כמה שאלות

advak300

New member
כמה שאלות

היי כולם,
אשמח לדעת כמה דברים:
1) הבנתי שכאשר אני מגיעה לתאילנד אני מקבלת ויזה ל30 יום. מה קורה כאשר אני יוצאת מתאילנד וחוזרת אלייה לאחר כמה חודשים? לכמה זמן מתקבלת הויזה החדשה והאם צריך לשלם עליה?

2) אני מתכננת לשהות כשבועיים בצאנג מאי ואז פאי, ולאחר מכן להגיע ללאוס. כיצד מגיעים מפאי ללאוס לואנג ויינג?

צול1

New member
הגעה לואנג ויינג

עוברים במעבר הגבול הצפוני של תאילנד. בעיירה בשם צ'אנג קונג. המעבר גבול לוקח עשר דקות. זה פשוט לחצות נהר ולהחתים ויזה.
משם לוקחים אוטובוס מהתחנה ללואנג פראבאנג ומלואנג פראבאנג אוטובוס. זה יהיה בערך יומיים. אבל קחי בחשבון שיש המון דברים מדהימים לראות בלאוס. במיוחד באיזור הצפון ובאיזור לואנג פראבאנג. חבל ישר לברוח לואנג ויינג.

אבשלום68

New member
ראשית כל ויזה

לתאילנד
אם את נכנסת לתאילנד מלאוס במעבר יבשתי הויזה היא רק לשבועיים!!!!!
כניסה בטיסה הויזה היא לחודש
שנית והכי חשוב
לא הייתי נוסע ללאוס רק כדי להגיע לואנג וינג , אלא אם כל מה שאת רוצה הוא : שתיה וסמים.
לאוס נהדרת ובהחלט ואנג וינג אינה הפנינה של לאוס - ביחוד למה שהיא הפכה היום.
אז המעבר שהוצע לך ע"י צול1 יתן לך אפשרות לטייל בלאוס האמיתית בצפון.
אבל אם את בכל זאת רק בראש של ואנג וינג
אז סעי מציאנג מאי באטובוס (נסיעה של לילה) לאודון תאני משם מיניוואן (שעתיים שלוש) לגבול ומהגבול לואנג וינג,
אולי תגיע בו ביום אם לא שני בוינטיין.
בואנג וינג אחרי 8 בערב אין עם מי לדבר

הכבישים ואמצעי התחבורה בתאילנד טובים פי כמה מאשר בלאוס.

advak300

New member
תודה לכולם

ואם אכן לא כפי שרציתי מקודם
כיצד אני מגיעה לפאי לויינטיין?
הבנתי שהויזה שמקבלים במעבר גבול היא ל15 יום, כיצד ניתן להאריך אותה?

אבשלום68

New member
הארכת ויזה כזו

אם היא אפשרית בכלל יקרה מאד ואפשר לעשות אותה רק במשטרת ההגירה, בבנגקוק או בציאנג מאי לעוד עשרה ימים בעלות של כ 1900 באהט.
אבל אם את נמצאת בוינטיין גשי לשדרירות תאילנד שם והוציאי ויזה ל30 או ל 60 יום.
לגבי הנסיעות, יש לי רושם שאת ממש לא מודעת למרחקים.
מוינטיין את צריכה לנסוע לאודון תאני ומשם באוטובוס לציאנג מאי, מציאג מאי לפאי - לפחות יומיים נסיעה - לפחות!!!!
אפשרות נספת, רכבת לילה מוינטיין לבנגקוק ומשם רכבת או אוטובוס או טיסה באייר אסיה לציאנג מאי ומשם אוטובוס או מיניוואן לפאי.

sani48

New member
תוספת קלה

את הויזה הזו ניתן להאריך רק בשבוע במשרד ההגירה בעלות של 1900 באט,מאודון תאני יש לך גם אפשרות לטוס ישירות לצאנג מאי

advak300

New member
טעיתי באות ולכן לא הבנתם אותי.

איך נוסעים מפאי לויינטיאן?
אני מתחילה את הטיול בצפון תאילנד ומשם עוברת ללאוס .. לא הפוך .. תודה על העזרה:)

T o m c o

Member
מנהל
תלוי בכמה זמן וכסף את רצה להשקיע בזה: 1. ניתן לעשות זאת בטיסה של לאו איירליינס מצ'יאנג מאי לויינטיאן, לא יודע בדיוק להגיד מה תכיפות הטיסות (כ-200 דולר ויותר).

2. מעברים יבשתיים ברכבות לילה למיניהן - לוקח הרבה יותר זמן (יכול גם יומיים וחצי ואף יותר) - כנראה עולה פחות.. (להגיע מצ'יאנג מאי לאודון תאני - נונג קאי - לעבור את הגבול יבשתית - נסיעה לויינטיאן.)

לכל אחת מאופציות יש כמה דרכים כמובן, העלות שלהם משתנה, הזמן שהן לוקחות משתנה. הקצרה ביותר - טיסה (צריך לשים לב שלא בכל יום יש טיסה כזו), הזולה ביותר - יבשתית (שאם אני לא טועה ניתן לעשות בכל יום)

מצ׳אנג מאי לוואן טיאן

Chiang mai to Nongkhai to Vientiane
מצ׳אנג מאי לוואן טיאן
איסוף מהמלון בשעה 18:00
שעת הגעה: 9:00
עלות: 950 באט
נסיעה מצ׳אנג מאי ועצירה בגבול בנונג קאי, המעבר כרוך בתשלום של 30$ או 1400 באט, מומלץ להגיע עם דולרים ולשלם 30$.
לאחר חציית הגבול, ישנה הסעה באוטובוס תיירים מקומי לוואן טיאן.
הנסיעה כוללת עד ההגעה לוואן טיאן.

T o m c o

Member
מנהל
סליחה טעות שלי, אכן מפוצלת, בכל אופן זה עדיין הפתרון הקצר ביותר אך היקר ביותר.

למעלה