כמה שאלות...

1995נוי1995

New member
כמה שאלות...

אני בתחילת תהליך התנדבות לצבא ויש לי כמה שאלות שאשמח אם תעזרו בהם:
- איזה תפקידים בחיל הרפואה פתוחים בפני מתנדבים? יש סיכוי להיות פראמדיקים או חובשים?
- מהם תאריכי הגיוס למתנדבים בשנה הקרובה?
- אני משלימה עכשיו בגרויות ופוחדת שתאריך הגיוס שלי ייצא לפני הבגרויות האלו. האם יש אפשרות לדחות את הגיוס עד אחרי הבגרויות? (אני עושה בגרויות במקצועות כמו פיזיקה ומחשבים שיכולים לתת לי תפקיד יותר משמעותי)
- כמה זמן לוקח בערך משליחת הבדיקות הראשונות שהם מבקשים עד שיש לך תפקיד?
- מבחינת מיונים. המתנדבים מגיעים למיונים רגילים כמו כל המלש"בים או שיש להם מיונים\ימי מיונים מיוחדים?

אשמח אם תענו על מה שאתם יכולים.
תודה מראש :)

נ ו ע ה 12

New member
היי נוי

מירב התפקידים הלא קרביים בצבא פתוחים בפני מתנדבים, אך קשה למנות אותם. ראשית כי יש המון כאלה ושנית כי כל שיבוץ לתפקיד נעשה על סמך מספר קריטריונים, ביניהם התאמת הפטורים והמגבלות של המתנדב לתפקיד ולבסיס, נתוניו האישיים, צרכי הצבא וכו'... כך שתפקיד שיהיה פתוח בפנייך עלול להיות חסום בפני מתנדב אחר, אם למשל הוא סותר פטור מסוים שיש לו. המיון לתפקידים משתנה גם הוא, יש יחידות שעל מנת להתקבל אליהן תצטרכי לעבור ראיון בלבד, ויש יחידות שימייני אותך בדיוק כפי שממיינים מלש"בים "רגילים", אם זה על ידי מבחנים או משהו דומה אחר.

כמו כל שלב בתהליך ההתנדבות - זה מאוד אינדיבידואלי, ולא ניתן לדעת מראש כמה זמן ייקח עד שבקשת ההתנדבות תאושר.

כרגע אין עדיין תאריכי גיוס לשנת 2014 מלבד 16.1. בגדול למתנדבים יש את הפריוילגיה לבחור את תאריך הגיוס שלהם מבין מספר אופציות קיימות (ברגע שיהיו תאריכים אני אפרסם בהודעה שבראש הפורום). בגרות במדעי המחשב מתקיימת רק במאי (מנסיון
) כך שמצד אחד יש עוד זמן ואת לא לחוצה על גיוס בחודש-חודשיים הקרובים, אבל מצד שני יש לך (לפחות) חצי שנה וזה בדיוק הזמן לתת פוש לתהליך, להביא את כל המסמכים הדרושים בזמן, להגיע לועדות, לחפש ולמצוא תפקיד... לשאוף בעצם לכך שתתגייסי כמה שיותר מהר אחרי הבגרות.

שיהיה לך בהצלחה, גם בבגרות וגם בתהליך :)

1995נוי1995

New member
תודה רבה :)

רק שאלה אחרונה. לך יצא לשמוע על מישהו שהוא פראמדיק מתנדב?

נ ו ע ה 12

New member
לי אישית לא

אבל סתם שתדעי אני מכירה כמה מתנדבים שהם מדריכי חדר כושר, שזה גם נשמע מפתיע בשמיעה ראשונה

פארמדיק נחשב כתפקיד קרבי

כמו שאמרו זה הכל תלוי לפי בפטורים.
כדי שתדעי שתפקיד של פארמדיק מחייב התגיסות לשלוש שנים ע"י שס"ן (שירות סדיר נוסף) והגיוסים הם אוגוסט ומרץ לפי מה שידוע לי . יכול להיות שיש גם אחד בנובמבר

נ ו ע ה 12

New member
את זה לא ידעתי... טוב שאת פה

בכל אופן נוי, אני מניחה שלנסות להיות חובשת יהיה הרבה יותר קל

בשביל זה אני פה

חובשת יש סיכוי ממש טוב לפי עתי גם הקורס הוא בצריפין ככה שזה פחות בעיתי מבחינת שיבוץ.

תמיד אפשר לנסות להגיע לפארמדיק כבר היו מתנדבים שהגיעו לקורס טייס ולחיר

למעלה