כמה שאלות

כמה שאלות

היי! אני בחורה צעירה עם גוף גברי לחלוטין , אני יודעת בוודאות שאני רוהצ להיות אישה כבר מגיל 4-5 להערכתי במשך השנים הדחקתי את זה וניסיתי לחיות כגבר ומידי פעם אני שמה לב שזה לא כ"כ נורא לחיות כגבר (ולכן שמידה מסויימת כבר התרגלתי) אבל עדיין זה לא מושלם. יש לי כמה שאלות ואני יודה לבעלות בניסיון שבניכם שתענינה לי: 1. איפה יש לברר (בעזרת פסיכולוג) האם באמת אני רוצה להיות אישה או שזה סתם שיגעון ילדות שלי, הכוונה שלי משהו מסובסד (או חינם) כי עדיין לא עבדתי בחיים ואין לי כרגע עבודה ומהורים-חבל"ז... , האם יש משהו מטעם האגודה ? האם יש בחיפה? 2. מכיוון שאין לי חזה , מה אפשר לשים שייתן תחושה של חזה (בבקשה משהו לא יקר... שמעתי על בלונים עם מיים אתן יודעות מה זה?) 3. אשמח אם תמליצו לי על אתר (או רצוי יותר ספר בעברית) שמלמד מה עושים כדי להרגיש יותר אישה מבלי לשנות (בנתיים...) את המין פיזית. תודה רבה ואשמח לקבל בעיק תשובה מנורה כי היא נותנת תשובות ארוכות ומלאות... תודה רבה לכן האי מייל: [email protected]

OneTimer

New member
תשובה קצרה

ראשית אמליץ לך לבקר באתר ´טרנסקסואליות בישראל´, האתר היחידי בעולם בעברית שמוקדש כולו לנושא. שנית, אמליץ לך להשתתף בפורום האתר ולהעלות שם את השאלה, כי שם יש ריכוז די גבוה של טרנסג´נדריות שקוראות וכותבות, בניגוד לפורום הזה.

Freeda

New member
היי

שאלותייך נכונות ומצוקתך מובנת. אכן, הסברים מפורטים ומדוייקים תעניק נורה שלה הנסיון הרב ביותר בתמיכה בצעירות ובצעירים שבקהילה. בינתיים אנסה להושיט מעט עזרה שכן אני מכירה את הדחף הבוער בעצמות כשרוצים תשובות :) מידע בעברית יש באתר "טרנססקסואליות בישראל" לצד הפורום שם. http://www.geocities.com/ts_il מידע, חוויתי וגם מקצועי-פסיכולוגי, בעברית, מצוי בספר "אנימה" הוצאת ידיעות אחרונות. אני ממליצה שתדפדפי בספר לפני קנייתו לראות אם תוכנו אכן עונה על מבוקשך. המידע באנגלית רב יותר ומגוון יותר - אני ממליצה להתאמץ ולעיין גם בו. תמיד תמיד הרגישי חופשיה להפנות שאלות אישיות לאי מייל שלי. אני משוכנעת שהזמנה דומה תקבלי גם מנורה. העיקר - את לא לבד :) וכלל לא משנה אם את גבר, אשה, או שניהם גם יחד. חיוכים מעודדים FREEDA

חשיבות התמיכה

ובכן, "בא לי לבכות" (אני מקווה שבמהרה תרשי לעצמך להחליף את הניק), כמו שכתבה לך פרידה, את לא לבד. בנוסף לקהילה ההולכת ונוצרת, למגעים חברתיים, לקבוצות הנפגשות לעתים קרובות ולתודעה של זהות טרנסג´נדרית הנעשית יותר ויותר מקובלת ומוכרת, יש היום גם באגודה כתובת לכל המתחבטות והמתחבטים בשאלות הקשורות בזהות המגדר. יש מרחק רב בין "להרגיש אישה" ולשנות את המין פיזית. המרחב המשתרע בין הגבולות האלה הוא בדיוק מה שעליך לבדוק, כי שם עשויה להמצא נקודת האיזון שלך, קרוב או רחוק יותר מן השינוי הפיזי של איבר המין. קיימת אצלנו באגודה קבוצת תמיכה לטרנסג´נדרים, בהנחיית ד"ר אילנה ברגר, המתמחה בסוגיות זהות מגדר ומיניות. הקבוצה מסייעת לאנשים רבים להתמודד עם סוגיות זהות המגדר שלהם וללבן לעצמם, על ידי המידע שהם מקבלים והאינטראקציה עם החברים האחרים, את סוגיות הזהות שלהם. אנו מספקים גם ייעוץ והנחיה אינדיבידואליים ללא תשלום, שלא במסגרת מקצועית. בכל מקרה, אפשר לפנות אלי בשאלות, לבטים, או סתם כשיש צורך במישהו שיטה אוזן (ראי להלן את הטלפון וכתובת הדוא"ל). בארץ לא ניתן לקבל שירות ייעוץ מסובסד בנושא זהות מגדר. זאת אחת ממטרות המאבק שלנו - להביא להקמת שירות זהות מגדר שיעסוק, בגישה פתוחה ומתקדמת, בסיוע למי שמתחבטים בסוגיות אלה, על ידי אנשי מקצוע המעודכנים בנעשה בתחום הזה בעולם. אנו באגודה בקשר עם כמה אנשי מקצוע המתמחים בסוגיות של זהות מגדר, ואשר עשויים לסייע במחיר מוזל, ולעתים אפילו ללא חיוב, אם מדובר בהתייעצות או במקרים מיוחדים אחרים. בירור סוגיות של זהות מגדר אינו מצריך בהכרח אנשי מקצוע מומחים. הוא כן מצריך מערכת תומכת - אנשים בעלי נסיון וידע רציני ומבוסס, אנשים המתנסים או שהתנסו בחוויות דומות, חברים המוכנים להעניק יחס אוהד ומקבל, שאיתם ניתן לחלוק רגשות, חוויות וקושיות. בינתיים, כל שירותי הסיוע והתמיכה ניתנים בתל אביב. את מוזמנת להתשקר אליי דרך האגודה, שם ינחו אותך כיצד לעשות זאת. הטלפון הוא 5167234/5/6 באיזור חיוג 03. כתובת הדוא"ל שלי היא [email protected]. את מוזמנת גם לכתוב אלי. אם רצונך גם במסגרת חברתית, אני מצטרפת לעצות שקיבלת כאן בדבר פורום טרנסקסואליות בישראל. מהפורום הזה צמחה קבוצה המקיימת מפגש חודשי בתל אביב, בנוסף למפגשים והמגעים שבין החברות והחברים השונים. בכל מקרה, הנה לך שתי עצות חינם, כבר על ההתחלה: ראשונה - סוגיות של זהות מגדר רצוי מאד לא להזניח ולא לטאטא אל מתחת לשטיח. כדאי לבדוק אותן, כי הן לא יעזבו אותך כל זמן שלא תתמודדי אתן, והן עלולות לאמלל אותך כל חייך. עצה שניה: איש אינו יכול להתמודד עם סוגיות זהות המגדר שלו לבדו. זה פשוט לא קיים. ככל שיהיו סביבך אנשים תומכים, ככל שתהיה לך מסגרת בה את יכולה להיות את, להוציא החוצה את מה שמציק לך ולקבל הבנה, עידוד ומידע - את תעמדי בכל הרגעים הקשים. אדם שהוא בודד לגמרי עלול ליפול ולהשבר. התחבטות בשאלות זהות מגדר היא גם טבילה בים גדול של שאלות מעשיות. בירור "כיצד להרגיש אישה" הוא גם הרפתקה גדולה של לימוד והתנסות, שהקשר החברתי עם קבוצה תומכת יקל עליך לצלוח אותו. לגבי אתרים, בנוסף לאתר "טרנסקסואליות בישראל", הייתי ממליצה לך, אם את קוראת אפילו קצת אנגלית, לבקר באתר TGForum (כתובתם היא http://www.tgforum.com). תמצאי שם שפע של מידע, עצות פרקטיות וקישורים בנושא. כן תמצאי מידע רב באתר של איליין סאגנט, בכתובת http://hammer.prohosting.com/~edysart/sagant.htm. גם באתר "מפת הדרכים" תמצאי מידע בנושאים שמעניינים אותך. הכתובת היא http://www.tsroadmap.com/default.htm. בהצלחה ושמרי על קשר. נורה

למעלה