כמה שאלות

mayalice

New member
כמה שאלות

היי, אני חיילת וחשבתי לנצל את השעות המתות במשמרות לילה ולהתחיל ללמוד לפסיכומטרי בקרוב, אבל אני קצת אבודה.
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי מהניסיון שלכם.
מה טווחי המחירים פחות או יותר? ללא הנחות למיניהן ואילו אופציות להנחות קיימות אם ידוע לכם על כאלה.
פסיכומטרי תוך כדי הצבא- אפשרי? כמה זה קריטי אם מפספסים שיעורים מדי פעם בהנחה שזה לא תמיד יסתדר לי עם המשמרות? או שעדיף לחכות לשחרור?
ידוע לכם על קורסים ששמים יותר דגש על למידה עצמית? קורסים עם קבוצות קטנות יותר? בעיקרון אני מעדיפה ללמוד לבד אבל אני לא רוצה לקחת סיכון... הבנתי שיש כול מיני מיומנויות וטריקים שאפשר ללמוד רק בקורס כמה זה נכון? יש כאן מישהו שלמד בפעם הראשונה לבד והצליח?
להתחיל ללמוד לבד קודם ורק אחר כך להתחיל קורס זה אפקטיבי או סתם מיותר? יש קורסים שנחשבים טובים במיוחד מאחרים או שקורס פחות מוכר יכול להביא אותי לאותה התוצאה?

nofi1456

New member
זה תלוי בכמה דברים

1.מה את רוצה ללמוד ואיפה? איזה ציון את רוצה בשביל זה?
2.איך המשמעת העצמית שלך? את באמת תצליחי להקדיש את כל הזמן הפנוי שלך ללימודים?
3.את אומרת שאת עושה גם משמרות לילה...את לא תהיי ממש עייפה? בטח השעות שלך משתנות כל הזמן..אולי יצוצו דברים לא צפויים בלו"ז..
4.איך האנגלית שלך? אם היא לא משהו לדעתי כדאי לחכות קצת עם ההרשמה לקורס ולהתחיל קודם לשפר אנגלית (להרחיב אוצר מילים, לקרוא ספרים באנגלית וכו')

5.לגבי הקורס - זה די אינדיבידואלי. אני יודעת על עצמי למשל שבחיים לא הייתי מצליחה ללמוד בלי קורס. אני חייבת איזושהי מסגרת, מורה להתייעץ איתו, אופציה ללמוד ולהתייעץ עם עוד תלמידים (שבדיעבד דווקא בחרתי שלא לנצל), וכמובן את הביטחון שנותנים לי כלים מתאימים ומספיקים כדי לתרגל כמו שצריך.
אבל שוב, זו רק אני.
יש לי חברה שהצליחה ללמוד לבד ולהוציא 623 (הספיק לה לטכניון כי גם הייתה לה בגרות טובה). לעומת זאת, ידיד טוב שלמד באותו מכון שאני לומדת, הוציא 554. ועוד שלושה חברים שגם למדו במכון הזה הוציאו 600 ומשהו.

לא ניסיתי ללמוד לבד אז אני לא יודעת איך זה..אבל עכשיו כשאני לקראת סוף הקורס (אני עושה את מועד דצמבר) אני יכולה להגיד שבחיים לא מצליחה בלי הקורס.

בקשר ללמידה עצמית - בוודאי שיש דגש על למידה עצמית. השיעורים רק נותנים לך את הכלים אבל רוב התרגול הוא בבית.

6.לגבי המחירים - קורס יכול לעלות 2000 שקל, ויכול גם לעלות יותר מ8000.. המחיר לא כל כך מעיד על איכות המכון והמורים בו, ובטח ובטח שלא על הציון... אגב, יש וואוצ'ר לחיילים משוחררים (הנחות לכל מיני דברים, בין השאר יש גם לפסיכומטרי)..אם את קרובה לשחרור את יכולה לנסות להשיג אחד כזה.

mayalice

New member
תשובות

1. כנראה שפסיכולוגיה, מה שמצריך ציון די גבוה.
2. אני מאמינה שאם אני אהיה ממוקדת מטרה אני אצליח.
3. השעות הן אותן שעות. משמרת יום או לילה. כשאחרי הלילה יש אפטר, כלומר יום פנוי לשינה ובתקווה שגם ללמידה, אני אהיה עייפה אבל אלו בכול מקרה שעות מתות שאני צריכה להחזיק את עצמי ערה בהן אז לא עדיף לנצל אותן?
4. האנגלית שלי די טובה אבל אני לא יודעת מה הרמה הדרושה, אני מניחה שכדאי לשפר אותה קצת בכול מקרה. המתמטיקה יותר מטרידה אותי למען האמת, כדאי לחזק את הנושא הזה קודם או שעוברים על הכול בקורס בכול מקרה?
6. ידוע לך על קורסים שזולים יותר מאחרים ולא נחשבים פחות טובים? לגבי ההנחות- אני חושבת שאיפה שאני משרתת זה תלוי בהגרלה או משהו כזה, ומיועד רק לקורסים ספציפיים, ובכול מקרה זה לא מכסה את כול העלות של הקורס, אני אנסה להשיג כמובן, אבל אני לא חושבת שאני יכולה לבנות על זה.
&nbsp

למעלה