כמה שאלות ...

שלג222

New member
כמה שאלות ...

היי פתחתי בקשה להתנדבות על רקע נפשי ושלחו לי צו לראיון אישי
1. הראיון זה בעצם וועדה ? 2. מה ישאלו בראיון ? 3. אם אני יאושר מה התהליך לאחר מכן ?

noboya

New member
ערב טוב

בעיקרון רובנו פה מתנדבים על רקע רפואי, הבנתי שהתהליך טיפה שונה...
בכ"מ אם אני מבין נכון הראיון הוא סוג של וועדה, כדאי להביא אליו את כל האישורים הרלוונטיים לגורם הפטור (הם יבקשו אותם בכל מקרה בהמשך).
אני מניח שהראיון יקבע את המשך התהליך. אם המקרה פשוט, כנראה שרק צריך לשלוח את הטפסים והאישורים בפקס, להמתין לאישור התנדבות סופי ולהתחיל תהליך מיון בדיוק כמו המתנדבים של הרפואי.
אם המקרה מסובך, לדעתי יש מצב שיבקשו/ידרשו ממך לעשות בדיקות או לקבל חוות דעת ממקומות שונים לפני שיאשרו.
&nbsp
מקווה שעזרתי, המון בהצלחה!

שלג222

New member
האם יש הבדל בין מסלול התנדבות של חייל שלא קיבל פטור לבין ...

מסלול של חייל מתנדב שכן קיבל פטור (פרופיל 21 ) ?
תודה רבה על התשובות

נ ו ע ה 12

New member
הכוונה בין חייל שקיבל פטור על רקע נפשי לבין על רקע רפואי?

שניהם מקבלים פרופיל 21 שעולה ל-25 עם הגיוס

DorDori1

New member
שלום רב,

אם זה ראיון אישי כחלק מהצו הראשון, אז משמעותו שהולכים לראיין אותך מבחינה רפואית / נפשית (תלוי מהי סיבת קבלת הפטור) ולראות האם את כשירה לשרת בצה"ל כמתנדבת.
בדרך כלל הראיון מעורב גם עם הוועדה הרפואית.
בראיון / וועדה יבקשו ממך לספר על הבעיה הבריאותית / נפשית שלך והם ישאלו אותך למה את רוצה לשרת בצה"ל.
הם ישאלו אותך איזה תרופות את נוטלת ומה המינונים.
לאחר הראיון / וועדה רפואית הם יגישו את בקשת ההתנדבות שלך במטרה לקבל אישור.
במידה והבקשה שלך תאושר רפואית את תתבקשי להגיע לענף רת"ם בבסיס תל- השומר לפגישה עם מש"קית מתנדבים במטרה להכיר אותך, לראיין אותך קצת (לשמוע על סיבת ההתנדבות וכ'ו), לקבוע לך ייעוד לתאריך גיוס (יכול להיות). בנוסף הם ישאלו אותך לאיזה תפקידים תרצי להתמיין.
לאחר הראיון בענף רת"ם המש"קית התנדבות תקבע בשבילך מיונים לתפקידים שביקשת (במידה והם רלוונטים לגביך). לאחר מכן יתקשרו אליך מהיחידות שרצית להתמיין אליהם לקבוע איתך מיונים.
מקווה שתתקבלי. בהצלחה!

למעלה