כמה שאלות:

האם צריך לדבר רק דברים חשובים או שאפשר להגיד דברים נכונים גם אם אינם חשובים?
האם טוב לספר על יכולות או רק על הצלחות?
האם כשאדם זר שואל אם קיללתי אותו ולא מאמין לי שלא, צריך לסרב לענות?
למה רבים אתי ומכים אותי בכפר?

Harrington

Well-known member
מנהל
האם צריך לדבר רק דברים חשובים או שאפשר להגיד דברים נכונים גם אם אינם חשובים?
אפשר.
האם טוב לספר על יכולות או רק על הצלחות?
טוב.
האם כשאדם זר שואל אם קיללתי אותו ולא מאמין לי שלא, צריך לסרב לענות?
לא. צריך לקלל. אין שום סיבה שאדם יחשוב עלי משהו רע וזה לא יהיה נכון אבל לא אוכל לשכנעו. במקרה כזה, יתכן שעדיף פשוט להפוך את סברתו לנכונה.
למה רבים אתי ומכים אותי בכפר?
סורי, קטונתי.

אפשר.

טוב.

לא. צריך לקלל. אין שום סיבה שאדם יחשוב עלי משהו רע וזה לא יהיה נכון אבל לא אוכל לשכנעו. במקרה כזה, יתכן שעדיף פשוט להפוך את סברתו לנכונה.

סורי, קטונתי.
לא רצוי לקלל, בעיקר לא אדם זר שעלול להגיב בתוקפנות ואף באלימות. השאלה שלי האם כשאינו מאמין ודורש ראיות, הדרך הנכונה והיחידה להתגונן היא לסרב להמשיך לענות לו כי שקר ממילא לא יעבוד. אני חושב שהיו מכים אותי כי אני משמיע קולות אובססיביים מפחידים וחריגים עם הפה ונשיפות על אנשים.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא רצוי לקלל, בעיקר לא אדם זר שעלול להגיב בתוקפנות ואף באלימות. השאלה שלי האם כשאינו מאמין ודורש ראיות, הדרך הנכונה והיחידה להתגונן היא לסרב להמשיך לענות לו כי שקר ממילא לא יעבוד. אני חושב שהיו מכים אותי כי אני משמיע קולות אובססיביים מפחידים וחריגים עם הפה ונשיפות על אנשים.
בוודאי שלא רצוי לקלל. אבל אם מישהו כבר חושב עלי רעה ממילא ואין לי דרך לשכנעו, לא נעים לתת לו להסתובב סתם עם מחשבה שגויה בראשו :).

אבל אם תקלל אותו זה יותר ירגיז אותו והוא עלול להגיב לא טוב. עדיף לסרב לענות, ואם אפשר אף להתרחק מהמקום.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל אם תקלל אותו זה יותר ירגיז אותו והוא עלול להגיב לא טוב.
ראשית מי אמר שצריך לספר לו שמקללים אותו?
שנית אם הוא יתרגז, שיקפוץ בזיגזגים. בשלב הזה הבעיה עוברת אליו, בראשו. שיתמודד עם עצביו.
אם יגיב לא טוב, ניכנס בו.
עדיף לסרב לענות, ואם אפשר אף להתרחק מהמקום.
אה, אם מדובר באירוע נקודתי אז אולי. לא תיארת את זה כך למעלה.

בעל סמכות שמחבב אותי אמר לי שלדעתו יש לי יכולת להסתדר עם זרים. אני חושב שהוא צודק, אלא נראה שחברי הכפר לא סומכים עליי בעניין ופוחדים שאסכן אותם ולכן תוקפים אותי ומציקים לי. בעבר הרחוק באמת הסתבכתי עם זרים מסוכנים בגלל בעיית תקשורת, שבגללה עברתי הרבה דברים מוזרים.

נערך לאחרונה ב:
האנשים בכפר שלי סובלים מבעיות נפשיות ולכן מתקשים לשלוט בהתנהגותם. מהרבה בחינות אחרות, הכפר שלי טוב מאוד ומצליח לקדם אנשים ולעזור להם להתגבר על בעיותיהם. בינתיים המצב נרגע, נקווה שהמריבות והאלימות לא יחזרו. מישהי קיללה אותי ליד חדר האוכל והניפה לי ידיים ורגליים, התלוננתי עליה והבטיחו לטפל. היא טוענת שקיללתי את הוריה שמתו, אני זוכר רק שניסיתי להביע דאגה. בחור אחד התעצבן וקם לרדוף אחריי כי הוא חושד שיש לי כוונות על חברתו, הענישו אותו אבל אמרו שהוא מתקשה להבין ושאתעלם ממנו.

boriska1

Active member
כן.אי הבנות קורות לפעמים, לא רק אצלכם בכפר. הבעיה היא האלימות. לדעתי יש איזה סף שאסור לעבור ועליך לבקש מישהו בעל סמכות שיגשר/יטפל באי הבנות.

העובדים הסוציאליים מענישים את התוקפניים ואת האלימים. עכשיו בחור מופרע ששפך עליי מים לא מזמן רק מפני שהסתכלתי עליו לרגע, צעק עליי שלא אצטרף לחוג שלו ושישפוך עליי מים שוב. צעקתי עליו וקיללתי אותו בחזרה ועכשיו שהגענו הביתה מהחוג, כתבתי מיד אימייל עליו לעובדת הסוציאלית שלי. החונכת שלי באה אתי לחוג וראתה איך התנהג, והזהירה את הבחור שלא תפקידו לקבוע אם אצטרף לחוג.

boriska1

Active member
יפה מאוד. אני שמח שמטפלים. אני מבין שאתה לא כל כך מרוצה מהטיפול. אבל יש התחלה, תגיד גם למדריכה שלך וגם לעובדת הסוציאלית, אסור אלימות כלשהי, גם לא מילולית, אבל לדעתי, אלימות פיזית, אפילו שפיכת כוס מים, אסורה באופן מוחלט.
לא רק בכפר שלכם, גם ב"כפר" שלי אני נתקל לעתים באלימות מילולית.

זה לא "אפילו". שפיכת מים היא אלימות חמורה, והוא אכן נענש בפעם האחרונה שעשה זאת. כבר שנים אני סובל אלימות פיזית והתעללות בכפר שלי. אין ספק שאלימות פיזית הרבה יותר חמורה ואסורה באופן מוחלט. התלוננתי כמה פעמים למשטרה וסירבו לטפל בטענה שמשטרה לא נוהגת להתערב בענייני הכפר ותפקיד העובדים הסוציאליים לטפל. לאחרונה גם המשטרה משתתפת בהרתעה וזה טוב. על הבחור ששפך עלי מים התלוננתי טלפונית במשטרה, ודיווחו לי שהתלונה הועברה לטיפול תחנה. מהרבה בחינות כפר הזה אידיאלי וטוב, אבל יש בו התנהגות בעייתית של אנשים שמתבטאת בתוקפנות ובאלימות וחבל. נראה שרוב התוקפנות והאלימות בכפר מופנית נגדי, כי אני שונה ומיוחד ואינדיבידואלי.

boriska1

Active member
המשטרה נמנעת מלטפל במוסדות חינוך למינהם, כל עוד יש גוף אחר שמטפל. לדעתי כך גם לאוניברסיטאות, לפחות בעבר היה כך.
לדעתי, טוב מאוד שמישהו מטפל.
לא בטוח שרוב התוקפנות והאלימות מפנית אליך. אנחנו, בני אדם לפעמים מרגישים שאנחנו במרכז הסערה, לא תמיד זה נכון. אתה יכול לשים לב יותר לאחרים, לפני שאתה מגיע למסקנה זו. הרגשות כאלה לפעמים סובייקטיבים.

מנהל הכפר דיווח לי שאני כמעט היחיד שמרבה להתלונן על אלימות נגדו, אבל אני יודע שיש אלימות גם נגד אחרים. עכשיו הסברתי למשטרה שיש התעללות ממושכת וגם הפעלתי כוח ודרשתי, אז הם קצת התערבו. העונשים בכפר קלים ולא מספיק מרתיעים. צריך להתחיל לאשפז חברים בבית חולים נפשי. המנהל וגם העובדת הסוציאלית הבטיחו לי שיטפלו ככל שיוכלו באלימות ובתוקפנות שיש נגדי בכפר. גם הכרזתי על זה בישיבת החברים לפני כמה ימים, והעובדת הסוציאלית הבטיחה לטפל ולהרתיע. מדריך אחד אמר לי שבמקרה קיצוני ופלילי כמו שיש סימני דם מאלימות בכפר, אפשר להתלונן על זה במשטרה.

נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
מנהל הכפר דיווח לי שאני כמעט היחיד שמרבה להתלונן על אלימות נגדו, אבל אני יודע שיש אלימות גם נגד אחרים. עכשיו הסברתי למשטרה שיש התעללות ממושכת וגם הפעלתי כוח ודרשתי, אז הם קצת התערבו. העונשים בכפר קלים ולא מספיק מרתיעים. צריך להתחיל לאשפז חברים בבית חולים נפשי. המנהל וגם העובדת הסוציאלית הבטיחו לי שיטפלו ככל שיוכלו באלימות ובתוקפנות שיש נגדי בכפר. גם הכרזתי על זה בישיבת החברים לפני כמה ימים, והעובדת הסוציאלית הבטיחה לטפל ולהרתיע. מדריך אחד אמר לי שבמקרה קיצוני ופלילי כמו שיש סימני דם מאלימות בכפר, אפשר להתלונן על זה במשטרה.
שנים שאתה מספר את אותם הדברים,
מחכים לסימני דם? עלול להיות מאוחר מדי.
ואמרת הרבה פעמים שיש לך חלק בזה, בקולות, אולי יותר.

boriska1

Active member
אני מאוד אופטימי. בדרך כלל בארצינו דוחים טיפול בבעיות, אבל אם הטיפול התחיל, זה יסתיים על הצד הטוב ביותר. יכול להיות לא לגמרה כפי שאתה מצפה, אבל אלה החיים :)

עכשיו בבוקר הבחור שצעק עליי אתמול שישפוך עלי מים, עבר לידי ברחוב והרים לעברי מטרייה. הוא כל הזמן עושה לי מבטים מאיימים. לא עשיתי לו שום דבר מעולם. הלכתי מיד והתלוננתי לעובד סוציאלי, אז הבטיח לטפל והציע שלא אעבור במקומות שהאדם הזה נמצא כדי לא להתעמת אתו.

משתפרת1

Well-known member
עכשיו בבוקר הבחור שצעק עליי אתמול שישפוך עלי מים, עבר לידי ברחוב והרים לעברי מטרייה. הוא כל הזמן עושה לי מבטים מאיימים. לא עשיתי לו שום דבר מעולם. הלכתי מיד והתלוננתי לעובד סוציאלי, אז הבטיח לטפל והציע שלא אעבור במקומות שהאדם הזה נמצא כדי לא להתעמת אתו.
לא עצה טובה. לך לאן שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה. פשוט תתעלם ממי שלא בא לך טוב.

למעלה