כמה שאלות

shlomigisp

New member
כמה שאלות

המצב שלי כרגע...
יש לי פטור עקב צליאק, קיבלתי אותו לפני שנתיים בערך אבל מה שקרה לבנתיים זה השתנה וחולי צליאק היום לא מקבלים פטור אלא פרופיל 97 עם סעיף.
יש לי פרופיל 21 (בגלל הצליאק), קב"א 49 ודפ"ר 50.
כנראה שאין לי עוד בעיות שיורידו לי פרופיל.
למדתי מחשבים בתיכון ועשיתי 8 יחידות בתקשוב.

השאלות
1. האם אני יוכל לשפר את הנתונים שלי בטענה שזילזלתי במבחנים הפסיכוטכניים כי לא יכולתי להתגייס ובאותה תקופה גם לא רציתי להתגייס?
2. אני רוצה להתגייס לתפקיד עם מחשבים כדי לצאת לאזרחי ולקבל משכורת טובה אבל גם אני רוצה קרבי הבנתי שיש תפקידים שמשלבים גם תקשוב וגם קרבי מישהו יכול להמליץ לי על תפקיד ספציפי?
3. אני מנסה כבר הרבה זמן להיתקשר למדור מתנדבים אבל לא עונים שם מישהו יודע מה אפשר לעשות?

גם לענות על חלק מהתשובות יכול לעזור. תודה וסליחה על החפירה...

noboya

New member
תשובות

ברוך הבא לפורום!
סתם שאלה: בן כמה אתה?
&nbsp
ולתשובות -
1. אני לא מכיר מקרים כאלו, אבל לדעתי מדור מתנדבים יוכל לתאם מבחנים חוזרים. אגב, אם קיבלת פטור לא היית אמור לעשות את המבחנים מלכתחילה, למה עשית אותם?
2. אני לא מכיר ולא שמעתי על תפקידים שמשלבים תקשוב וקרבי. יש תפקידים קרביים שבהם אתה מפעיל מערכות טכנולוגיות אבל לא ממש מתכנת. כנראה תאלץ לבחור בין השניים.
3. הכי כדאי להתקשר אליהם ב8 וחצי-9 בבוקר אז הם הכי זמינים. בנוסף יש להם מייל (מופיע פה בפורום בכלים ומידע).
&nbsp
מקווה שעזרתי...

shlomigisp

New member
תודה

אני בן 19.5 (יום הולדת בינואר)
עשיתי את המבחנים כי זה מה שאמרו לי לעשות לא ידעתי אני לא צריך בכלל לעשות אותם.
קראתי על הגדוד הלוחם ב 8200 לשם השאיפה שלי אבל אני לא יודע איזה תפקיד ספציפי.
אם אני יגיד להם שהתנאי שלי להתנדבות זה שאני יתגייס לתפקיד שגם יעזור לי בחיים מצד התקשוב וגם יהיה קרבי זה יעזור?

noboya

New member
אתה לא יכול להציב תנאים לצבא

אתה יכול להתחיל תהליך התנדבות, אתה לא יכול להתנות את ההתנדבות שלך בקבלת תפקיד מסויים. אולי תקבל אותו ואולי לא, זאת מערכת גדולה והיא לא יכולה להתאים את עצמה לרצונות של כל חייל. כמתנדב אתה מקבל פריבילגיה לבקש תפקיד מסויים ויהיו לך יותר סיכויים לקבל אותו.
כמתנדב לא תוכל לשרת בקרבי.
האפשרות היחידה שלך להתגייס לקרבי כלשהו היא לערער על הפרופיל שקיבלת ובכך לבטל את הפטור ולהתחיל מחדש הכל (השאלה היחידה אם תוכל לעשות שוב את המבחנים...). אבל ככה אתה לא מתגייס כמתנדב ולכן יש פחות סיכויים שיתחשבו ברצונותיך.
אני לא שמעתי על הגדוד שהזכרת.
ממליץ לך לפנות למדור מתנדבים...או ללשכת גיוס שלך.
שבת שלום

eran544

New member
לא מדויק לומר שמתנדבים לא מקבלים קרבי

אפשרי, אבל נדיר מאוד, ומאוד תלוי במבלך בסופו של דבר.
מעבר לזה כל מה שאמר noboya נכון

נ ו ע ה 12

New member
ההחלטות לגבי צליאק באמת משתנות כ"כ הרבה

פעם פטור, פעם לא, פעם כן, פעם לא... לדעתי, ברגע שתפנה לצבא ותאמר שאתה רוצה להתגייס, יבטלו לך את הפטור ותתגייס באופן רגיל. תמוה בעיני שיתנו לך להתגייס כמתנדב רק כי בעבר, כשהיו פקודות אחרות, הפטור שלך היה חוקי ולגיטימי, כיוון שהיום הוא לא. קח את זה בחשבון... לדעתי כדאי שתנסה לברר את העניין קודם כל באופן לא רשמי, עם חברים שעברו את אותו התהליך, חברים שמשרתים במקומות הקשורים לעניין וכו'... כמובן שאף אחד לא יכול להבטיח לך דבר כלשהו ב-100%, אבל עדיין, כדאי לנסות.

למעלה