כמה שאלות...

  • פותח הנושא raall
  • פורסם בתאריך

raall

New member
כמה שאלות...

קודם כל אני לא מלצר או משהו כזה, ואישית יש לי הערכה רבה למלצרים, שהלא הם נותני שירות בצורה כזו או אחרת. ולשאלות (לא לכעוס): 1. מה הקטע להביא לי את העודף בשקלים בודדים, אני אשאיר לכם טיפ של 15 ש"ח בכל מיקרה מינימום, אז מה הקטע שלכם, אתם מפחדים שלא ישאירו לכם? מי שלא משאיר לכם אין טעם אפילו להתעצבן. אז מה הקטע, השניים-שלושה שקלים האלה יעזרו לכם? 2. אם מלצר/ית טעה בחשבון לטובתי האם אני צריך להעיר לו על כך (ותהיו אובייקטיבים, האם גם אתם הייתם מעירים לו), או שמא אני צריך להנות מהספק, פעם טועים לטובתי ופעם לרעתי מה שנקרא, אז מה דעתכם? 3. ועכשיו באמת, כמה אחוז טיפ נהוג לתת בארץ, אני יודע שמינימום זה 10% או משהו כזה, אבל נניח אני יושב במקום מכובד, מנות של 150 ש"ח ומעלה, האם בארוחה של 500-800 ש"ח זה אותו אחוז או שמא יש להשאיר סכום יותר נכבד? יום טוב, ותמשיכו בעבודתכם הקדושה והקשה - כל עבודה מכבדת את בעליה. מלצר זה לא רק להוציא מנות.
 

champ

New member
אני אענה על חלק משאלותייך..

כן, ברוב המקרים מביאים לך עודף בשקלים כדי שיהיה לך נוח יותר להשאיר טיפ.. כן, גם ה"שניים שלושה שקלים" האלה עוזרים..בעצם כל שקל עוזר... אם המלצר טעה ולא הערת לו, הוא ישלם את זה מכיסו, אתה מוכן לקחת את זה על מצפונך?? לגבי גודל הטיפ, המינימום הנהוג הוא אכן 10%.
 

get well

New member
גם אני אענה...

1. אכן מביאים עודף בשקלים כדי שיהיה לך נוח להשאיר טיפ..ותמיד אם אני לא מביאה כסף קטן אז אנשים אומרים לי.."תפרטי לי.." אז אני חוסכת את המאמץ.. בנוסף לפעמים פשוט אין לי שטרות של 20 ואז אני נאלצת לתת עודף במטבעות זה גם קורה... 2.תלוי, אם אתה רואה שלא חייבו אותך על משהו אז תהנה מהספק כי זה לא יורד מהמלצרית אבל אם הביאו לך עודף יותר מידי אז זה באמת יורד מהמלצרים ומהטיפים שלה ואני במקומך הייתי אומרת.. 3. תמיד רצוי להשאיר יותר במיוחד אם אכלת ב500 ש"ח אז אתה יכול להשאיר לפחות 70 ש"ח כי מן הסתם המלצרית רצה בשבילך הרבה...
 
יאללה.. התחשק לךי לענות ../images/Emo9.gif

1- אני לא חושבת שזה בכוונה שמביאים את ה-15 ש' בשקלים או משהו כזה...
לא יודעת מה עם אחרים אבל לפעמים כשצריך להביא עודף נגיד 20 ש' ? אז לא תמיד יהיה לי שטר ( ככה כותבים
) של 20 ש' אז אני אתן במטבעות.. אין פה שום כוונה שבשביל הפרנציפ שישאירו לי
2- לדעתי צריך להעיר.. אני חושבת שהייתי מעירה על זה.... גם אם אני מתארחת במסעדה וטעו לטובתי...
3- אני לא יודעת
חחח אני גם לא חושבת שאני אישית אוציא כ"כ הרבה כסף על אוכל
בלה ! מחר יש לי משמרת...
 

tea spoon

New member
כמה תשובות.

1. אני יכולה לנחש שמי שמביא לך עודף בשקלים לא מצפה לטיפ גבוה במיוחד שיכול להגיע במטבעות של עשיריות, למשל, ופורט לך את הכסף לפני שתבקש, ואולי כדי לרמוז לך בצורה עדינה על הטיפ. לפי דעתי זאת לא "שיטה" מוצלחת, ובכל מקרה - אני לא מאמינה בדרכי תחמון להוצאת טיפים מלקוחות. מי שרוצה - שייתן טיפ. מי שמרגיש שלא מגיע לי (אני מניחה שזה יקרה עם לקוחות ממורמרים) - שלא ייתן טיפ. אם הייתה איזושהי בעיה עם הלקוח, שגרמה לו לא להשאיר טיפ, כנראה שהוא היה מאוד לא-נוח, כי בנאדם צריך להיות באמת נוראי כדי שאני אפגין סלידה ממנו, ובמצב כזה, יש חלק גדול בי שבכלל לא מעוניין בטיפ שלו. נשמע מתחסד וצדקני, I know, אבל זאת האמת. 2. לפי דעתי אתה צריך להודיע, ויש מס' סיבות. ראשית כל, אני מניחה שאם הטעות הייתה לרעתך - היית מעיר לו, וכמובן שהדבר לא היה נחשב לחוצפה או להתקטננות, ואפילו אם מדובר בסכום מינימלי - חשוב ליידע את המלצר שהוא טעה, כדי שישים לב לזה בעתיד. שנית, ואינדיבידואלית, אני חושבת שמטעמי מצפון מובן מאליו שיש "לדווח" על העניין. ושלישית (ואולי החשוב מכל!), העובדה שבסוף יום עבודה סופרים את כל המזומן+סכומים בכרטיסי אשראי ומשווים אותם למה שאמור היה להיות (עפ"י הזמנות במחשב וכו'), ובמידה וחסר כסף, הוא נלקח מהטיפים של המלצרים. ככה, לפחות, זה עובד איפה שאני ממלצרת. והמלצרים לא פשעו במאומה. אם המלצר היה חוצפן במיוחד, אז אפשר להעלים עין, זה כבר סיפור אחר. <הפעל שיקול דעת הומוריסטי כאן> 3. באמת שאין לי מושג במקומות מכובדים, מנות של 150 ש"ח ומעלה, אבל אני הייתי מנחשת שכיאה למקום פלצני שכזה, הטיפ נקבע בהתאם, וסכום הטיפ מתחיל באזור החמישים שקלים. השאלה הבאמת טובה, היא למה לאכול במקום כזה מלכתחילה?! :)) וזאת רק אני, או שכל לא-מלצר שנכנס לפורום (מלבד יוצאי דופן אקראיים) מקפיד להפגין הערכה כלפי המקצוע, ומצייד אותנו באיחולים לקראת המשמרת הבאה? :) לפי דעתי זה די משעשע. כלומר, העבודה בהחלט קשה, אבל זה הקטע עם עבודות, בד"כ. הן טיפה מאמצות. אני לא חושבת שזאת "עבודת קודש", או שליחות. <tea spoon, מקווה שתוכל לתפקד לאחר הלינץ' הוירטואלי שעתיד להגיע>
 

raall

New member
יפה אמרת

1. לא מבין עדיין את הקטע של המטבעות (שקלים בבודדים), ולא מאמין עדיין שיש משהו מעל גיל 18 שישאיר טיפ של פחות מ 10 בכל מקרה. 2. לפי דעתי יש לעיתים גם להנות מהספק, תלוי בנסיבות המקרה, ואת רשאית לראות זאת כגרימת עוול, אבל יש לבחון כל מקרה לגופו. 3. למה לאכול במקום כזה? לא יודע עם כל המצב והמיתון עדיין אני יכול להרשות לעצמי פעם בחודש חודשיים לפנק את עצמי בארוחת שחיתות, יש אחלה אוירה ואני מאמין באמת בתמימות שמה שעולה בזול משלמים עליו ביוקר, וההפך, ולכן מרשה לעצמי גם להתפנק בארוחת מהסוג של ה150 ויותר. (לא שאני באמת מאמין שזה שווי של האוכל, אבל העיקר זה האוירה והמה שמסביב ולאו דווקא האוכל - לא ככה?) ושוב אפרד באיחולי טיפים לבבים (דווקא), סתאם תרגעי עם האלימות. יאלה ביי יום טוב.
 

raall

New member
יפה אמרת

1. לא מבין עדיין את הקטע של המטבעות (שקלים בבודדים), ולא מאמין עדיין שיש משהו מעל גיל 18 שישאיר טיפ של פחות מ 10 בכל מקרה. 2. לפי דעתי יש לעיתים גם להנות מהספק, תלוי בנסיבות המקרה, ואת רשאית לראות זאת כגרימת עוול, אבל יש לבחון כל מקרה לגופו. 3. למה לאכול במקום כזה? לא יודע עם כל המצב והמיתון עדיין אני יכול להרשות לעצמי פעם בחודש חודשיים לפנק את עצמי בארוחת שחיתות, יש אחלה אוירה ואני מאמין באמת בתמימות שמה שעולה בזול משלמים עליו ביוקר, וההפך, ולכן מרשה לעצמי גם להתפנק בארוחת מהסוג של ה150 ויותר. (לא שאני באמת מאמין שזה שווי של האוכל, אבל העיקר זה האוירה והמה שמסביב ולאו דווקא האוכל - לא ככה?) ושוב אפרד באיחולי טיפים לבבים (דווקא), סתאם תרגעי עם האלימות. יאלה ביי יום טוב.
 
למעלה