כמה שאלות.

painapple

New member
כמה שאלות.

רציתי לדעת אם יש קשר בין מיפוי לב לסרטן כלשהוא, אולי סרטן השד? גם לגברים.. ורציתי לדעת אם מישהו יודע מה זה הטיפול החדש, "קרני אור", בדיוק דחו את הבקשה של אבא שלי לטיפול הזה, כי אמרו שרק מי שלא עבר ניתוח יטופל בזה(הוא עבר כריתה מלאה). רציתי לדעת מה זה הטיפול הזה.. תודה רבה
הרבה בריאות לכולכם ושבוע טוב.

היי אננסית

אני מאד רוצה לענות לך אבל יש כמה דברים שלא ברורים לי מההודעה שלך, למשל הקשר בין מיפוי לב לסרטן - את רוצה לדעת אם עושים מיפוי לב במקרים של סרטן או אם מיפוי לב עשוי לגרום לסרטן? לגבי טיפול בשם קרן אור, לא הצלחתי למצוא, מאד יעזור אם תוכלי לרשום את שם הטיפול באנגלית. אם יש עוד דברים שאת יודעת לגבי הנושא שלגביו את מבררת, זה מאד יעזור כדי למצוא עוד מידע. יום טוב גלי

painapple

New member
היי ציפורלילה../images/Emo39.gif

מצטערת על הבלבול, התכוונתי לשאול אם עושים מיפוי לב במקרים של סרטן. אבא שלי עושה מיפוי לב (בפעם השנייה לפחות) עוד כמה שבועות, ורק רציתי לדעת אם יש קשר. בפעם הראשונה לא חשבתי שיכול להיות קשר, אבל לא מזמן הוא נשלח לעשות בדיקות כי פחדו שהסרטן הגיע לו לחזה, אז רק רציתי לדעת אם יש קשר. וגם אני לא ממש יודעת מה זה בעצם מיפוי לב, אז אם את יודעת ותוכלי להסביר לי זה יהיה נפלא. לגבי הטיפול, אני לא יודעת את השם שלו באנגלית, רק יודעת שזה טיפול בקרני אור, ושעושים אותו רק למי שלא עבר ניתוח. אני אשאל את אבא שלי מחר, אם יש לו אולי טופס או מידע כתוב בנושא.

אז כן

עושים מיפוי לב בזמן כימותרפיה כיוון שיש תרופות שעלולות לפגוע בלב. אז אולי זה הקשר שאת מחפשת. במיפוי לב מזריקים איזה חומר רדיואקטיבי במינון נמוך ובודקים את פעילות ותפקוד הלב. אם עשו לו כזו בדיקה לפני תחילת הטיפולים אז גם יש להם נתון להשוואה לבדיקות שאחרי זה.

למעלה