כמה שאלות

דגדוגית

New member
כמה שאלות

אני מתחילה בגידול דגים ויש לי כמה שאלות. המוכר אמנם הסביר לי אבל קצת שכחתי. 1. אחרי שמחליפים חלק מהמים באקווריום, כמה אנטי כלור וחומר בקטריה צריך לשים? 2. האם דג קרב יחיה בשלום יחד עם עוד 4 נקבות קרב?

Suikun

New member
-

לשים אנטי כלור לפי ההוראות שרשומות על הבקבוק. "חומר בקטריה" - לא צריך. אם האקווריום שלך פעיל כבר ויציב, זה אומר שיש בו כבר בקטריות ולא צריך להוסיף, בטח שלא במים שאת מחליפה. מגדלים דגי קרב עם נקבות רק לצורכי רבייה. ככה סתם, הזכר והנקבות ירדפו אחד השני כל הזמן, יציקו, ובסופו של דבר גם יפגעו אחד בשני (או שהזכר יהרוג חלק מהנקבות, או שהנקבות יהרגו אותו). ד

Veiltail

New member
אם יש לך אקווריום קטן דאגי שלא יהיו

לך בקטריות!עדיף לשים פחם! הסבירו לי שאסור שיהיו בקטריות באקווריום קטן,הן מתרבות יותר מידי וגורמות למחלות. אל תשימי חומר בקטריות. בניגוד אליי למשל,רימו אותך. לי אמרו המוכרים שזה יהיה בזבוז כסף לקנות את החומר הזה שזה רק מזיק לדגים..ולהם אין מה להרוויח מזה,אז אם הם אמרו לי אפשר לשמוח עליהם...

Suikun

New member
מאיפה הגיעו לך השטויות האלה?

"שאסור שיהיו בקטריות באקווריום קטן,הן מתרבות יותר מידי וגורמות למחלות" הא? הבקטריות שנמצאות בפילטר ובכל מקום כמעט באקוורוים בעצם, הן לרוב חיוביות ורק הופכות חומרים מזיקים לחומרים מזיקים פחות. אין דבר כזה יותר מדי בקטריות, ובטח שהן לא גורמות למחלות. להיפך, אם אין הרבה בקטריות, או שבכלל אין (כמו באקווריום חדש) רוב הדגים שיכנסו לשם ימותו מהר (מהרעלת אמוניה, למשל). "החומר של הבקטריות" עוזר רק אם יש מחסור, למשל בתחילת הרצה של אקווריום. אפשר להוסיף את החומר בשביל להאיץ את תהליך ההרצה, ככה שניתן יהיה להכניס דגים מוקדם יתר. הבקטריות עצמן לא משפיעות על הדגים ולא עושות להם כלום, ובטח שלא מזיקות.

Veiltail

New member
המוכר בחנות חיות אמר לי!

אני בקשתי ממנו חומר בקטריות,והוא אמר לי לא לקנות(והוא המוכר...)הוא יכל להרוויח מזה אתה יודע אבל אם הוא אמר לי לא לקנות כנראה שיש בזה משהו... וגם כולם אומרים לי את זה,שבאקווריום קטן אסור שהבקטריות יתרבו... ושאלה עם זאת-מלח הורג בקטריות?

Suikun

New member
לא.

ושוב , זה שטויות. בקטריות תמיד יתרבו, גם באקווריום קטן. אם אין לך בקטריות באקווריום קטן. לא יהיה מה שיפרק את הרעלים שבמים, והדגים ימותו מהר. אין דבר כזה יותר מדי בקטריות.

למעלה