כמה שאלות

• פותח הנושא iknow
  • פורסם בתאריך

iknow

New member
כמה שאלות

קיבלתי היום שאלון העדפות(פרופיל 72) אני רוצה לשרת ביחידות קרביות(שריון תותחנים ונ"מ בעיקר שריון) אבל כשאני חושב קדימה על החיים אחרי הצבא אז אני רואה שאני כנראה אצטרך לעשות ממש הרבה מילואים(אני בא מתוך הנחה שג'ובניקים לא מקבלים יותר מידי מילואים כי לא צריכים כל כך הרבה כאלה ולעומת זאת הקרביים מקבלים הרבה יותר מילואים). אני שואל כמה מילואים(ימים) עושה השריונר שעבר קורס קצינים בצהל? ולעומתו כמה מילואים עושה אדם שעבר מסלול יעודי לקצונה בחיל הקשר? האם כאשר אני לומד באוניברסיטה יכולים להזמין אותי למילואים?גם בתקופת מבחנים?

ניר נגר

New member
היי דוד,לשירות קרבי בצבא יש

יתרונות וחסרונות כמו הרבה דברים בחיים. אולי בתור ג'ובניק תעשה פחות ימי מילואים. אולי בתור ג'ובניק יתחשבו בך יותר כשתהיה סטודנט. קצין יעשה אותם ימי מילואים, אבל שתדע שאין נוסחאות לדברים האלה. עם זאת, בתור קרבי אני יכול להגיד לך שהמסלול הזה תרם לי רבות בראייה שלי על החיים (אין דבר קשה...) הוא חישל אותי, המסלול הזה הביא לי הרבה חברים שרק מסלול קרבי שנותן לך את מושג האחווה והרעות יכול להביא. הייתי סטודנט ועברנו את זה (בהצלחה אני חייב לציין) שהדבר הזה לא יעצור אותך... לך תתרום למדינה במסלול שינפח לך את החזה, במסלול שייתן לך בחיים יותר ממה שאתה חושב...וכן, אני מדבר מניסיון. בהצלחה בכל אשר תפנה

agnostic

New member
אין כמו לשבת בפאב בת-א

איכשהוא השיחות מתגלגלות בסוף לעינייני צבא, ואנשים מסתכלים עליך כמו אל עב"מ, כשהם שומעים שאתה עושה מילואים ביחידה קרבית. בקשר ללימודים , אין מה להגיד אתה מקבל
גדול, לא רק שם, גם בהרבה מקומות עבודה. בגדול, אין מה לעשות,שירות קרבי תובע ממך הרבה, 3 שנים לא קלות,מילואים בהמשך, אבל בהחלט מקל עליך ( מנטאלית, לא בהכרח פיזית ), את המשך החיים שלך ( אתה מקבל פרספקטיבה שונה על העולם, מאשר חייל שעבר שירות לא קרבי ) בראייה לאחור, הייתי עושה את אותה בחירה שעשיתי אז, אבל איך מפקד גדול ( יוסי בכר ) אמר לנו פעם: " אם היו אומרים לי שאני חוזר לטירונות, הייתי שוקל להתאבד ".

ניר נגר

New member
בראייה לאחור הייתי עושה את אותו

שירות צבאי! אני חושב שהוא תרם לי רבות...במיוחד את העבודה כמאבטח על אוניות נופש בדרום אמריקה :)))

iknow

New member
תודה כולכם עזרתם

תודה אבל שלא תבינו לא נכון לא הייתה לי כל כוונה להיות ג'ובניק הן משום שאין לי אפשרות להיות ג'ובניק והן משום שלא לעשות כלום 3 שנים מבחינתי זה בזבוז. החלטתי לבסוף לבחור 1)מוכ"ם יבשה(אני לא יודע על זה יותר מידי רק מה שכתוב בחוברת אז אם מישהו יודע משהו אני לא אתנגד לידע נוסף) 2)שריון 3)תותחנים (2 הדברים האחרים שהיו מוצעים לי זה נ"מ ומ"כ טירונים) גמו כן סימנתי 5(רוצה מאוד) בס"טילים וקצונה יעודית. יש עוד שאלה שהייתי רוצה לשאול אולי אם אתם יודעים מה מטרת השאלה "עד כמה אתם רוצים לשרת כלוחם?" כי לא ממש נותנים לי אפשרות בשאלון העדפות זה וגם נגיד אני מסמן 1(הכי פחות רוצה) אבל עדיין מסמן סדר כלשהו בשאלון(3 העדפות מרכזיות) אז מה ההבדל בין זה לבין אם אני מסמן 5 ואת אותו סדר ב3 ההעדפות הראשונות? מאוד אודה לכם על התשובה.תודה מראש

ניר נגר

New member
בזמני לו היו שאלונים, כך שלצערי

אני לא יכול לעזור לך. שיריון וסטילים נשמע הכי אחלה (אבל זו רק דעתי) תמיד הייתי מקנא בשיריונרים כשבתרגילילם אנחנו היינו מתזים על ההרים והם עושים קפה על הטנק :)

iknow

New member
אני דווקא הייתי רוצה...

להיות הזה על ההר זה הדבר הכי כיף וממש רציתי להיות סייר מטכ"ל או כל סייר אחר וזאת הייתה כזאת אכזבה כשהתקשרתי והתברר לי שיש לי פרופיל 72. אחרי זה חשבתי "טוב נו אם אין מה שאני רוצה בתור לוחם אז שיהיה מודיעין..." אבל מה לעשות מודיעין(שחקים) עדיין לא שלחו לי שום זימון.עשיתי תלפיות אבל אין סיכוי. אם לא אקבל שחקים במהלך פברואר אז אז אתחיל לשלוח כל מיני פקסים לגבי תפקידים שאני רוצה במודיעין ובתור מפלט אחרון אהיה שריונר כנראה(זה יהיה נחמד לפקד על שלושה טנקים אם אהיה קצין) אני ממש מקווה שאהנה בשירות שהוא לא של חיר"ניק

ניר נגר

New member
כל הכבוד על המוטיבצייה, אני בטוח

שעם גישה כזו אתה תהנה בשירות שלך...וזה הכי חשוב. בהצלחה בהמשך

agnostic

New member
מוכ"ם יבשה ?? זה קשת לא ?

אם זה באמת "קשת", לא הייתי ממליץ לך,אמנם יש להם יציאות טובות( נדמה לי לפחות )אבל יש להם ציוד עם המון קרינה , ואתה לא רוצה להישאר בלי שערות אחרי הצבא נכון ?( נוסף על זה , שלבהות במסך 3 שנים , אפשר למצחוא משהו יותר מעניין לעשות... אני דווקא הייתי בוחר בתותחנים, אם כל התדמית הרעה שיש להם, יש שם חבר'ה איכותיים, ויחידות מעניינות.

נראה לך שעדיף להיות ג'ובניק?

אולי תצא כל יום הביתה אבל תשים לב שכשחייל קרבי מספר על הטירונות שלו (בעיקר ע"י בנות) לאף אחד אחר אין נושא אחר לדבר עליו, אתה עובד כמו חמור ואומרים לך שמה שאתה עושה זה לא צבא, אם בנוסף אתה גם שומר צפה לקבל משמרות של כאלה שהוציאו פטור, קיים גם סיכוי שאחרי משמרת שניה תשמור שוב בבוקר רק משום שבמשמרת הראשונה שמו חייל עם לינת בית ואתה קיבלת את שעות הבוקר שלו ועוד...

פלסטיק

New member
אתה טועה

ג'ובניק לא יעשה פחות מילואים מאשר קרבי הנה דוגמה מדף הפורום הזה, אם תדפדף תראה עוד רבות כאלה לעומת זאת שירות קרבי יתן לך הרבה ערך מוסף, לצד סיכון חיים

למעלה