כמה שאלות..

כמה שאלות..

שלום לכולם


יש לי כמה שאלות ואני מתקשה למצוא תשובות חד משמעיות, אשמח לעזרה :)

1. מה עדיף? ירקות טריים או קפואים?
מצד אחד אומרים שעדיף כמה שיותר טרי
מצד שני אומרים שבתהליך החימום הכי הרבה ויטמינים ומינרלים נאבדים, ובגלל שירקות טריים דורשים בישול ארוך יותר - עדיף לאכול קפואים.
גם שמעתי טענות שירקות קפואים - מקפיאים אותם כמעט מיד לאחר הקטיף, ואילו ירקות טריים יתכן שיעברו ימים מהקטיף למדף בסופר...

השאלה שלי היא באיזה צורה - טריים או קפואים - לאחר הבישול/אפייה, ישארו יותר ויטמינים ומינרלים?

2. גם בנושא הקפואים -
פירות יער קפואים.
מומלץ לדעתכם?
ובאיזה צורה עדיף לאכול אותם: לחכות שיפשירו? או במצב כמעט קפוא? (נניח בתוך יוגורט סויה, סלט פירות..) או לשים בשייק (זה דבר שלא ניסיתי.. האם מומלץ?)?

3. ריסוס -
כל הפירות והירקות שלנו מרוססים אבל הבנתי שירקות עליים מרוססים אף יותר כי הם מושכים אליהם יותר תולעים/חרקים..
זה די הלחיץ אותי..
השאלה שלי מה אפשר לעשות בקשר לזה?
האם קנייה של אורגני?
או דרך מסויימת לנקות אותם?

תודה רבה מראש
 

Gidi Shemer

New member
שתי הצורות הן אחלה

בעקרון, יש לך פחות שליטה על הזמן ואופן הטיפול שהטריים קיבלו, אז יש יתרון יחסי בקפואים, אבל בסך הכל שתי הצורות מצויינות.
אגב, בהקשר למינרלים, בישול וחימום בדרך כלל מיטיב עם ספיגת המינרלים ולא להיפך. לגבי ויטמינים- יש כאלו שבאמת נפגעים בבישול ויש כאלו שלא.

פירות יער- איך שאת אוהבת, ושייק זה יופי טופי.

ריסוס- כן, עלים מרוססים. גם בגידול אורגני, אלא ששם הריסוס מעט מוגבל יותר ולעיתים יותר מפוקח. אני אישית לא נמשך לסיפור האורגני, אבל אני גם לא מוטרד יותר מדי מהריסוסים, אבל זה רק אני, זו לא המלצה לאף אחד. אם יש מגדל עצמאי שאת סומכת עליו, אפשר לקנות ממנו את התוצרת.
 

ella100

New member
אם יש לך את מגע הקסם

אז יש לך אופציה לגדל תבלינים בעצמך.
&nbsp
ישנם המוכשרים שלהם זה מצליח,כולי קנאה.
אולי אם הייתי מקבלת טיפים יעילים,הייתי שמחה לפגוש את מגע הקסם שלי.
 
למעלה