כמה שאלות.....

bonita14

New member
כמה שאלות.....

כהתחלתי להיות עם משקפיים בכיתה ג' אז המספר היה מאוד קטן ומאז עד עכשיו שאני כמעט בת 15 הוא הגיע למספר גדול מאוד!! נראה לי כמעט לשבע נראה לי... עכשיו השאלה הראשונה שלי היא אם בכל מספר של המשקפיים אפשר לעשות לייזר או עד למספר מסויים??? כי אני מאוד מפחדת שאם המספר יהיה גדול מאוד.. כי בטוח עד איזה גיל 21 או אפילו יותר הוא יגדל מאוד ואז אני לא אוכל לעשות ניתוח ליזר.. ואני מאוד רוצה!! לפני כמה ימים גם הייתי בבדיקת עיניים והאופיטקאי אמר לי העין שלי בסדר אבל אני צריכה פעם בשבוע לא ללכת עם העדשות ולתת לעין מנוחה כי יכול לקרות מצב שמתי שהוא העין לא תרצה יותר את העדשה ואני לא אוכל לשים אותן אז לא הבנתי את זה יכול להיות שעוד כמה זמן אני לא אוכל לשים עדשות??? ולמה??? מצתערת שזה קצת ארוך אבל בבקשה תענו לי ....

HUhybrid

New member
שלום לך, בוניטה.

לגבי השאלה הראשונה: (התשובה שלי לא מקצועית, כמובן) הדבר תלוי במכשור שעומד לרשות המקום שבו את עושה את הניתוח. ישנם מכישרי תיקון בלייזר רבים וחדשים, חלקם בפיתוח וחלקם כבר מחכים לקבלת אישור מה- fda. באופן כללי עד -10 ניתן לתקן, מעבר לכך התיקון מורכב יותר, אני חושב. אך אני בטוח כי בעוד כמה שנים רמת המכשור תשתפר אף יותר. אני מעריך כי המספרים אצלך יתייצבו עד גיל 19 לערך, וכרגע אני לא חושב שהם "יזנקו" ככה תוך שנים ספורות. בכל אופן, אין סיבה לדאגה..
סופשבוע טוב, גיל.

HUhybrid

New member
לגבי שאלתך השנייה-

העדשות, הן כידוע, גוף זר שמוכנסות לעין, ועל-כן שימוש רציף וממושך מאוד בהן עשוי לגרום לגירויים וזיהומים בעיניים. אין הכוונה שלא תוכלי להשתמש בהן לעולם, אלא למשך זמן מסויים כתוצאה צזיהום, למשל, שעלול לקרות. לכן יש להקפיד על מנוחה כפי שאמר לך, וכן לדאוג היטב לניקיון העדשות. סופשבוע טוב ושבת של שלום, גיל.

תשובות...

שלום, 1. יכול מאוד שבאמת המספר שלך יגדל, אין מה לעשות למנוע זאת מלבד עידכון של המשקפיים ועדשות המגע. 2. הניתוח יכול להוריד גם 15 מספרים לפעמים, תלוי במבנה העין, האישון, עובי הקרנית ועוד. לא מבצעים את הניתוח לפני שהמיספר שלך יהיה יציב יותר משנה. 3. אם את רוצה להנות מעדשות מגע עוד הרבה שנים, אני כלל לא ממליץ לך לישון עם עדשות המגע, למרות שמותר לישון עם חלקן. את יכולה לגרום לרגישות בעפעפיים או לבעיות ברנית שתמנענה ממך הרכבה של העדשות, אולי אפילו לצמיתות - היזהרי, השמעי להוראות האופטומטריסט שלך והקפידי לטפל בעדשות ולהכיע לביקורות. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

למעלה