעת שזה אפשרי. אתה יכול להתגייס לתפקיד שלך ואף אחד לא צריך לדעת שאתה מתנדב.. התפקידים הם בדיוק אותו הדבר, טירונות רגילה אתה גם יכול לעשות. אם יש לך עוד שאלות אז בכיף..

DreamOn1245

New member
כמובן..

זאת הסיבה שכתבתי שהכל תלוי במצב הנוכחי שלו בשורה התחתונה.

siryonboy

New member
תשובה

בקיצור מה שרשמתי להילה: (רק אל תתייחס ללשון נקבה) אם המצב שלי טוב מה הסיכויים לדעתך? ידוע לך על מקרים שמישהו במצב שלי הצליח להגיע לקרבי (מישהו שאת מכירה מהחיים שלך)? ועוד שאלה שמעניינת אותי-נגיד קיבלו אותי לקרבי נניח שיריון,אני עדיין איחשב 'מתנדב'?או שפשוט אני יתגייס רגיל טירונות רגילה והכול טוב? וגבר תודה רבה על העזרה,רפואה שלמה.

hillator

New member
על תשובה א

אבקש לא לענות , אנחנו לא רופאים ולכן כל מידע שניתן לא יהיה אמין

DreamOn1245

New member
תשובות

1. אני לא אענה על זה אבל אתה צריך לדעת שזה לא פשוט בכלל.. צריך לשלוח פקסים לחפור לנדנד הרבה לתא מתנדבים.. כי סה"כ הצבא לא אוהב לקחת אחריות על דברים כאלה.
2. ידוע לי.. לא מישהו שאני מכיר אישית אבל שמעתי על מתנדבים שהגיעו לקרבי בין אם זה מ"פ בהנדסה קרבית או בנאדם עם קרוהן שהגיע לקרבי.. כשדיברתי עם התא מתנדבים על זה בזמנו אמרו לי שיש אחד שהגיע אפילו לצוללות..
3. אתה תעשה טירונות רגילה מסלול רגיל ושמירות בדיוק כמו כל חיל קרבי אחר, אבל בגדול אתה עדיין תחשב מתנדב, אבל זה לא אומר שמישהו צריך בכלל לדעת על זה..
לדעתי כל עוד אתה עושה מה שכל אחד אחר עושה זה לא מה שמשנה..

אם אתה חולה קרוהן

אתה מוזמן לערב למועמדים להתנדבות לצה"ל. תא המתנדבים של צה"ל שולח את נציגיו לספר על התהליך ולהשיב על שאלות. יהיו גם מתנדבים (וקצינים...) שהתנדבו עם קרוהן לצה"ל, ויספרו על החוויות שלהם מהשירות. הערב יתקיים בבית השחמט, ברחוב טאגור, תל אביב, ביום שלישי, 13.3.2012, בשעה 19.00. הכניסה חופשית, מומלץ להירשם במשרדי העמותה 03-6421999. מחכה לך בכנס
אילנית העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וקוליטיס כיבית

למעלה