כמה שאלות...

ניקה22

New member
כמה שאלות...

1. אני מאוד אוהבת חלב סויה בקפה אבל לא מסוגלת לשתות אותו כפי שהוא. אני מחפשת סוג של "חלב" עם טעם כמה שיותר ניטרלי ולא ממותק כדי לאכול עם קורנפלקס. יש הצעות? שמעתי על חלב שיבולת שועל, האם זה מתאים ואם כן אז היכן ניתן לרכוש?
2. עוד שאלה בענייני חלב - כמה זמן יכול להישמר חלב סויה במקרר?
3. מה עושים עם זרעי פשתן? והבנתי שקיימת מחלוקת האם כדאי בכלל לאכול אותם או לא - אפשר קצת מידע על זה?
4. אפשר הצעות לציפויים טעימים לעוגות שוקולד?

תודה רבה לעונים :)
 
כמה תשובות

1. יש סוגי חלב סויה במתיקות מופחתת או ללא סוכר או מלח. אני אישית אוכלת את הדייסת קוואקר של הבוקר, לפעמים עם חלב שיבולת שועל, לפעמים עם סויה. אולי זה יתאים גם לקורנפלקס. לגבי הקפה אני אמנם שותה תחליפי קפה ולא קפה ממש אבל מכל סוגי ה"חלב" שניסיתי, בסוף מצאתי שחלב סויה הכי מתאים ל"קפה" ופחות התאימו לי הסוגים האחרים.

2. תלוי איזה סוג חלב. יש סוגים של "חלב סויה עמיד" שמהרגע שפותחים אותם הם תקפים למשך 5-7 ימים. יש חלב סויה בקירור (כמו של תנובה) שמחזיק גם שבועיים במקרר, גם אחרי הפתיחה.

3. זרעי פשתן טוחנים ואפשר לאכול בצורות שונות: בסלט, בשייק, בדייסה או שאפשר להשתמש בהם כחומר "מקשר" בקציצות למשל, כתחליף לביצים.
 

ladybug6

New member
עוד תשובות

1. יש לאלפרו חלב סויה חדש שנקרא bio soya organic והוא ממש טעים וניטרלי. מאוד מתאים לקפה, עם קורנפלקס וכו'.
2. כמו שענו לך זה תלוי בסוג, אבל משהו בין 5 ימים לשבועיים.
3. הם בריאים בפני עצמם ומכילים אומגה 3, סיבים ועוד. אבל כדי להנות מהיתרונות שלהם צריך לטחון אותם ולאכול בסמוך לטחינה. אם אוכלים אותם שלמים הם פשוט עוברים את מע' העיכול בלי פגע, ובלי תועלת.. אין בזה שום דבר רע, פשוט פחות מועיל. יש לזרעים האלו גם תכונה מדביקה כי במגע עם מים משתחרר מהם חומר ג'לי כזה. לכן משתמשים בהם הרבה פעמים כדבק לעוגות, עוגיות וכו'.
4. שוקולד מריר פרווה מומס עם מעט חלב סויה / שמנת צמחית. או גנאש שמורכב מחצי שוקולד וחצי שמנת צמחית או קרם קוקוס. אפשר גם להקציף קצפת צמחית עם אינסטנט פודינג וניל ולקשט מעל עם שוקולד מגורר.
 
למעלה