כמה שאלות

כרמלהלל

New member
כמה שאלות

1. במדידות עם הגלוקומטר הרופא אמר למדוד שעה מתחילת האכילה (הביס הראשון) אבל מאחר ואני אוכלת בד"כ ממש לאט יוצא שאני בודקת את הסוכר חצי שעה, רבע מתום הארוחה - הגיוני?

2. האם סוכר קוקוס יכול להוות תחליף הולם?

3. איך מתמודדים עם סוכר גבוה רק בצום? כל שאר היום מאוזן. מאחר ויש לי הפרעת שינה יוצא שלוקח לי כמה שעות להירדם ואז השינה שלי מקוטעת (נרדמת מתעוררת וכן הלאה), במצטבר "הצום" יוצא 10-12 שעות + חצי שעה המתנה בבקרים עד ארוחת הבוקר בגלל שלוקחת יוטירוקס לבלוטת התריס.

תודה

tulkin

New member
כמה תשובות של יהודים...

1. מה מטרת הבדיקה? באיזה הקשר? (והתשובה היא כן/לא תלוי בהקשר)
2. תחליף למה? (התשובה כנראה לא.)
3. לא בטוח שצריך להתמודד. מסתכלים על A1C, אם הוא טוב, אז סבבה. יש אומרים שאפשר לאכול משהו לפני השינה (אני נגד הגישה הזו), ויש האומרים שכדאי להקדים את ארוחת הערב ולעשות פעילות גופנית לפני השינה (זו הגישה שלי).

תומרונתם

New member
מנהל
התשובות לשאלותייך מאוד קשורות לאיזה סכרת מדובר

האם זו סכרת הריונית? או סכרת סוג 2 "רגילה"?
&nbsp
אם מדובר בסכרת הריון -
1. המדידה צריכה להיות מתחילת הארוחה. אם את באמת אוכלת לאט, אז תמדדי שעה מהתחלת החלק הפחמימי שבארוחה.
2. תלוי מה הכמות. סוכר הוא סוכר, לא משנה מה המקור שלו.
3. סוכר גבוה בצום בסכרת הריון הוא תופעה מאוד שכיחה, וישנן כמה דרכים לטפל בה: כדאי לאכול ארוחת לילה עם כמות פחמימות קטנה, בצירוף משהו שומני. למשל - פרוסה עם אבוקדו או טחינה או חמאה. דבר נוסף שמאוד עוזר זה לצאת להליכה בשעות אחהצ-ערב, למרות שגם כל שעה אחרת ביום היא טובה כל עוד עושים את זה באופן עקבי (3-4 פעמים בשבוע, לפחות חצי שעה הליכה). בכל מקרה לא כדאי להגיע למצב של 10-12 שעות צום, אם זה המצב אז תאכלי קרקר קטן כדי "לשבור" את הצום (למיטב ידיעתי זה לא מפריע לכדור של בלוטת התריס).
&nbsp
אם מדובר בסכרת סוג 2 "רגילה":
1. המדידה יכולה להיות עד שעתיים אחרי, כך שפחות מפריע מתי מתחילים לספור זמן.
2. אותה תשובה
3. כדאי לבדוק גם A1C כדי לדעת עד כמה הבוקר משפיע על סך האיזון שלך. גם במקרה הזה הליכות ופעילות גופנית מאוד יעזרו להוריד את הערך בבוקר.

כרמלהלל

New member
הרופא טוען שזו סכרת 2 ולא תוצר של ההריון (אני בתחילתו)

תודה על התשובה.
A1C בינואר היה תקין 5.3
שתי בדיקות סוכר שנעשו בזמן ההריון היו 121 ושבועיים אחרי 106
בדיקה כחודש לפני תחילת ההריון עמדה על 102
4 חודשים לפני ההריון היה 93

בשבועיים האחרונים אני מודדת עם הגלוקומטר, יוצא בין 102-110 בערך בבקרים, אחרי כל ארוחה, התוצאות תקינות לחלוטין.
עם היוטירוקס אסור לאכול לפחות חצי שעה כי זה פוגע בספיגה.
לצערי היו הפלות קודמות ולידה שקטה בשבוע מתקדם על רקע מחלה אוטואמונית אז אני חרדה גם ככה, הנושא של הסוכר חדש עבורי, קיבלתי תפריט שמאד דומה לתזונה הרגילה שלי רק החלוקה שונה ומתפרסת על פני היום בטווחים קצרים, אבל זה בר שינוי, בשלב הזה אני לא יכולה לבצע פעילות גופנית, סוג של שמירה, אז המקסימום שלי זה 3 טיולים קצרים עם הכלבה. כאמור, הבעיה היא רק בבקרים, הרופא הריון בסיכון לוחץ לכיוון אינסולין בשעות הערב.

תומרונתם

New member
מנהל
אין שום בעיה באינסולין בשעות הערב כדי לפתור את זה

זה פתרון נוח, זמין, ובטוח.
זה יאפשר לך להפסיק לדאוג מהערכים הגבוהים בבוקר, ותוכלי להתרכז בלהרגיש טוב

מה גם שאם כבר עכשיו בהתחלה הערכים כאלו, רוב הסיכויים שזה יעלה עם התקדמות ההריון.
&nbsp
מקווה איתך להמשך קל ומשעמם!

תומרונתם

New member
מנהל
אה ועוד דבר

כנראה שיש לך "טרום סכרת", וזו הסיבה שהיא הרימה את ראשה ממש עם תחילת ההריון. לא הייתי קוראת לזה סכרת עם 5.3

תשובות

סוכר קוקוס זה סוכר. לא חושבים איך קוראים לזה: סוכר לבן, סוכר חום, סוכר קנים, סוכר קוקוס - זה סוכר ולא תחליף לסוכר.
אם מדובר בשתיה כגון קפה, גם דבש או סילאן אינם טובים.
או בלי להמתיק או עם סוכרלוז או סטיביה

הבעיה בבוקר יכולה להיות בעיה שככה הגוף מתנהל לפנות בוקר: תסמונת השחר או בגלל שהכבד מייצר גלוקוז בגלל ההפסקה הגדולה באכילה.
אם מדובר בסוג 1 ומשתמשים במשאבה מכוונים אותה לתת אינסולין לפנות בוקר.
אם מדובר בסוכרת סוג 2 אפשר לנסות למצוא ארוחת לילה מתאימה.

בהצלחה וחג שמח

למעלה