כמה שאלות

Zettai no majo

New member
כמה שאלות

היי לכולם,
אני חדש כאן בפורומים, נעים להכיר!

לפני כשלושה שבועות בערך חזרתי מטיול של שלושה חודשים ביפן. היה מדהים.
כל כך מדהים..שאני ממש חושב על להגר לשם.
אז רציתי לברר אם זה אפשרי ואיך..והנחתי שזה המקום לשאול בו :)

כמובן שבשביל בכלל לחשוב על זה ברצינות אני צריך ללמוד יפנית כדי לנהל יותר משיחה קלוקלת ואם אלמד לקרוא ולכתוב זה בכלל יהיה נהדר.
אז רציתי לדעת אם יש מקומות שאתם ממליצים עליהם בארץ שמלמדים יפנית בצורה טובה.

מצפה לתשובותיכם!

Tenguy

New member
3 חודשים רצופים ביפן ..
מקנא ... איזה כיף לך

לגבי יפנית.... זה כבר פרוייקט של 3 שנים לפחות !!!

זה תלוי במחוייבות שלך להשקיע בשפה שהיא מאד מאד לא פשוטה הזאת, ובעיקר הכתב שזה ממש מכה -
וזה יכול לקחת אפילו כפול זמן... אם אתה לומד רק פה ולא חוזר ליפן מידיי פעם ומדבר שם רק יפנית

אני ניסיתי ונתקעתי... אבל לא מעט אחרים פה התחילו מאפס והשקיעו המון ובסוף השתלטו על השפה... אז זה בהחלט אפשרי. לדעתי - הכי טוב זה ללמוד באוניברסיטה, אבל זה תלוי בשילוב עם שאר החוגים שתרצה ללמוד.

Zettai no majo

New member
בעיקרון אני יודע יפנית..

יכולתי לדבר בערך עם אנשים אבל זה היה קלוקל כזה והרבה פעמים היה צריך גם הרבה פנטומימה (כי האנגלית של רובם מכה :()
&nbsp
אבל אני רוצה לדעת יותר..בין אם זה קרוא וכתוב ובין אם בעל פה.
אז יש איזשהו קורס מומלץ פה בארץ? מכיר משהו?

herouth

New member
קורסים - חבל לך על הזמן.

הקורסים שמוצעים ב״בתי ספר לשפות״ למיניהם הם ברמה נמוכה מאוד. באוניברסיטה המצב יותר טוב, אבל האוניברסיטה נוטה יותר לכיוון אקדמי מאשר מעשי.

האופציות כאן בארץ:

• מורה פרטי. יש הרבה יפנים בארץ שמלמדים יפנית, אבל חשוב למצוא מישהו שלמד בפועל את הקניית השפה היפנית, כי סתם ללמוד שפה מדובר ילידי זה לא תמיד יעיל (כי חייבים ללמוד דקדוק, והמורה חייב להבין איפה המקומות שבעייתיים לדובר זר, וחייב להיות מסוגל להסביר דברים ולא רק להגיד ״כן, ככה אומרים״ ו״לא, זה לא נשמע טבעי״).
  • לימוד אונליין. יש בתי ספר אונליין (אני תמיד מפנה אנשים ל־Nihongo Pro) שבהם מלמדים את השפה לפי רמות ואפשר ללמוד עד לימוד מתקדם. אם מוצאים מורה שהשעות שלו מסתדרות עם אלה שלך, זה מצויין. היתרון של בתי הספר האלה הוא שהמורים באמת למדו את הקניית השפה, ובדרך כלל גם צברו בזה ניסיון.
  • לימוד עצמי: מרכיבים לעצמך אוסף משאבים (ספרים, שיעורי וידאו ביוטיוב, אתרים שמלמדים יפנית, japanesepod101 וכו׳) ומחלקים את זמנך על פי נוחותך. השיטה הזו בדרך כלל הכי נוחה - למי שיש לו משמעת עצמית - אבל החיסרון העיקרי שלה הוא חוסר במשאבים לתרגול דיבור. אפשר להגיע למפגשים שלנו כשהם מתקיימים, ואפשר למצוא פרטנרים לשיחה (חילופי שפות) באינטרנט.
בכל מקרה תתכונן נפשית לעבודה של שנים, כמו שגיא אמר. ותכין לעצמך מספיק פנאי ללימוד כל שבוע - לא רק לשיעור עצמו אלא גם לתרגול ושינון (תוריד תוכנה בשם Anki לשינון, ערכה לא יסולא בפז). קצב ההתקדמות שלך הוא פרופורציונלי לזמן שאתה משקיע. אם יש לך רק שלוש שעות בשבוע, אז גם בעשר שנים לא תתקדם הרבה.

anigodin

New member
אני לומד עם מורה באופן פרטי

יש לה סוג של בית ספר ליפנית.
היא מעבירה קורסים בקבוצות קטנות, חלק בסבסוד של עירית ראשון לציון
אבל גם בתל אביב.
אני לומד אצלה 1-על-1 כבר כמעט שנתיים.
אם תרצה עוד פרטים, שלח לי מסר.

EmilyNeko

New member
מאוד ממליצה ללמוד יפנית ביפן

משתי סיבות עיקריות, בתי ספר ליפנית הם יותר יעילים מבארץ. תוך שנה ואתה יכול לדבר רגיל וקצת לקרוא. הכי מומלץ שנתיים עם זה מרמה התחלתית. והסיבה השניה, שיותר קל להמשיך לימודים מקצועיים /עבודה כשאתה נימצא כבר זמן מסויים ביפן מאשר להגר מההתחלה. גם בזמן בית ספר אפשר למצוא עבודה שתיתן לך ויזה (במיקרה ואתה רוצה ישר לעבוד) ובמיקרה שאתה רוצב להמשיך ללמוד אז הבית ספר ליפנית גם מציעה לימודים נוספים חוץ מיפנית (כמו מתימטיקה וביולוגיה וכ׳ו) כך שאני ממליצה להירשם לבית ספר ליפנית כי כך יותר קל להשתלב ביפן. גם מוצאים חברים ומורים שעוזרים .

Zettai no majo

New member
תודה!

אז אני יכול בעיקרון לחפש בתי ספר ביפן וליצור איתם קשר והם יאפשרו לאדם שהוא לא אזרח שלהם להיכנס למסגרת הלימודית?
זה לא בעייתי אבל בכל זאת להגיע לארץ חדשה כשאתה לא יודע את השפה והם לא כל כך דוברי אנגלית כדי לתקשר? (או שבמקומות האלה אני יכול להניח שהאנגלית לא באותה רמה של רוב האנשים ברחוב ביפן..)

EmilyNeko

New member
הם יודעים אנגלית

לפחות בבית ספר שאני הייתי, הם ידעו לדבר גם צרפתית, אנגלית, סינית בגלל שכול התלמידים זרים.
כשאני באתי ללמוד, בכלל לא ידעתי להשתמש ברכבות ובאו לאסוף אותי מהמעונות. שדרך אגב, הם המליצו לי על מעונות (כך שהם גם מסדרים מקום לינה). יכול להיות שזה שונה מבית ספר לבית ספר, אבל המורים בהחלט עוזרים לתלמידים להשתלב.

כול אחד יכול להרשם לבית ספר ליפנית בתנאי שיש לך כסף ועשית 12 שנות לימוד ;) הם נותנים ויזה אחרי שאתה משלם להם.

Zettai no majo

New member
מגניב!

מקווה שזה בסדר שאני שואל, את גרה עכשיו בארץ או ביפן?
ומה שם הבית ספר ואיפה הוא היה?
וכמה עולה ויזה בערך..?

למעלה