כמה שאלות..

נחוש2

New member
כמה שאלות..

ני מתכוונת להכין מחר מקרונים בפעם הראשונה ואני רוצה לוודא משהו- אם רשום לי נגיד 90 גרם חלבון, זה 90 גרם לפני היישון חלבונים נכון?
וכשאני משתמשת בהם הם צריכים להיות בטמפרטורת החדר?
ועוד שאלה על סירופ תירס בהיר וכהה - מה ההבדל בין השניים? הרבה פעמים אני רואה שצריך להשתמש בסירופ תירס אבל לא רשום איזה מהם, אז איך אני יכולה לדעת?
והאם אפשר להחליף גלוקוזה בסירופ תירס?

תודה!:)
 

bali

New member
מנהל
תשובות

משקל החלבונים במקרונים הוא אחרי יישון והם צריכים להיות בטמפ' החדר.

לגבי סירופ תירס בהיר וכהה, אני לא יודעת אם ההבדל ביניהם כזה עקרוני. שניהם מתפקדים בצורה זהה רק אחד שקוף והשני ענברי.

גלוקוזה הרבה יותר סמיכה וצמיגית מסירופ תירס, אז אני לא בטוחה שאפשר להחליף בינה לבין סירופ תירס. אולי זה גם קצת תלוי במתכון.
 

נחוש2

New member
תודה רבה עוד שאלה דחופה

ניסיתי להכין עכשיו מקרונים והזילוף הלך נוראי.. העיגולים יצאו מעוותים וכל פעם שניסיתי לסיים לזלף אז יצא עוד שאריות של קרם מהצנטר והרס עוד יותר את הצורה.. זה נראה ממש דליל ולא סמיך כזה כמו שראיתי בהרבה סרטונים.. מה הייתה הבעיה? קי]לתי פחות מדי/ יותר מדי? לא הקצפתי את החלבונים כמו שצריך?
בחלק מהמתכונים אני רואה שצריך להקציף אותם למרנג קשיח ובחלק לקצף רך אך יציב, מה יותר נכון? ניסיתי ללכת על קצף רך אך יציב אבל כנראה שלא עשיתי את זה כמו שצריך...
החזרתי את הבלילה לקערה, אנסה מחר שוב מקרונים אבל יש משהו שאפשר לעשות עם הבלילה?
היא שוקולדית, אפשר להוסיף לזה קמח או משהו ולנצל אותה?
 

bali

New member
מנהל
מנסה לעזור

נשמע שהתערובת אכן נוזלית מדיי. לפעמים זה קורה מערבוב יתר, או שהחלבונים לא היו מספיק יציבים. הם צריכים להיות במצב רך אבל יציב, מה שנקרא SOFT PEAK. קצת יותר סמיך מקצף גילוח.

בבלוג "בצק אלים" יש רשושמה מצויינת על מקרונים ותמונות של איך אמור להיראות כל שלב.

עם התערובת שנשארה בהחלט אפשר להכין סוג של עוגה. להוסיף קצת קמח ואת החלמונים אם נשארו לך בצד, ולאפות סוג של בראוניס עשירים.
 

נחוש2

New member
אוקיי תודה רבה
אנסה שוב בראשון או מחר,

עוד דבר- באבקת סוכר, השתמשתי בסוכר שטחנתי בעצמי ולא בקנויה, האם זה משנה?
 

bali

New member
מנהל
לשאלתך, כן, משנה אם זו אבקת סוכר קנויה או לא

אבקת הסוכר הקנויה טחונה הרבה יותר דק ממה שטוחנים בבית וגם מכילה קצת קורנפלור. ממש רצוי להשתמש בקנויה במקרה הזה.
 

נחוש2

New member
אוקיי תודה! הוצאתי עכשיו חלבונים לייבוש,

בהמשך השבוע אנס להכין שוב ואם התוצאות יהיו משמחות אשתף פה!:)
 

bali

New member
מנהל
בהצלחה רבה
ממתינים לעדכונים.

 
למעלה