כמה שאלות

כמה שאלות

1. יש לי ירפ``א א` לטיס בעוד שבוע. אני מרכיב משקפיים במספר נמוך, אבל כשהייתי בצו ראשון עוד לא הרכבתי. יש לי סיכוי? 2. מתי צפוי הגיבוש לטיס אם הירפ``א בעוד שבוע? אני שואל בגלל שאני מתכנן טיול לחו``ל בחופש, ואני מניח שזו עבירה על החוק לא להתייצב. 3. הייתי במיונים למסלול ``שחקים`` במודיעין, שזה אמור להיות משהו משהו, ונפלתי בשלב השלישי. זה אומר שאין לי סיכוי להגיע לתפקיד אחר במודיעין? אני מתגייס בנובמבר השנה. 4. אם אני מתכנן לטוס בחופש, שזה יוצא 3 חודשים לפני הגיוס, אני צריך לבקש אישור יציאה? אודה לכם אם תענו לי על השאלות.

טל עדתו

New member
כתה תשובות לפי מיטב ידיעתי...

1. המון בהצלחה בירפ``א א. (תישן הרבה לילה לפני ואל תתרגש יותר מידי!). בקשר למשקפיים - דבר ראשון בירפ``א ב בבדיקות עינים הם מן הסתם יגלו שאתה מרכיב משקפים אז עדיף שתכין אותם כבר מעכשיו - כבר כשתהיה בירפא א, וגם...אם יש לך מספר קטן - אז בדרך כלל אין אם זה שום בעיה לטיס (אבל אם יש לך צילינדר זה סיפור אחר לגמרי - וזה כן פוסל טיס!). בקיצור תודיע להם כשתהיה בירפא , לא צריכה להיות עם זה בעיה. הגיבוש לטיס הקרוב וזה שאני מניחה שישלחו אותך אליו (אם תעבור גם ירפא ב כמובן) הוא באוגוסט - אם אני לא טועה מה 18 עד ה23 לאוגוסט. 3. עינין המודיעין- אני לא יודעת ממש. אבל ענין התאריך גיוס שלך של נובמבר ממש לא סופי והוא עוד ישתנה לך. 4. - כן! צריך אישור יציאה לחו``ל עד כמה חודשים לפני הגיוס. (תזכור שאתה מתחייב לפי חוק לחזור היכ מאוחר עד שלושה ימים לפני הגיוס!) מקווה שעזרתי. טל.

תודה על העזרה, ביאסת אותי קצת

יש לי צילינדר... בשתי העדשות... אחת בפלוס ואחת במינוס. אני מעוות לגמרי כנראה. נו טוב, ממילא הייתי נופל בגיבוש. חבל, דווקא אהבתי את האוכל הצבאי בגדנ``ע. דרך אגב, את יודעת מה זה צילינדר? אף אחד לא מסביר לי. ועוד דרך אגב, איך את יודעת כל כך הרבה? את טייסת הקרב הראשונה או משהו? או שאת בצוות המיון ואז תוכלי לעזור לי קצת... :)

אלעדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד

אהליין עליך. קצת תשובות. צילינדר - עיוות בעין (אכן מעוות אתה..) (צוחק אחי, גם לי יש). זה אומר שמיקום האישון מעט זז לו...ולכן אתה רואה מעוות...זהו עיוות שונה לחלוטין ממספר במשקפיים שהוא למעשה שריר העין רפה הוא חזק יתר על המידה ולכן כיווץ/רפיון העין נדפק לו כך שראייתך נדפקת גם היא. (להסבר פיסיקלי יותר...אשמח להמשיך אבל נראה לי שכאן הוא לא המקום הנאות לכך). לגבי טיס - אין לי שמץ של מיץ של זבל לגבי זה...כי פשוט לא זומנתי עקב מספר 4- במשקפיים. לגבי מודיעין - גם אני הייתי מועמד והתקבלתי אך לא הלכתי(אדיוט, מורעל, תקרא לזה כרצונך). חבל שנפלת מוקדם כל כך אבל שטויות. יש מצב שיציעו לך עוד משהו אבל הסיכוי קלוש עם פרופיל קרבי. בנוסף - לידיעתך מועמודותך לחמ``ן הקפיאה אותך זמן מה, ולכן רוב הסיכויים שלא קיבלת ולא תקבל יום סיירות וגיבוש צנחנים (אולי כן קיבלת וסבבה לך?) אם יש לך עוד שאלות, אני כאן. עד יום שלישי. בבלה אחי.

2 דברים

במיון של מודיעין דווקא נפלתי בשלב גבוה 3 מתוך 4. וכבר קיבלתי יום סיירות

צילינדר

תרשו לי לתקן אותכם כמיטב ידיעתי. אם אני לא טועה כשעושים לך את הבדיקת ראייה בירפ``א יש שם שני מספרים, אחד עם + ואחד עם -. המינוס זה הצילינדר, הפלוס זה המספר... אני לא סגור על מה הסף הפוסל של המספר אבל לי היה צילינדר גבולי במדידה אחת (בסביבות ה 1.5) ובסוף החליטו להשאיר אותי למרות הכל... אל תהיה לחוץ, אם אתה גבולי הם נוטים לא להעיף כי בסך הכל את הגיבוש עוברים מעט אנשים והם מעדיפים שתהיה להם בחירה גדולה ככל האפשר.

מזלט

New member
מצה עם טונה

היית בגיבוש 148? כי זה המקום היחיד בו אני זוכר שאי פעם אכלתי מצה טונה (זה היה נורא) מחכה לתשובה.

מזלט

New member
תתפלא

כמה אתה מחכה לזה כשאתה בגיבוש טיס. חלום. רק בסוף הגיבוש אתה קולט את גודל המכה.

טל עדתו

New member
אני? טייסת הקרב ה1? חחחחחח אבל...

טיסת קרב ה1 אני לא אהיה זה בטוח! טייסת הקרב ה1 תהיה (טפו טפו טפו) עוד חודש קיבוצניקית בשם רוני (ואני אהיה במסדר כנפיים שלה! כבוד!). אולי טייסת הקרב ה 2 - סתםםםםםם! בכל מקרה - 1. צילינדר - אין לי מושג! 2. מאיפה אני יודעת כל כך הרבה? אהמ...הרבה מורעלות הרבה מאוד מאוד, התענינות במיוחד בשנה האחרונה בכל עינינ הצבא ואם אני במיונים לטיס? נושא קצת מסובך: עברתי את כל המבדקים לטיס וזומנתי לגיבוש טיס הקרוב גיבוש מספר 149- אוגוסט 2001. בגלל בעיה בריאותית אני לא יכולה לעשות את הגיבוש ולהתגיס לטיס עכשיו , ולכן אני מתגסית כלוחמת אב``כ- הנדסה קרבית ואז או שאני אצא לגיבוש במהלך השירות ואז אצא לטיס , או שאני אצא לקורס קצינים/ות בבה``ד 1ואז יש לי פטור מהגיבוש ובתור אחת שעברה כבר את כל שלבי המיון אני ישר עוברת לקורס. אני מבחינתי - כן, אני הולכת לטיס ...אבל זה בעתיד (עוד שנה שנתיים לערך - טפו טפו טפו). זהו. מקווה שוב שעזרתי. ודרך אגב - אל תתבאס מזה. תתקשר לברר בירפא שאכן מה שאמרתי על היצילנדר עדין תקף, ואם כן אז לא נורא...יש עוד הרבה דברים אחרים מענינים. טל.

מזלט

New member
את יכולה

להשיג לי כרטיסים ? :) אני מנסה להזיז פה עניינים, והבטיחו לי כרטיסים, אבל זה מתקרב ועדיין אני לא רואה את האור בקצה. סה``כ, אם לא נלך למסדר כנפיים בחצרים .. נלך למסדר כנפיים ב-KFC

טל עדתו

New member
להשיג כרטיסים למסדר כנפיים???

הרי ברור לשנינו שצחקת כי מסדר כנפיים זה דבר סגור רק למשפחות וקרובים! אני מגיע לשם כי ידיד טוב שלי הוא פקח טיסה שם אז יש לי דרך להגיע. תנסה גם אתה מאנשים שאתה מכיר בחיל האוויר. דרך אגב-המסדר יהיה חודש הבא אז תזרז עינינים.

avipe

New member
מה הבעיה להשיג כרטיסים?

מזל``ט דבר איתי... שני חברים טובים של אחותי הם מדריכים בביס``ט בחצרים וכול פעם הם מציעים לי כרטיסים... בפעם האחרונה אף הביאו לי אך לא הלכתי בגלל משהו.. וטל זה אכן הולך על כרטיסים...זה יותר מופע לקהל הרחב מאשר טקס למשפחות...במיוחד שזה ביום חיל האויר...

מעין .א.

New member
ל - avipe! אני גם רוצה כרטיס!!!

אם יש לך עוד כרטיסים אז הייתי רוצה כמה. ממש הייתי רוצה להיות שם!!! גם אני רציתי להגיע לטייס אבל כנראה שזה לא יקרה אני אהיה לוחמת אב``כ שזה גם טוב, לדעתי לפחות! אם תוכל לכתוב לי ל - e.mail: [email protected] אני נורא אשמח אם תשיג לי כרטיסים! תודה מראש!!! מעין.

טל עדתו

New member
מעיןןןן!!!!

תראי...תנסי להשיג דרך אבישי, במקביל אני גם אראה אם אני יכולה להשיג לך כרטיס. בכל מקרה גם אני גם את וגם מזל``ט נהיה שם! חחחח משעשע למדי. יהיה מעניין זה מה שבטוח. דרך אגב - למה את כבר לא כותבת לי? טל.

מעין .א.

New member
לטלוש!

תודה! אני נורא אשמח אם תשיגי לי כרטיס! מי זה אבישי שדרכו אפשר גם להשיג כרטיסים?!

MICHAL669

New member
טל!!??

לא ידעתי שקיבלת זימון בכלל למבחנים הראשונים!! חשבתי שקבעו לך סעיף אנמיה וזה שולל אותך ממבחנים לטייס!! למה את לא מספרת לי שעשית את המבחנים ??? מתי הספקת בכלל לעשות אותם?? אני נוראה נעלבתי!!!

למעלה