כמה שאלות

Malshab31

New member
כמה שאלות

1. קראתי בהודעות בפורום שמזמנים לענף רותם. ההתנדבות שלי אושרה כבר בלשכת הגיוס כשפתחתי בקשת התנדבות ואני מתמיין לחיל המודיעין... כולם מוזמנים לענף רותם? כי לא זימנו אותי.
2. אם למשל אני נמצא בקורס בצבא שבחלק ממנו עושים מד''סים, למתנדבים יש פטור? כולם יעשו שכיבות שמיכה, למשל, ואני אשב בצד?

eran544

New member
מוזר

1. יש אדם אחד שיכול לאשר התנדבות והוא יושב בענף רותם וכולם מזומנים אליו, הוא מחליט על אישור ההתנדבות ועל הפטורים הקיימים. לכן לא מסתדר לי מה שאמרת. יכול להיות שבלשכת הגיוס רק פתחת את ההליכים של ההתנדבות?
2. תלוי בפטורים, אם אתה לא מקבל פטור שמשתמע ממנו שאינך יכול לעשות פעילות גופנית, אתה לא פטור מזה.

noboya

New member
לא מוזר...

ברוך הבא לפורום!
&nbsp
1. לא את כולם מזמנים לענף רותם. אני לא יודע מה הקריטריונים שמאשרים להם לדלג על זה אבל אצלי גם לא זימנו לשם אלא עשו לי וועדה רפואית מיוחד בלשכת גיוס ושם אישרו. אני יכול לחשוב על שלוש סיבות הגיוניות:
א. אני כבד שמיעה. אז או שזה בעיה מספיק קלה שרופא מתנדבים יכול להסתמך על אדם אחר או שצריך ספציפית אודיולוג.
ב. אני גר בפריפריה. יכול להיות שהם העדיפו לשלוח אנשים אלינו ולעשות יום מרוכז מאשר להחזיר לכל אחד את הנסיעות.
ג. היו אנשים תותחים בלשכת הגיוס שלי בזמן שהתחלתי את התהליך. יכול להיות שהם הצליחו לסגור לי פינות בלי שידעתי מזה - מעולם לא זומנתי לתל השומר.
&nbsp
2. כמו שאמר ערן. אם יש לך פטור כלשהו אז יתנו לך משהו אחר לעשות באותו זמן (אל תדאג, הם מקוריים ולא ייתנו לאחרים לראות אותך לא עושה כלום כשהם מתאמצים). אם לא אתה חייל לכל דבר. הכל תלוי בסיבת ההתנדבות שלך.
&nbsp
מקווה שעזרתי...

Malshab31

New member
תודה רבה

אני חולה בקרוהן. קיבלתי פטור וכבר באותו יום רופא לשכת הגיוס אישר לי את ההתנדבות ונתן לי פרופיל 25 שזה פרופיל מאושר להתנדבות...
אין מצב שבמדור מתנדבים עשו טעות ושכחו להזמין אותי?

noboya

New member
לא נראה לי...

אבל אולי כדאי להתקשר בכל זאת לברר רק כדי להיות בטוח ב100%.
&nbsp
לגבי הקרוהן - לפי אלו שיש להם קרוהן שאני הכרתי, לא הייתה בעיה לעשות פעילות גופנית והם עשו ביחד איתנו בימי ספורט (וגם היו בין הטובים). כמובן שאם תרצה להציג את עצמך כמסכן אף אחד לא יעצור אותך ורוב הסיכויים שהמפקדים שם בכלל לא יודעים מה ההשפעות של קרוהן. החלטה שלך אבל לדעתי אם כבר אתה מתנדב כדאי לחוות את כל החוויה ולא לוותר על שום חלק ממנה.

Malshab31

New member
תודה

אני אעשה ספורט כל עוד אני מסוגל ואני מסוגל. אם הייתי רוצה לעשות מעצמי מסכן לא הייתי מתנדב

בכל מקרה, התקשרתי והם לא עונים או שהשיחה מתנתקת פתאום... שלחתי להם מייל, נראה מה יהיה.

DoorCohen

New member
לא חושב שטעות

גם לי יש חברים שמתנדבים ולא זימנו אותם. לדעתי זה תלוי בבעיה.

בכל מקרה, רוב הדברים הם ממוחשבים ואין מקום לטעות. אם זה ממש מפריע לך תתקשר למדור מתנדבים ותשאל.
אם הייתה בעיה אז היו שמים לב.

נ ו ע ה 12

New member
גם אני ממליצה שתתקשר למדור מתנדבים לוודא

עדיף להשקיע בעוד שיחת טלפון אחת מאשר לגלות בשלב מאוחר יותר שהייתה טעות. בכל מקרה... אישור התנדבות מהיום להיום נשמע קצת כמו... החלום של רוב הגולשים כאן

idan08

New member
אני עם קרוהן ואישרו לי בדיוק כמוך תוך יום בלי וועדה רק רופאה

בקשר למדס"ים, אתה יכול להוציא מזה פטור די בקלות פשוט תגיד למפקד שאתה מתנדב ולא כ"כ יכול לעשותס ספורט, אבל כנראה שלא תרצה כי המד"סים גם ככה מחופפים מחבינת מאמץ והם יהיו בין החלקים הכי כיפים שלך בקורס

למעלה