מנסה לענות ../images/Emo13.gif
בהחלט יש קשר בין לחץ להתפרצות\התלקחות\התעוררות הלופוס והינה קחי את הדוגמא שלי, טיפה לחץ רגשי וטיפה לחץ מהעבודה עשו את העבודה והינה לך הרגשה רעה חדשה מהשקית
הלופוס בתרדמת זה הדבר שכל חולה לופוס מנסה לשאוף אליו. המצב הוא כמו שהוא נשמע- הלופוס "ישן", לא שומעים, לא רואים, לא מרגישים. פשוט מרגישים בריאים, בלי הסמפטומים של הלופוס ואף יכולים להגיע למצב של הפסקת התרופות (כמובן לא על דעת עצמינו!!) יש כאלה, כמוני למשל שמגיעים לתרדמת של הלופוס רק בעזרת שקט נפשי מאוד חזק ורק עם כדורים אם אני יורדת מתחת ל 10 מ"ג של קורטיזון ליום, אני מיד מתחילה להרגיש לא טוב. אז אני נשארת במינון הקבוע הזה. הטענה שהלופוס הוא תורשתי נתונה להרבה חילוקי דעות מידי פעם אני קוראת על כך שזה כן תורשתי, לפעמים יש פה ושם טענה שזה לא תורשתי. האמת היא שלדעתי נראה לי שהלופוס פשוט מתפרץ מהרבה סיבות- שמש, לחץ, אולי אפילו בעזרת התקפה של שפעת.... ואולי יש גם חלק מצד הגורמים התורשתיים... אולי, באמת שכבר אין לי שמץ של מושג.. אבל ברגע שהלופוס כבר שם, ממש לא חשוב למה הוא התפרץ, הכי חשוב זה לשמור עליו בגובה הדשא... שלא יבלוט יותר מידי ושלא יהיה מורגש. זה השאיפה. זהו, מקווה שעניתי לך כמו שרצית.