כמה שאלות

כמה שאלות

1) איך העולם נוצר ? 2) מדוע הוא נוצר ? 3) האם יהיה לו סוף ? 4) ואם כן איך זה יגמר ? אודה מראש על תגובות רציניות

תשובה

1)איך נוצר העולם? הולדתה של היקום עודנה תעלומה בפני בני תמותה, המדענים סבורים שהתהליך ליקום הנוכחי התחיל עם המפץ הגדול לפני כ- 15,000,000,000 שנה, העולם שלנו נוצר הרבה יותר מואחר בערך לפני כ- 4,600,000,000 שנה ניתונים פיזיקאלים נותנים השערה שאז קרס ענן רחב ידיים של גז ואבק, יתכן בהשפעת כוכב סמוך, ונהפך לדיסקית מסתחררת שמכיל בתוכו את השמש וכל כוכבי הלכת שמסתובבים סביבה, והתוצאה ידועה. 2)מדוע העולם נוצר? שאלה זו מעסיקה את האדם מיום שעמד על דעתו, על רקע שאלה זו קמו במשך השנים מאות דתות שונות שכולם מנסים לתת תיאוריה על שאלה זו, הרבה מבני האדם קשה להם לעכל את העובדה שהם פשוט לא יודעים למה נוצר העולם ולכן הם מוכנים לאמץ דתות שונות להקל עליהם על התעלומה. 3)האם יהיה לו סוף? כן, כשהשמש תכבה החיים בכדור הארץ תסתיים, 4)ואם כן איך זה יגמר? העולם שלנו הנו חלק ממערכת השמש שממנו כדור הארץ מקבל את האנרגיה ומתחמם, השמש הנו פצצת מימן ענקית המצפוצצת בהתמדה, השמש מכלה את המימן שלה כשהיא יוצרת אנרגיה, ולכן יגיע הזמן שבו יאזל המימן והשמש תכבה, אבל על דאגה זה לא יקרה מחר, לשמש יש עוד מספיק מימן להמשיך לתת את אורה לעוד 5,000,000,000 שנים.

זה תלוי איך אתה רואה את הדברים.

אף בן אנוש לא ראה איך העולם נוצר. התורה נותנת תשובה לרוב השאלות. גם בתורה לא נכתב מדוע העולם נברא. לפי התורה בסוף נגיע לחיי נצח, וזו מטרת "עץ החיים". לפי התורה העולם נוצר כדי שבני אדם יקיימו מצוות. אפשר לקבל את זה, ואפשר להגיד שזו לא תשובה מניחה את הדעת. זה חלק מהנסיונות בחיים: לקיים מצוות מבלי לדעת לשם מה ה' ברא את העולם. כל טוב

גל נעים

New member
כנל בוודות ההודיות ובמהאבארטא

וכנ"ל בזראתוסטרא-"מלחמת בני אור בבני החושך", וכנ"ל בתורת אייזיס המצרית. כל המיתוסים על "נירוונה","גן עדן","הנצח" ,"עץ החיים" דומים להפליא. היהדות אינה שונה מהבחינות הנ"ל והיא ניזונה בהתפתחותה מאותם הכלים הפסיכולוגים שהניעו את בני האדם לחפש משמעות לחייהם.

גם הגויים הם צאצאי אדם וחוה ולכן

גם להם יש מסורות שעברו מאדם ונוח. אם לא היו מסורות כאלה, היו אומרים שזו הפרכה לכתוב בתורה. כל טוב

העולם נוצר למטרת שעשוע. (כנראה)

אחרת איך תסביר שמסיפורי בראשית ניתן להבין שאלוהים לא בדיוק 'סגר' את תוכניותיו לגבי העולם? פתאום נזכר שמשעמם לאדם היות לבדו.. פתאום המציא להם איזה 'עץ רע' שאסור לגעת בו. ועם תגע, אז אויביווי... פתאום 'קולט' שיציריו לא מספיק מושלמים והשמיד את העולם במבול. אבל מה!? חזר על טעותו בשנית.. נתן לעולם להמשיך להתקיים והכל חוזר חלילה. סתם ככה מתו כולם במבול! וסתם ככה ימותו השאר בגהנום! למה אני שואל? למה! מה זה החרטא הזה, מישהו יכול להסביר? אלוהים הגדול שכל יכול. רואה קדימה ורואה הכל! איך. איך. איך, הכל נעשה בזלזול כלכך בולט? אותי זה מעצבן בטור אחד שגדל על אלוהים!!! משגע אותי איך מי שמאמין לא חושב על זה.

אני מוכן להרים את הכפפה.

אם אתה מוכן נפתח דיון על פרשות בראשית ונח. יש להבין את הדברים בצורה מבוגרת ועמוקה אך צמודה לפשט. כדי להבין את הדברים יש למחוק את כל מה שמלמדים בכתה א'. הספורים האלה הם חומר מעמיק למבוגרים בני ארבעים ולא לילדים בני שש. יש הרבה מאד הגיון ומוסר השכל במעשים האלה, ומי שלא מבין את פרשות בראשית ונח יתקשה להבין את שאר התורה. הדיון הזה יארך הרבה זמן. השאלה האם אתה מוכן להשקיע בכך ? כל טוב

נתחיל מההתחלה... ../images/Emo13.gif

אבל לפני כן אבהיר דבר או שתים חשובים. 1.השאלות הן אמיתיות. (כלומר-באמת מציקות) 2.אינני אטאיסט או בעל אינטרס לוויכוח למטרה כלשהיא מלבד להבין וללמוד. 3.ידע "עמוק" אין לי. והשאלות באות ע"פ הגיון פשוט מהבנת התורה. 4.אבקש להיות השואל, ולא העונה.. (מכיוון שמטרתי לדעת ולהבין) כמובן שאשתדל לענות לכל שאלה ככל שאוכל. 5.נעים מאוד...
שאלה ראשונה: מדוע הנושא מיועד לבני 40 ולא גם לצעירים שלומדים תורה ומתחנכים על פיה? הרי צעיר חי ע"פ האמונה, חזר בתשובה, לדעתי חייב לדעת דברים אלו. למה שרק בגיל 40, יבין את השאלות? לדוגמא-אותי זה גמר! עלי לחכות לגיל 40?

למעלה