כמה שאלות

simchamiryam

New member
כמה שאלות

אנחנו כבר שבוע עם נעליים ומתחילים להסתדר, רצינו לשאול 1. האם אצל כל מי שיש לו נעליים ישראליות הרגל לא יושבת עד הסוף, האם זה בסדר? 2. האם אנו צריכים לעשות תרגילים כלשהם כשאנו מורידים את הנעליים? 3. האם לשעה ביום שבה מורידים את הנעליים יש ערך בפני עצמה או שזה פשוט לצורך המקלחת? כלומר אם קורה שפספנו מקלחת יום אחד לא עלינו האם כדאי להוריד נעליים לשעה בכל זאת? 4. האם זה נורא אם קורה שמחזירים אחרי שעתיים? 5. האם יש למישהו המלצות לאיזשהו טיפול אלטרנטיבי, מסאז', עיסוי וכו' שכדאי לעשות, לא בגלל בעיה בשרירים או משהו, סתם כדי שיהיה למתוקה טוב? (באזור ירושלים) נשמח לתשובות תודה רבה

Adoushi

New member
כמה תגובות

1. התשובה היא לא, זה לא בסדר, חשוב מאוד שהעקב יהיה במקום. אני מציע לך לבקר באתר של כדור ולקרוא בעיון את מה שכתוב בקישור של הנעליים. 2. לא ידוע לי על תרגילים כלשהם. 3. השעה נועדה לתת קצת חופש ואוויר לרגל ללא קשר למלקחת, אבל זה גם הזמן היחידי למלקלחת. 4. לדעתי, חשוב להקפיד בעניין השעות, במיוחד בחודשים הראשונים. אם זה קרה פעם אז בסדר אבל אל להפוך את זה להרגל. 5. אשאיר לירושלמיים מקווה שהארתי קצת.

nlanxner

New member
לגבי השאלה הראשונה

גם אצלנו בהתחלה העקב לא נראה יושב ממש במקום - קצת מוגבה אבל זה פשוט כי הרגל הייתה קטנה. אחרי כמה זמן זה היה נראה טוב יותר. גם עכשיו כשעברנו לנעליים במידה גדולה יותר הרגל נראית קצת מרחפת. מידי פעם אני מהדקת את השרוכים אבל נראה לי שאין מה לעשות מעבר לזה עד שהרגל גדלה. מאוד חשוב לוודא שלא יווצרו פצעי לחץ - תקפידו שכף הרגל יושבת בצורה טובה בתוך הנעל ושהאצבעות לא נלחצות לדופן הנעל. לגבי שאר השאלות אהאב כבר ענה. גם אנחנו ירושלמים אבל אין לי המלצה. אשמח גם לשמוע המלצות.

גם לנו

היה נראה שהעקב לא במקום, אך לאחר שבדקתי כמה וכמה פעמים עם עפרון, ראיתי שזה רק נראה כך. פשוט הרגל קטנה מידי. לכל היתר איהאב ענה, ובקשר לירושליים אין לי מושג.

חזרתי ואני עונה

לכם תשובות שהן לגמרי דעתי הלא מוסמכת. לגבי מיקומה של הרגל איהאב כבר ענה ולא אחזור על הדברים. לגבי עיסוי ושכאלה: יש ספר נפלא שנקרא "ידיים אוהבות". ספר על איך מעסים תינוק וכל הפילוסופיה היפה שמאחורי המגע והעיסוי. לי יש אותו בעברית אבל נאמר לי שבאנגלית הוא עוד יפה. את הספר ניתן להשיג ב"צומת ספרים". אני את נטע עיסיתי הרבה מאד. בתקופה האחרונה אני לא מצליחה להגיע לזה לצערי הרב. שווה לנסות. חוץ מזה - נטע מטופל אצל סבתא שלו בשיטת פלדנקרייז. היא מטפלת לא רק ברגל אלא בכלל ביציבה שלו, בתנועת הגוף שלו וכו'. גם אם לא היה לו ק"פ היא היתה מטפלת בו. זו דרך ללמוד איך להניע את הגוף בצורה נכונה ובאופן שהוא נעים לגוף. (גם למבוגרים בריאים לא רק לתינוקות). תנועת כף הרגל של נטע טובה יותר ממה שציפו ואני מעריכה שזה הרבה בזכות העבודה של סבתא עם נטע. תעסו אותה תמשמשו אותה כמה שיותר ותהנו... אורנית

גווניבר

New member
אני אענה על 2

אמא שלי עשתה לי תרגילי מתיחות כל יום עד גיל 12. אני לא עברתי אף ניתוח ברגליים, והיום המצב מעולה (יחסית למצב ההתחלתי). בלי המתיחות בטוח שהייתי צריכה ניתוחים, מה שהיה גורר ניתוחים נוספים, כאבים נוספים וצלקות. הטיפול שלכם לא יזיק, ורק יכול להועיל. תתנו לילדה שלכם התחלה יותר טובה בחיים, ותעשו לה מתיחות כל יום. אם אתם רוצים נוכל להפגש (אני ירושלמית) ואראה לכם מה לעשות.

למעלה