כמה שאלות!

MetalBoy

New member
כמה שאלות!

אני ממש חדש בתחום הרשתות והאינטרנט אז יש לי מספר שאלות: 1.אם אני אתקין כרטיס רשת אצלי ואצל אחותי היא תוכל לגלוש באינטרנט דרכי? 2.אולי אתם מתי יוצא האינטרנט בכבלים וכמה זה יהיה מהיר באמת? מטאל

JaMeS_b0nD

New member
התשובות:

לשאלה הראשונה: כן, אתה פשוט קודם כל חייב להתקין רשת ביתית, כלומר כמו שציינת - כרטיס רשת בכל מחשב, כבל רשת ביניהם, וכמו כן לעשות שיתוף התקשרויות אינטרנ במחשב שהו אתה מבצע את ההתקשות עצמה בכדי שהצד השני (המחשב של אחותך) יוכל גם הוא לגלוש דרך החיבור שלך. המחשב הראשי חייב להיות עם מערכת הפעלה Windows 98 se או גבוה יותר, אישית אני ממליץ על מילניום כי המערכת הזאת מתמודדת הכי טוב עם כל מה שקשור לרשת ביתית ולהתקנתה בקלות. כמו כן תצטרך להתקין משהו דומה במחשב השני- אשר אמור לדעת למצוא את המחשב שלך ברשת וכן לצאת ממנו לרשת האינטרנט. אם שני המחשבים יהיו עם מילניום זה יהיה הכי קל בשבילך... לשאלתך השניה: אין לי מושג מתי יוצא האינטרנט בכבלים, ישנם ניסויים שנערכים מכבר 6 שנים, אך לצערי אין אישור של משרד התקשורת להפעיל אינטרנט שכזה. מהירותו של אינטרנט זה תהיה פי 4 מזו של האינטרנט המהיר אשר בזק מציעה בשם: WOW בטכנולוגית ה-DSL. בכל אופן יש לזכור שאין ב-DSL של בזק תלות בכמות המשתמשים PER קו. כלומר לא משנה אם כרגע מחוברים 1000 אנשים או 10 אנשים על אותו רכזת - מהירות גלישתך תהיה זהה, בכבלים העסק קצת שונה, ומהירות הגלישה מושפעת מכמות המשתמשים המחוברים- כלומר תתכן ירידה של מהירות גלישה אף למתחת לזו של ה-DSL של בזק. עבור עוד פרטים על חיבור מחשבים ברשת ביתית ושיתוף אינטרנט - אשמח לעמור לרשותך... 007

fantom

New member
יש מערכת יותר טובה ../images/Emo47.gif

הוא יכול גם להשתמש בwin2k servsr-ושיש לו שם יותר הרבה אפשרויות

zebra

New member
ויש מערכת עוד יותר טובה

על ADVANCED SERVER שמעת? היא כוללת יותר אפשרויות מה-SERVER הרגיל. בשביל רשת ביתית אין צורך בשרתים משום סוג שהוא ולכן W2K PRO זה האופטימום והמקסימום עם אפשרות לשדרג ל-XP PRO בעתיד...

noam01234

New member
מזמן לא ביקרתי בפורום...

ולא נראה לי שאתם מבינים משהו (מבלי לפגוע) הבן אדם רוצה בסך הכל כוס חלב ואתם מציעים לו פרה ורפת. למה לא תציעו לו Data Center או להקים קלסטר של 3 שרתי Advanced או להקים מערך של טרנימינל סרברים בבית..... נו באמת... תתחילו לנחות. זאת לא חוכמה להתקין על המחשב האישי אחת ממערכות ההפעלה שהזכרתי השאלה היא האם צריך את זה? שיהיה לכם יום טוב

zebra

New member
ומה אני אמרתי?

נועם אני רואה שיש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא- כל הודעתי היתה שאין צורך בשרת בשביל להקים רשת ביתית. אם אתה צריך תרגום לאנגלית אז שרת=SERVER ואין בזה צורך בבית בשום מקרה.

MetalBoy

New member
צודק ..

יש לי רק WIN98SE ותגידו אני אוכל להשתמש בMICROSOFT NETWORK כדי שהמחשב השני יוכל לגלוש דרכי בנט? מטאל

philips

New member
סוף סו,ף מישהו עם פרופורציות

באמת.... ADVANCED SERVER.??? לא נסחפנו קלות אולי גם תשתית FRAME RELAY או ATM... אני מצטרף לדבריו של נועם..אל תזרקו פתרונות סתם...אנשים הולכים וקונים דברים אח"כ.. בהצלחה ויום טוב...

fantom

New member
יש לי במחשב ../images/Emo47.gif

עשיתי למחשב שלי פרטישן ןבמחיצה השניה התקנתי את הserver- וזה עובד יופי

MetalBoy

New member
תודה ועוד שאלה..

חבר שלי אמר לי שאם נגיד יש עוד משתמש באינטרנט בכבלים באותה סביבה אתי המהירות שלי תרד פי 2 זה נכון?? וגם שבאמת המהירות הממוצעת תהיה בסביבות ה20 K אני צודק? מטאל

philips

New member
ועוד תשובה..

ובכן ...לא פשוט... נכון הדבר שאם יש עוד משתמשים ב"טבעת" כבלים אז המהירות תרד.. להיגד שהמהירות תהיהה בסביבות ה 20K זה רחוק מאוד מלהיות מדוייק עוד לא ברור לאף אחד כמה אנשים יחברו חברות הכבלים ..עוד לא ברורה התשתית שלהם ולכן עוד לא ניתן לדעת מה יהיה היחס בין רוחב התשתית למהירות ולכן 20K הוא מספר מצוץ מהאצבע כל עוד אין בידך נתונים ממשיים ואגב...המהירות יכולה לרדת בהרבה יותר מפי 2 בהצלחה....

למעלה