כמה שאלות

כמה שאלות

אני הולך שנה הבאה ללמוד באונ' בארה"ב, לפי מה שהבנתי אני אם אני אקבל ויזת סטודנט היא תהיה לשנה, ולא תיתן לי אפשרות לעבוד. האם יש ויזת סטודנט לכאלה שבאים לארה"ב, שכן מאפשרת עבודה ? ממה שהבנתי אם אני ממשיך לתואר שני, (שזה יהיה עוד שנה כי אני אלמד רק שנה אחת שם ואקבל את התואר הראשון מהאוניברסטה) אז אוכל לקבל אישור עבודה - האם למישהו יש מושג לגבי החוקים בדברים האלה ? דבר נוסף - הבנתי שאני אמור לקבל את ביטוח הבריאות שלי דרך האוניברסיטה - האם אני באמת יכול להיות רגוע מזה והאם זה מכסה הכל ? (כמו טיפולי שיניים, ניתוחים אם צריך, בדיקות מיוחדות). האם אני צריך לדאוג ל SSN לפני היציאה לאמריקה ? תודה מראש לכל התשובות, הסטודנט

jethro1

New member
סטודנטים בארה"ב

ויזת סטודנט אמנם ניתנת למשך הזמן שבו תהיה סטודנט, והיא לא מאפשרת עבודה, פרט לעבודה במשרה חלקית באוניברסיטה או במקצוע אותו אתה לומד (עד 20 שעות שבועיות). באשר לויזה לתואר שני - תצטרך קודם להתקבל ללימודים ואז מוסד הלימודים יעזור לך להשיג ויזת סטודנט נוספת, שהמגבלות שלה זהות לויזה שתקבל בתואר הראשון. בקשר לביטוח בריאות - זה משתנה מאוניברסיטה אחת לשניה, אבל בד"כ הוא לא כולל טיפולי שיניים, ויש לו מגבלות רבות. במילים אחרות - תשכח ממה שהכרת בארץ. כאן בריאות זה עניין יקר. ולשאלתך האחרונה - מספר ביטוח לאומי אפשר לקבל רק כאשר אתה נמצא בארה"ב.

לגבי הויזהת סטודנט של תואר שני

אתה כנראה טועה, כי אני דיברתי עם כמה סטודנטים ישראלים שהלכו במסלול שאני הולך בו, ולמדו תואר שני, וסיפרו לי שבמהלך התואר השני יכלו לעבוד בצורה חוקית - בניגוד לתנאי הויזת סטודנט כשלמדו לתואר ראשון (או אולי המגבלה הוסרה ברגע שיש למישהו תואר מאוניברסיטה אמריקאית?) בכל מקרה לא ממש הבנתי - לפי מה שאתה אומר כן ניתן לעבוד חלקית בצורה חוקית אם זה במקצוע שלי ? האם אתה בטוח בזה ? לגבי ה SSN - ראיתי בהודעה שמישהו כתב בפורום הזה, שהוא ממליץ לעשות את זה עוד מהארץ, לכן שאלתי, באמת אין לי מושג בנושא הזה. המדינה שאני הולך ללמוד בה היא אוקלהומה - האם יש הבדלים במחירים של ה SSN ושל הביטוח בריאות שצריכים לשלם במדינות השונות בארה"ב, או שזה עניין פדרלי, ולכן יש תאימות ?

הוא לא טועה

כסטודנט תוכל לקבל אחת משתי ויזות - F1 או J1. לתואר ראשון אין סיכוי לקבל J1, רק F1, שמאפשרת עבודה עד 20 שעות בשבוע ואך ורק באוניברסיטה במשרות סטודנטים לרוב בשכר עלוב ביותר. J1 מאפשרת במהלך הלימודים בדיוק את אותו הדבר, אבל לאחר סיום הלימודים אם תקבל הצעת עבודה במקצוע שלך (כלומר עם תואר שני ומעלה), האונ' תוכל להאריך את הויזה שלך בעוד 18 חודש שבהם תוכל לעבוד. זה נקרא ACADEMIC TRAINING.

amits6

New member
ה SSN הוא חינם

בקשר לביטוח בריאות תלוי בפוליסה שמציאה כל ביה"ס (לכל ביה"ס ישנם כמה סוגי ביטוחים בעלויות שונות) ולכל מדינה ומקום יש את המחירים שלו.

aviadl

New member
ויזת סטודנט

ויזת הסטודנט הסטנדרטית הינה F-1. הויזב מעניקה אפשרות לקבל אישור עבודה לעד 20 שעות שבועיות בתוך הקמפוס בלבד. החל מהשנה השניה ללימודים ישנה אפשרות לבקש אישור עבודה מחוץ לקמפוס - שים לב שאפשר לעבוד רק לאחר קבלת אשור ולא באופן אוטומטי. עם סיום תוכנית לימודים הכוללת שנת לימודים אחת ב-FULL TIME STUDIES, ניתן לבקש אישור ל-OPTIONAL PRACTICAL TRAINING (OPT). האישור ניתן למקסימום שנה לאחר סיום התואר ומאפשר עבודה בתחום הספציפי אותו למדת.

למעלה