כמה שאלות....

כמה שאלות....

יש לי כמה שאלות שדי מענינות אותי ואני אשמח לקבל תשובה
האם ללחץ יש השפעה על המחלה?? קראתי איפשהו שהמחלה היא תורשתית...היא תורשתית תמיד או שיש גם מקרים שהיא לא תורשתית?? שמעתי גם שהלופוס לפעמים מה שנקרא "בתרדמת" משו כזה (???) בבקשה הסבר...כאילו אין בכלל בכלל את התופעות של הלופוס??

gaia20

New member
מנסה לענות ../images/Emo13.gif

בהחלט יש קשר בין לחץ להתפרצות\התלקחות\התעוררות הלופוס והינה קחי את הדוגמא שלי, טיפה לחץ רגשי וטיפה לחץ מהעבודה עשו את העבודה והינה לך הרגשה רעה חדשה מהשקית
הלופוס בתרדמת זה הדבר שכל חולה לופוס מנסה לשאוף אליו. המצב הוא כמו שהוא נשמע- הלופוס "ישן", לא שומעים, לא רואים, לא מרגישים. פשוט מרגישים בריאים, בלי הסמפטומים של הלופוס ואף יכולים להגיע למצב של הפסקת התרופות (כמובן לא על דעת עצמינו!!) יש כאלה, כמוני למשל שמגיעים לתרדמת של הלופוס רק בעזרת שקט נפשי מאוד חזק ורק עם כדורים אם אני יורדת מתחת ל 10 מ"ג של קורטיזון ליום, אני מיד מתחילה להרגיש לא טוב. אז אני נשארת במינון הקבוע הזה. הטענה שהלופוס הוא תורשתי נתונה להרבה חילוקי דעות מידי פעם אני קוראת על כך שזה כן תורשתי, לפעמים יש פה ושם טענה שזה לא תורשתי. האמת היא שלדעתי נראה לי שהלופוס פשוט מתפרץ מהרבה סיבות- שמש, לחץ, אולי אפילו בעזרת התקפה של שפעת.... ואולי יש גם חלק מצד הגורמים התורשתיים... אולי, באמת שכבר אין לי שמץ של מושג.. אבל ברגע שהלופוס כבר שם, ממש לא חשוב למה הוא התפרץ, הכי חשוב זה לשמור עליו בגובה הדשא... שלא יבלוט יותר מידי ושלא יהיה מורגש. זה השאיפה. זהו, מקווה שעניתי לך כמו שרצית.

../images/Emo9.gif כן כן תודה לפחות יש...

סיבה לזה שאני מרגישה רע בזמן האחרון אני צריכה פשוט להירגעעעע האמת לא נירא לי שלופוס תורשתי כי כפי שידוע לי לאף אחד במש]חה שלי אין לופוס...

שלום לך שירלי, אנסה להוסיף לגאיה

בעניין התורשה: לא ידוע בוודאות אם הלופוס תורשתי או לא. ידוע בוודאות שהוא מופיע על רקע גנטי כלשהו. שילוב של גנים מסויימים. לפעמים מוצאים כמה מקרי לופוס באותה המשפחה, ולעיתים, כמו במקרה שלך (וגם שלי), אין מקרי לופוס נוספים במשפחה. אם תכנסי לאתר שלנו, תמצאי שם מאמרים שמתייחסים לתורשה וגם לקשר שבין לחץ נפשי ולופוס. שתרגישי טוב

ועוד הערה קטנה בענין ה"רדומה"

כשהמחלה לא פעילה, אנחנו אומרים שהמחלה ב"רמיסיה", כלומר, היא קיימת אבל הסימפטומים שלה לא באים לידי ביטוי. בהרבה מקרים, במצב של רמיסיה, מפסיקים לקחת חלק גדול מהתרופות שאנחנו לוקחים כשהמחלה פעילה. בכל מקרה, כל שינוי במינון התרופות, חייב להיעשות בשיתוף פעולה עם הרופא.

למעלה