כמה שאלות

כמה שאלות

קנינו עכשיו אקווריום פנורמי, מטר. יש לנו בו 10 דגי זהב, כמה צמחים סינטטיים, קונכייה גדולה. עכשיו השאלה הראשונה שלי היא כזאת: יש לנו פילטרים, אני לא בטוחה אם 2 או שלושה כי יש אחד רגיל ועוד אחד תת קרקעי שהבועות יוצאות מהחצץ, ויש עוד מקור שיוצאות ממנו בועות ואני לא בטוחה אם זה מחובר לפילטר התת קרקעי או לא... מישהו יודע?? שאלתי השנייה היא האם האקווריום מספיק גדול בשביל הדגים או שכדאי להפחית במספר? שאלה שלישית: אילו דגים אפשר להוסיף לאקווריום עם דגי הזהב? ואם אפשר גם קישורים לתמונות ומידע על אותם דגים.. תודה מראש לכולם!!

יש לי עוד שאלה

מצטערת על ריבוי השאלות... אבל יש לי עוד אחת... מתי צריך לכבות את המנורה?? כמה שעות היא אמורה לעבוד? כמה שעות כדאי לתת לדגים לנוח מהאור?

wiz

New member
אני מקווה שאני לא שוכח כלום...

1. בנוגע לפילטרים, אין לנו דרך לדעת מה בדיוק יש לך. בכל אופן, אני ממליץ על פילטר חיצוני רציני בנוסף לתת קרקעי (במידה ואין). דגי זהב הם דגים מלכלכים מאוד, והם זקוקים לפילטרציה טובה. 2. לפי הספרות המקצועית, דג זהב (אחד) זקוק ל-40 ליטרים של מים, מינימום. באקווריום מטר פנורמי יש כ-120 ליטרים, והחשבון הפשוט מוביל לשלישיית דגים באקווריום. עם זאת, אני חושב שבאקווריום גדול, אפשר "לכופף" קצת את החוקים, ולהשאיר רביעיה (או אפילו חמישיה של דגים קטנים), בתנאי שיהיה להם מרחב שחיה גדול מספיק. כמובן, שיהיה צורך לרענן את המים בתדירות גבוהה יותר, ולדאוג למערכת פילטרציה רצינית יותר. 3. דגים נוספים - דגי מים קרים עמידים, שלא זקוקים לחימום ולא סובלים מההפרשות השומניות של דגי הזהב. לא עולים לי כרגע שמות לראש, אבל אני בטוח שחברי הפורום האחרים ישמחו לעזור. 4. תאורה - רצוי לבנות באקווריום מחזוריות של לילה ויום, ולאפשר לדגים לנוח. כשאין צמחיה חיה באקווריום, נושא התאורה גמיש מאוד, ואת יכולה לקבוע את מהלך היום של הדגים לפי רצונך. אצלי למשל התאורה דולקת כ-10 שעות, ובשאר הזמן האקווריום מוחשך. אגב, המלצה - שימוש בשעון שבת פשוט (כזה שעולה 20 ש"ח). את מתכנתת אותו לשעות העבודה, ויותר לא צריכה להתעסק בתאורה. אם יש עוד שאלות, אני אשמח לענות.
וברוכה הבאה לפורום ולתחביב

זיו גם לי יש שאלה אלייך בקשר לתאורה

אצלי התאורה דולקת מהרגע שמחשיך..(16:30-22:00) ובבוקר כשאני קמה לבי"ס,הדגים נראים מסטולים לגמרי,כאילו הם לא ישנו בלילה,אבל איך אני אעשה שהם ישנו? בלילה הם מפריעים לי לישון(יש לי חצץ גדול מזכוכית(עגולה)והם דופקים את החצץ בפלסטיק של האקווריום וזה גם עושה רעש לי וגם מוכיח לי שהם לא ישנים)מה לעשות? בימים שאני בחופש ואני מתעוררת ב-10:00 בבוקר בערך,אני רואה שהם לא מסטולים או משהו,אבל מה אני צריכה לעשות כדי שבבוקר כשאני קמה לבי"ס,הם לא יתעוררו גם? עוד שאלה,אני בסוכות נוסעת לחופשה של 3-4 ימים(אני לא יודעת בדיוק)אוכל יש לי לזמן הזה,קניתי טבליות כאלה שכל טבלית מספיקה ל-4 ימים לדגים בגודל 5-8 ס"מ..(הדגים שלי בגודל ס"מ וחצי חוץ מאחד שהוא 4 ס"מ..)מה לעשות לגבי תאורה? חשוב לציין שהחדר שלי מאוד חשוך,כל הזמן,כי השמש אף פעם לא בכוון שלו,וגם בשמן הקצר שכן יש מולי בניין שמסתיר אותה,מה לעשות? תשתדל לא להגיד לי לקנות משהו כי ההורים שלי כבר כועסים עליי שכל יום וחצי אני הולכת לחנויות חיות לקנות להם כל מיני דברים...(פעם אוכל,פעם במבות,כל פעם משהו אחר...) וד"א...כל מי שרוצה,להכנס לבלוג שלי מוזמן!

wiz

New member
לא צריך לקנות כלום...

אם החדר חשוך והדגים רוצים לנוח - הם ינוחו. אם הם מזיזים את החצץ - סימן שהם בריאים, ומתנהגים כמו שדגי זהב מתנהגים
. בקשר לתאורה - אם יש לך מנורת שולחן קטנה שתוכלי להדליק ליד האקווריום (במידה והיא לא מחממת) זה יספיק. כל עוד אין לך צמחיה חיה, התאורה לא חשובה כ"כ.

זיו...

יש לי מנורה מיוחדת לאקווריום עם בית נורה מיוחד(ריבוע כזה גדול)המנורה מונחת על מכסה פלסטיק,כך שהחום שלה אינו מגיע לאקווריום,היום החלפתי להם את המים(כיוון שמשום מה נראו לי עכורים ואין לי מושג למה,הפילטר עובד והספוג לא מלא לגמרי...)והטמפ' היא 25 מעלות. אז או קיי,התאורה אינה חיובית אבל כשאני לא בבית,מה עלי לעשות בנוגע לתאורה? ועוד בעיה-לדגים שלי יש שעון ביולוגי הפוך,פירוש הדבר הוא שהם כל הלילה עושים בלאגן באקווריום,נאמר את זה כך-הם מעצבים לעצמם אקווריום הרבה יותר מבולגן!ובבוקר כשאני קמה לבי"ס,הם מתעוררים כשבקושי ישנו! מה לעשות?היום ניסיתי להרוס להם קצת וכיביתי להם ת'אור ב-21:00,כדי שישעמם להם וישנו!ולא יפריעו לי בלילה ולא יהיו מסטולים בבוקר! מעבר לזה הם כל הזמן כשאני באה לחדר,הם קופצים למעלה לפינה הקבועה בה הם מקבלים אוכל,ואני מאכילה אותם לא מעט מדי(לדעתי...אני מאכילה אותם די הרבה)האם זה אומר שהם צריכים עוד לאכול?(אולי כי הטמפ' חמות הם יותר פעילים ופירוש הדבר שהם צריכים יותר אוכל?) אני מקווה שתוכל לענות לי על השאלות האלו אפילו שהן "קצת"חפרניות.. תודה מראש

wiz

New member
אני חשבתי שאין לך תאורה יעודית

לאקווריום. אם יש לך מנורה ובית מנורה כחלק מהאקווריום, את מסודרת
. תנסי לשנות לדגים את סדר היום בהדרגתיות (כל יום "תזיזי" את זמני התאורה בחצי שעה), עד שתגיעי למצב האידיאלי עבורך. כל עוד את נותנת לדגים את זמן המנוחה שלהם (חשכה), זה בסדר. הם כבר ידעו לנצל אותו לפי צרכיהם. בנוגע לאוכל - הקיבה של דגי זהב לא גדולה יותר מעינם, וצריך להיזהר לא להאכילם יתר על המידה. בנוגע להחלפת המים - איך בדיוק החלפת וכמה מים (מהנפח הכולל של האקווריום)
אני מקווה שלא החלפת את כל המים, כי זה יערער את כל האיזון הביולוגי באקווריום, ויגרום לסטרס רציני לדגים...

החלפתי את רוב המים כי ראיתי שהדגים

עם סנפירים מקופלים,והמים עכורים,השארתי ממש קצת מים(בגלל הבקטריות)ולא ניקיתי כלום....(בגלל הבקטריות)עשיתי בסדר? עכשיו יש לי בעיה לא בנוגע לאקווריום,פשוט במקום לפתוח הודעה חדשה... יש לי דג עם רעדת(סבורני כך)הדגים האחרנים שקניתי באו חולים,3 מתו אחד חי ועוד אחד עם רעדת,הוא מתפתל ולא מתקדם...בודדתי אותו בצנצנת נפרדת,ונראה כאילו הוא מחורפן,אז ניסיתי להעביר אותו לאקווריום והוא לא מסוגל שם לזוז מהזרמים של הפילטר...והמשאבה(הפילטר הוא מש לא על עוצמה,זה פילטר שמיועד לדגים טרופיים עוצמתו 2 טיפות..)אז החזרתי אותו לצנצנת מה עכשיו לעשות?? תודה מראש

../images/Emo51.gif רבה רבה!!! ../images/Emo24.gif

אז מה שאתה אומר בעצם זה שיש לי יותר מדיי דגים הא? ובאיזו תדירות אני צריכה להחליף מים ואיזו כמות של מים?

גלעד cool7

New member
לדגים יש עיניים, אך עפעפיים שקופות.

אסור לכבות ולהדליק את האור באקוריום בפתאומיות, אתם חייבים שאם אתם רוצים להדליק אור באקוריום אז להדליק לפני זה (2 דקות מספיק, אני מדליק 10 דקות לפני) את האור בחדר, ורק אז להדליק את האור של האקוריום עצמו. אם רוצים לכבות, דואגים שהאור בחדר יהיה דלוק ומכבים את האור באקוריום ומשאירים את האור בחדר דלוק גם 2-10 דקות. כללית אין צורך ביותר מ2 דקות ל2 המקרים.

אוסקר

אמא שלי רוצה לקנות אוסקר לאקווריום, מסתבר שההורים שלי פעם גידלו כל מיני דגים כאלה... אז מה דעתכם? כדאי? אולי יש לכם איזה חומר עליו...

Suikun

New member
אוסקר?

אוסקר לא מתאים לאקווריום הזה. הוא זקוק לטמפרטורה גבוהה יחסית, בעוד דגי הזהב זקוקים לטמפרטורה נמוכה. בנוסף, האוסקר הוא ציקליד טורף, לא ברור מה יעלה בגורל דגי הזה.

כן..

אם אמא שלי תתעקש אז כנראה שנחזיר את הדגים לחנות ונקנה אוסקר. אני אישית מתנגדת לרעיון, דיי התאהבתי בהם. הם מארחים לי חברה כשהחבר בצבא...

למעלה