כמה שאלות

כמה שאלות

אני מאובחנת טרייה ועוד חדשה בתחום אז יש לי כמה שאלות;
1- אני כבר 4 חודשים על גלולות ברצף ולא היה לי מחזור עד לחודש האחרון. הרופא אמר שייתכן שיהיה דימום למרות הגלולות, אבל זה כבר יותר משבוע לא נפסק, הדימום הוא מאוד מינורי ועכור. זה נורמטיבי?
2- האם ידוע על מוצרי סויה כמרעים את המחלה? אמא שלי אומרת שסויה מכילה הורמונים ומי שסובל מבעיות הורמנליות צריך להימנע מזה..
3- האם מצבי רוח קיצוניים הם אחד מתסמיני המחלה?
4- בביקור האחרון שלמ אצל ד״ר שיינמן הוא אמר שכל מבנה הרחם שלי הפוך שזה מאוד מוזר ושזה אולי גורם המחלה. לעוד מישהי כאן אמרו דבר כזה?

תודה ורק בריאות..

שמיץ1

New member
תשובות

1 - כן, זה דבר שכיח. אם מדובר בהכתמה מינורית בדר"כ ממליצים להמשיך בנטילה רצופה של גלולות. לעומת זאת, אם זה נראה כמו התחלה של מחזור אז לעיתים ממליצים על 5-7 ימי הפסקה. זה תלוי בסוג ההורמונים שאת מקבלת (למשל, אם זה רק פרוגסטרון כמו ויזאבל אז בדר"כ לא ממליצים להפסיק. בייחוד אם מדובר במשהו מינורי).
2 - אמא שלך צודקת. סויה מכילה ריכוז דיי גבוה של פיטו-אסטרוגנים.
אם בא לך לקרוא באנגלית, יש כאן הסבר מאוד מקיף בנוגע לסויה ואנדו' - http://www.endo-resolved.com/soy.html
בכלל, יש דברים שמומלץ לסובלות מאנדו' להפחית או להמנע מצריכתם (כמו למשל בשר אדום, מוצרי חלב, סוכרים, חיטה ופחמימות פשוטות).
3 - ייתכן. יכול להיות שזה גם כתוצאה מהטיפול ההורמונלי.
4 - לא מוכר לי :/ באופן כללי, מבנה רחם חריג יכול להוביל לאנדו'. יש תיאוריה שלפיה אחד הגורמים לאנדו' הוא זרימה הפוכה של דם בזמן המחזור. ברחם חצוי למשל, הדם עלול לחזור אחורה לשחלות בגלל מבנה הרחם (כך הסבירה לי ד"ר אייזנברג בכל אופן).

פז08

New member
שמיץ ענתה לך ממש בפירוט

ואני מחזקת כל מה שכתבה לגבי שתנ השאלות הראשונות. לגבי מצב רוח בהחלט ייתכן דכדוך כתגובה למחלה, או תגובה לדיכוי על ידי גלולות. כמו גם מצבי רוח משתנים. לגבי מבנה הרחם אין חי מושג אבל נשמע הגיוני לפי התאוריה הרטרוגרדית של זרימת הווסת אחורנית כפי שכתבה שמיץ. בכל אופן אני טרם נתקלתי בזה. אם את מטופלת של שינמן אז לדעתי את בידיים טובות. בהצלחה.

לואי84

New member
לי נאמר

שיש לי מבנה רחם קשתי וזה אחד המבנים שיותר נפוצים באנדו' ולכן חושבים שיש קשר.

למעלה