כמה שאלות

ON IT

New member
כמה שאלות

היי יש לי כמה שאלות 1.על איזה ג'ון מתכוון רוג'ר בשיר NOT NOW JOHN, לא יכול להיות שזה גון לנון(נכון?) 2.על מי שר דיוויד גילמור את POLES APART, משום מה נראה לי על רוג'ר ואת השיר ...WHAT DO U WANT מהדביזן בל על מי הוא שר את זה?? ובכלל על מה הדיביזן בל מדבר?? 3.ABOUT FACE זה דיסק שהצליח לגילמור? ועל מה הדיסק הזה מדבר, מה היה יותר מוצלח הדיביזן בל או ABOUT..? 4.פינק פלויד עשו קאבר לשיר HOUSE OF THE RISING SUN???? 5. מי מהפינק פלויד גר בקפריסין??! 6. השיר THE TRIAL מהחומה! על מה השיר הזה?? מה המסר שלו שם?? אני בטוח שכבר עניתם על שאלות כאלה בעבר אבל בבקשה תענו לי על השאלות אני כבר הרבה זמן רוצה לדעת ואל תפנו אותי למאמרים.. תודה לכולם ... ביי

שלום On it

וברוך בואך לפורום
אני אענה על אותן שאלות שאני יודעת את התשובות עליהן: המילים באלבום The Division Bell הן מעורפלות במתכוון, וזאת על מנת לתת לנו, המאזינים, להחליט בעצמנו על מה השירים, ומה מהם רלבנטי לנו. יחד עם זאת, התימה המרכזית של האלבום, לדברי הפלויד, היא חוסר תקשורת בין אנשים. ישנה גם הסכמה כללית לפיה הבית הראשון ב-Poles Apart הוא על סיד בארט, והשני על רוג'ר ווטרס. גילמור ואשתו די אישרו זאת בראיונות. לא ברור על מי הבית השלישי. What Do You Want From Me, שגם מילותיו נכתבו ע"י גילמור ואשתו, פורש כשיר על היחסים ביניהם. טענות אחרות הן שמדובר (גם) על המתחים בין גילמור לווטרס. אבל, השיר פתוח כאמור לפרשנויות שונות. אני לא בטוחה למה את/ה מתכוון/ת בביטוי "מוצלח"; מבחינת מכירות עותקים, About Face נמכר לא רע. לאלבום הזה לא היתה תימה מרכזית, אלא זהו אוסף שירים. שוב, מבחינת מכירות עותקים גרידא, The Division Bell מכר הרבה יותר. הפלויד לא הקליטו גרסת כיסוי ל-House of the Rising Sun. הפלויד לא הקליטו שום גרסת כיסוי (קאבר) לשיר כלשהו, מעודם. (מלבד שיר אחד שהוקלט בדמו, לפני שחתמו על חוזה הקלטות עם EMI). ריק רייט גר, בשנות השמונים, ביוון. יתכן שהוא היה בקפריסין בשלב כלשהו, אבל איני יודעת את זה בוודאות. The Trial מ"החומה" הוא חלק מיצירה ארוכה וסבוכה, ויש להאזין לו בהקשר של היצירה הזו. במידה ואת/ה מכיר/ה כבר את היצירה, הייתי אומרת שהשיר מבטא את החצנת רגשות האשם והשנאה העצמית של ווטרס/פינק. ביי גם לך.

ON IT

New member
תודה רבה :)

מלא זמן אני כבר מסתובב עם השאלות האלה... תודה :)

למעלה