כמה שאלות ..

Kima2913

New member
כמה שאלות ..

*מישהו יודע מתי התאריך גיוס המדויק למדריכות חיר באפריל?
*אני אמורה להתגייס ביולי 14' וסיימתי תיכון שנה שעברה (יש לי 18 בסוף אפריל), לא מסכימים להקדים לי את הגיוס בגלל שאין לי 18, מה אפשר לעשות חוץ מלערער?

lioralon123

New member
ערעור

לדעתי אין לך מה לערער, יש לך 18 כבר בסוף אפריל זה ממש מאוחר.
אין באפשרותם לגייס אותך עם המחזור שלך כי הגיוס האחרון של המחזור שלך הוא באפריל.

לכן, לפני גיל 18 אין באפשרותם להגייס אותך בשום אופן, לכן דחו לך ליולי שיש בחודש יולי גיוסים למחזור תשע"ד, ואת תצטרפי אליהם.

Kima2913

New member
אבל זה הקטע

שסיימתי בית ספר כבר, הרבה יותר הגיוני להתגייס שבוע-שבועיים לפני 18 מאשר לחכות שנה + (!!!) ממתי שסיימתי בית ספר עד הגיוס.. לא ככה?

lioralon123

New member
זה חלוק דעות

יש חוק במדינת ישראל , והחוק הוא לפני גיל 18 לא מגייסים וצה"ל הולך לפיו. מצטער תצטרכי להתעזר בסבלנות יתרה

bluegreyeyes

New member
אפשר

אבל הסיכוי שזה יקרה לך נמוך, כי את צריכה גם להקדים.

בתכלס, הצבא מגייס ע"פ עקרון גיל ולא ע"פ עקרון הזמן הפנוי שיש לך, לכן לא בטוח שירוצו להקדים לך.

בזמן הזה אפשר לעבוד, או אם את חכמה ויש לך ציון פסיכומטרי להתחיל לימודי תןאר, להגיע ל50% תואר ולבקש מהצבא לשרת במסלול אקדמניזציה (שבו את משרתת בתפקיד שקשור לתואר שלך, ונותנים לך דחיית גיוס כדי לסיים אותו, כל עוד הגעת ל50% מהתואר)

Kima2913

New member
תודה על העצות להעברת הזמן, אבל לא זה מה שאני

צריכה. ביקשתי עזרה בהקדמת הגיוס במקרה ולמישהו פה יש ניסיון בעניין.
אני יודעת שזה אפשרי ועקרון הזמן הפנוי שלי כן נכלל בהקדמה, כי אם הייתי בבית ספר לא היה אפשרי להקדים אבל בגלל שסיימתי אפשר. אל תגידו סתם אם אתם לא מבינים בזה

bluegreyeyes

New member
אם את כה חכמה

למה לא הקדמת?

אני אומר לך *מנסיון* כאדם שניסה ומנסה להקדים גיוס (כי אין לי כוח לחכות עד אפריל) שאף אחד לא ישים עלייך אם לא רשום במערכת שיש מקום פנוי בקורס, וזה יקרה רק אם תבקשי מתי שמישהו יבקש דחיית גיוס או יפרוש מהקורס מסיבה כזו או אחרת. (וזה מה שתגיד לך כל מוקדנית שירות)

Maldini Girl

New member
יקירה, אומרים לך פה מניסיון

מגייסים לצבא לפני גיל 18 במקרים חריגים ומיוחדים, כמו קורסים מאד ספציפיים שנפתחים רק אחת לשנה. קורס מדריכות חי"ר הוא לא כזה והוא נפתח כמעט בכל מחזור גיוס. ולכן מבחינת הצבא אין שום היגיון בלגייס אותך לפני הזמן, החישוב שלהם כפי שאמרו לך- זה לא הזמן החופשי שלך, אלא זה שע"פ חוק מגייסים אחרי גיל 18, ושלתפקיד שלך תוכלי להתגייס בכל מחזור גיוס.

אם את רוצה בכ"ז לנסות, אולי תנסי להתייעץ עם קצין העיר, או לשלוח מכתב מנומק היטב למיטב ובו להסביר את הבקשה שלך (ואני לא יודעת עד כמה טוב אפשר לנמק את זה כי שוב- מבחינתם אין שום סיבה אמיתית חוץ מזה ש"בא לך להתגייס"
) תנסי- אין לך מה להפסיד מלכתוב להם מכתב.

בהצלחה.

למעלה