כמה שאלות

nכמ

New member
כמה שאלות

- באיזה שנה צ'ארלס דרווין רשם את תורת האבולוציה? - מה התועלת שעץ הזית מפיק מהצמחת הזיתים? ומה התועלת לעץ התפוזים שיוצר את התפוז? ומה התועלת לשיח שיוצר את העגבניה? - ע"פי הבנתי ככל שהאורגניזים/חיה(הבוגר/ת) גדול יותר כך ההריון ארוך יותר - האם העיקרון הזה נכון?
 

SilentMike

New member
תשובות חלקיות.

1. רשם? זה לא בדיוק פטנט לאסלה שמנקה את עצמה. דרווין התלבט רבות בעניין פרסום התיאוריה שלו. התלבט והתלבט, וגם פיתח אותה ואסף עוד ועוד עדויות. לבסוף עלה חשש שמישהו אחר (אלפרד וואלאס) יפרסם לפניו. השניים פרסמו מאמרים בנושא בערך באותו זמן. המסע של דרווין ב-HMS Beagle התרחש בשנים 1831-1836. המאמר המקוצר הראשון בנושא הברירה הטבעית יצא ב-1842. מאמר ארוך יותר ב-1844. המהדורה הראשונה של מוצא המינים יצאה ב-1859. 2. הקוף אוכל את פרי. הקוף מחרבן את הגרעינים כשהם intact. עץ צומח. 3. העיקרון (ביונקים שלייתנים כמובן) נכון. למרות שסביר כי יש חריגות.
 

nכמ

New member
....

1. וואלס עבד ביחד עם דרווין? או שהוא הגיע לרעיון תורת האבולוציה בנפרד? 2. זה אומר שהמטרה היא סימביוזה בין העץ לבין בעלי החיים כדי להמשיך את הקיום ההדדי, והמסקנה מכאן שהאחד לא יכול להתקיים מבלי השני, אני מניח שהעצים הראשונים היו בלתי תלויי בבעליי חיים, ועם הזמן הסימביוזה התפתחה ומהקשר הזה גם העץ וגם הבע"ח הרוויחו..
 

demoloc

New member
בקשר ל2

זה דומה מאוד לסימביוזה אחרת שקיימת בטבע ומתפקדת ללא דופי , בין פרחים מסויימים ודבורים(יש כאלו גם שנעזרים בחרקים אחרים)
 
למעלה